X

Pregătiți-vă ca guvernele să forțeze introducerea monedelor digitale (CBDC) după colapsul bancar generalizat care va urma!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Motto-ul stângii globaliste este “nu lăsa niciodată o criză bună să se irosească”, iar progresiștii care vor să refacă lumea după chipul lor autoritar tocmai au primit o “ocazie de aur”, deoarece băncile continuă să dea faliment, pornind din SUA și cu răspândire rapidă în întreaga lume.

Prăbușirea Silicon Valley Bank a creat o oportunitate pentru peste 100 de guverne din întreaga lume de a introduce monede digitale ale băncilor centrale (CBDC) și de a implementa controale guvernamentale sporite în sectorul financiar. Teama de falimentele bancare și apelurile pentru o mai mare supraveghere de reglementare au făcut loc pentru ca guvernele să impună CBDC-urile ca soluție, care ar putea permite niveluri de supraveghere fără precedent.

CBDC-urile sunt versiuni digitale ale monedelor fiduciare care sunt emise și susținute de băncile centrale. Spre deosebire de criptomonede, care sunt descentralizate și nu sunt susținute de nicio autoritate, CBDC-urile sunt emise și reglementate de băncile centrale. Acestea sunt vândute publicului larg ca fiind forme de monedă mult mai “fiabile” și “stabile”.

Globaliștii mai spun că unele dintre principalele avantaje ale CBDC-urilor sunt că oferă o mai mare incluziune financiară, o mai mare eficiență a sistemului de plăți și o mai bună implementare a politicii monetare. CBDC-urile ar putea oferi potențial accesul mai multor persoane la serviciile bancare, deoarece pot fi utilizate de oricine are un smartphone sau o conexiune la internet. Globaliștii susțin că acest lucru ar putea contribui la reducerea excluziunii financiare și la îmbunătățirea cunoștințelor financiare.

De asemenea, ei susțin că CBDC ar putea îmbunătăți sistemele de plată prin reducerea necesității de intermediari, cum ar fi băncile și procesatorii de plăți. Ni se spune că acest lucru ar putea duce la tranzacții mai rapide și mai ieftine, precum și la o mai mare transparență și securitate. De asemenea, CBDC ar putea îmbunătăți eficiența politicii monetare, deoarece băncile centrale ar avea un control mai direct asupra masei monetare și a ratelor dobânzii.

Dar aici este problema: băncile centrale sunt, de asemenea, deținute și controlate de guvernele centrale, iar aceasta nu este singura nemulțumire cu privire la ele. Una dintre principalele preocupări este că acestea ar putea dezintermedia băncile comerciale, ceea ce ar duce la o restructurare semnificativă a sistemului financiar. Există, de asemenea, preocupări legate de stabilitatea financiară și de confidențialitate, deoarece CBDC ar putea fi folosite pentru a facilita spălarea de bani și activitățile ilicite, ca să nu mai vorbim de faptul că ar putea furniza hackerilor o mulțime de informații financiare personale.

Cu toate acestea, asta este ceea ce dorește elita puterii, așa că asta este ceea ce va promova. Următoarele puncte de discuție vor fi utilizate pentru a ne “convinge” că un control central asupra tuturor banilor noștri (și transformarea lor în bani digitali, ceea ce înseamnă că nu pot fi deținuți și numărați fizic) este spre binele nostru:

Punctul de discuție 1: CBDC-urile vă vor proteja de atacurile bancare din social media

La câteva zile după eșecul Silicon Valley Bank, acesta a fost descris ca fiind “prima criză bancară alimentată de social media din istorie” și au început să se alimenteze temerile legate de “dezinformarea social media”.

“Este probabil ca guvernele să profite și să amplifice aceste temeri legate de cursele bancare din social media în timp ce promovează noi reglementări și propuneri în urma prăbușirii Silicon Valley Bank. Și este posibil ca acestea să poziționeze CBDC-urile ca fiind soluția”, se arată într-un raport confidential al Fed.

Punctul de discuție 2: CBDC-urile vor asigura stabilitatea financiară

Odată cu prăbușirea Silicon Valley Bank, s-a conturat perspectiva unui eveniment de contagiune financiară la scară largă. Companiile au declarat că au rămas în imposibilitatea de a plăti personalul, marile platforme online au întârziat plățile către vânzători, iar alte companii au dezvăluit că dețineau părți semnificative din numerar la Silicon Valley Bank.

Pregătiți-vă ca guvernele să profite de teama de instabilitate financiară și să folosească această narațiune pentru a promova noi reguli și reglementări care se presupune că vor asigura stabilitatea financiară. Probabil că vor da vina pe bănci pentru crearea de explozii financiare, vor insista că guvernele au nevoie de mai mult control asupra sistemului financiar și vor prezenta CBDC-urile ca fiind instrumentul care va aduce stabilitate financiară.

Rețineți că Congresul SUA a adoptat și Barack Obama a semnat o legislație majoră privind reglementarea financiară după ultima prăbușire majoră a pieței și a băncilor – Marea Recesiune din 2008 – este vorba despre “Dodd-Frank Act”. S-a spus atunci că noile norme erau necesare pentru a preveni genul de crize și colapsuri bancare pe care le vedem din nou.

Punctul de discuție 3: CBDC-urile ar trebui utilizate pentru protecția depozitelor clienților

Multe guverne au menționat deja că efectuarea de plăți directe către cetățeni este unul dintre principalele cazuri de utilizare a unui CBDC. Dacă mai multe bănci vor da faliment, să ne așteptăm ca guvernele să înceapă să se concentreze din ce în ce mai mult asupra CBDC-urilor ca soluție pentru clienții afectați

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Trebuie să ne rugăm! Să fim apropiați de oamenii pe care îi iubim, astfel încât să nu cădem în capcană!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 10% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII