X

Macron face un pas înapoi după proteste: A cerut urgent consultări pe reforma pensiilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Franței are marți consultări politice pentru a găsi o soluție la criza provocată de reforma sistemului de pensii, extrem de contestată din cauza creșterii vârstei de pensionare.

Potrivit corespondentului RRA la Paris, Emmanuel Macron iese din atitudinea rezervată de până acum pentru întâlniri cu premierul, cu șefii celor două camere parlamentare și cu deputații majorității, scrie Mediafax.

Guvernul a impus adoptarea legii prin asumarea răspunderii și a supraviețuit luni celor două moțiuni de cenzură, dar opoziția continuă să ceară demisia premierului Élisabeth Borne și vrea să conteste legea în fața consiliului constituțional. La rândul lor, sindicatele pregătesc pentru joi o mobilizare masivă prin greve și demonstrații de protest, care riscă să devină tot mai violente.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button