X

Fruntea sus! Tu știi bine că umilirea valorilor naționale a fost și încă este un sport național


Maestrul Gheorghe Zamfir se declară indignat de ceea ce i se întâmplă în aceste zile lui Nicu Covaci, afirmând că a avut parte de același tratament abuziv din partea UCMR.

„Nicule, prieten drag, cu regret citesc știrile zilei și trebuie să-ți spun că-ți sunt alături și că povestea ta a fost trăită și de mine. Uniunea Compozitorilor din Franța mă primea cu brațele deschise în anii 70 iar UCMR nu a dorit acest lucru până în anul 2005, pentru că cei de la conducerea uniunii mă considerau compozitor de sârbe și hore. Ce certificare îți mai trebuie ție, Nicu Covaci, legendă românească în ale muzicii, de la o astfel de organizație? Tu știi bine că umilirea valorilor naționale a fost și încă este un sport național. Esența muzicii noastre se află adânc sădită în sufletele multor generații, această realitate nu poate fi notată de nicio comisie. Fruntea sus! Te iubim, pentru tot ceea ce ești și ai lăsat ca artist!” – Gheorghe Zamfir

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Frumoase, calde și inimoase cuvinte de consolare de la mare maestru la mare maestru! Și, cu adevărat, penibilă hotărârea UCMR! Sigur, nu am nici un fel de pricepere privind profesia de muzician și, din acest punct de vedere, ar trebui să mă abțin de la orice apreciere. Totuși, mi se pare năucitoare decizia UCMR, având în vedere succesul la public al lui Nicu Covaci, care depășește cu ordine de mărime succesul la public al oricăruia din compozitorii și muzicologii acceptați în UCMR. Oare acest succes la public nu ar fi putut suplini cele 40 de sutimi lipsă din nota de la examen a lui Nicu Covaci? Oare n-ar trebui introdusă o notă suplimentară la acest examen prin care să fie luat în seamă la nota finală și succesul la public al candidatului? Sau, poate, o notă suplimentară care să reflecte proporția în care studenții la chitară de la Conservator și-ar alege ca profesor de chitară pe candidat în dauna tuturor celorlalți profesori de chitară agreați de UCMR? Uite-așa, când mai apare câte o decizie abominabilă și de neconceput ca aceasta, ies la iveală deficiențele structurale din procesul de desemnare a adevăratelor valori, dintre care Nicu Covaci este, fie că vrea UCMR sau nu, o valoare națională!

  2. Țiganii ăștia doi, născuți în România, sunt Români mai verzi decât ciucăbucă, bocpocul,hă-hă-hăul,profesorul Adă-mi un pachet de Kent sau Bunicuța cotrocelu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button