X

[VIDEO] Străzile Parisului în flăcări, din cauza reformei pensiilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Update 21:50 Sunt proteste violente în capitala Franţei, dar şi în mai multe oraşe ale ţării. Protestatarii au dat foc baricadelor şi au atacat forţele de ordine. Sunt poliţişti răniţi. Se scandează “Jos statul!”.


Proiectul susținut de cabinetul premierului Elisabeth Borne în pofida valurilor de proteste masive prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani în mod gradual, până în 2030.

Executivul nu a dorit să riște un vot final negativ în Adunarea Națională, în condițiile în care proiectul fusese deja aprobat, în această dimineață, fără emoții, de Senatul francez.

Opoziția are la dispoziție acum 24 de ore pentru a depune o moțiune de cenzură.

Responsabilii guvernamentali de la Paris știu că, prin decizia de a invoca articolul 49.3 al Constituției, se vor confrunta, din nou, cu furia protestatarilor din stradă, care se opun majorării vârstei de pensionare.

Mitingurile și marșurile de protest convocate de sindicate cu scopul de a opri această lege au fost marcate de numeroase momente violente, la Paris și în alte orașe din Franța.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button