X

Ursula vrea să ne renovăm casele: reguli stricte de eficiență energetică. Se vor confisca proprietățile celor ce nu-și permit?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aproximativ 35 de milioane de case din Europa vor trebui renovate, proprietarii de case mai vechi fiind vizați în mod special.

Pentru ca UE să îndeplinească planurile ambițioase de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050, clădirile cu eficiență energetică deosebit de slabă trebuie renovate.

Mai exact, clădirile nerezidențiale vor trebui să atingă clasa de eficiență energetică „E” până în 2027 și clasa de eficiență „D” până în 2030, iar cele rezidențiale ar trebui să atingă cel puțin clasa de eficiență energetică „E” până în 2030 și clasa de eficiență energetică „D” până în 2033. Se estimează că 35 de milioane de clădiri din Europa vor fi afectate de noile reglementări planificate. Similar cu aparatele de uz casnic, eficiența energetică a clădirilor se măsoară pe o scară de la A la G.

În plus, deputații au votat marți cu 343 de voturi pentru, 216 voturi împotrivă și 78 de abțineri ca începând din 2028 să se construiască numai clădiri care nu emit gaze cu efect de seră.

Proiectul a făcut obiectul unor controverse din cauza potențialelor costuri mari pentru proprietarii de case. „Va copleși proprietarii de case”, a spus europarlamentarul Markus Pieper de la CDU.

Scopul viitoarelor negocieri este de a reduce masiv consumul de energie al clădirilor și de a proteja portofelele consumatorilor”, a declarat europarlamentarul german Jutta Paulus de la Verzi.

Potențială pierdere de valoare

Potrivit estimărilor băncii de dezvoltare KfW, conversia clădirilor pentru a fi neutre din punct de vedere climatic ar putea costa 254 de miliarde de euro numai în Germania. Chiriașii și proprietarii vor trebui, probabil, să plătească pentru asta. O parte din fondurile necesare pentru renovări vor fi asigurate de UE. La sfârșitul anului 2021, Comisia a spus că până în 2030 vor fi disponibile până la 150 de miliarde EUR din bugetul UE.

După vot, europarlamentarul Jens Geier a subliniat că calea către neutralitatea climatică trebuie să fie socială. „Gospodăriile mai slabe din punct de vedere financiar ar trebui protejate de presiunea costurilor. Proiectul de directivă prevede în mod expres acest lucru”, a spus politicianul Partidului Social Democrat (SPD).

Deputatul Uniunii Creștin Democrate din Germania (CDU) Dennis Radkte a perceput situația diferit: „Nu mai există, evident, o percepție a realităților sociale”. El a continuat: „Nu putem transfera costurile luptei împotriva schimbărilor climatice în casa bunicii”.

Poziția lui Radtke a fost susținută de președintele asociației de proprietari Haus & Grund (Asociația centrală a proprietarilor germani de case, apartamente și terenuri), Kai Warnecke, care a avertizat și despre o pierdere dramatică de valoare, mai ales în cazul clădirilor mai vechi.

Potrivit Comisiei, clădirile sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul de energie și aproximativ o treime din emisiile de gaze cu efect de seră din UE. Dacă casele sunt mai bine izolate sau sunt folosite sisteme moderne de încălzire, acest lucru poate reduce semnificativ necesarul de energie.

Schimbarea planificată a legii face parte din pachetul climatic „Fit for 55”, care își propune să reducă emisiile nete de gaze cu efect de seră. Planurile nu au fost încă decise prin vot în Parlamentul UE. Statele UE și Parlamentul European mai trebuie să găsească un compromis înainte ca noile reguli să intre în vigoare.

Aceste negocieri durează de obicei cel puțin câteva luni. Prin urmare, modificările sunt încă posibile și sunt considerate foarte probabile.

Sursa: Der Spiege via TVP World

Dacă aceste noi reguli vor fi adoptate prin lege, va fi jale în România. Marea majoritate a clădirilor vor trebui renovate. Asta înseamnă o grămadă de bani pe care prea puțini proprietari îi au. Oare ce se întâmplă cu proprietățile imobiliare ale celor ce nu-și vor permite cheltuielile de renovare? Își vor pierde proprietățile? Vor fi preluate de corporații, renovate și apoi închiriate foștilor proprietari? Parcă așa au făcut comuniștii după ce au preluat puterea în România.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nici bolsevicii din vremea URSS-ului lui Stalin nu isi permiteau sa ia astfel de masuri demente, heirupiste si sataniste la foc automat, precum cum fac astazi, comisarii bolsevici ai UESS-ului! Bobornitza diabolica din fruntea UE, alaturi de slugoii ei din statele componete, ii vor duce pe europeni direct spre revolutie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Pe luna Mai, avem doar 10% din resursele necesare pentru a duce mai departe acest proiect. DONAȚII