X

Teroriștii Câțu, Arafat, Orban și mai nou Rafila, inspirați de tartorii englezi: BBC a participat la campania de înfricoșare care a ținut Marea Britanie închisă în casă! În România mass-media a făcut LA FEL!!!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Jurnalista britanică Janet Daley afirmă, într-un editorial publicat în The Telegraph, că oficialii guvernului britanic și presa au tratat virusul precum un război, justificând astfel reducerea la tăcere a tuturor vocilor dizidente.

Reacția jurnalistei vine în contextul „Dosarelor Lockdown”, în care publicația The Telegraph a dezvăluit, pe baza conversațiilor între oficiali britanici, cu autoritățile au colaborat cu media pentru a impune respectarea unei carantine (lockdown în engleză) stricte, motivată de „combaterea virusului”, scrie R3Media.

„N-a fost despre știință, ci despre politică. A fost evident din momentul în care guvernul a început să vorbească despre Știință, ca și cum ar fi fost un corp fix al adevărului relevat. Oricine știe câte ceva despre știință n-ar fi spus așa ceva, decât dacă ar fi fost implicați într-o campanie înșelătoare cu scopul de a constrânge publicul”, a notat veterana jurnalistă.

Daley afirmă că „absurditatea și lipsa de sens” a multor dintre restricții ar fi trebuit să fie revelatoare: „programul a fost construit să înfricoșeze, nu să informeze și să transforme îndoiala sau scepticismul în ceva iresponsabil din punct de vedere moral – ceea ce este exact opusul a ceea ce face știința”.

Ea remarcă faptul că măsurile au depășit până și ceea ce era considerată „norma” în ceea ce privește autoritarismul: „nici măcar STASI-ul Est German (serviciul secret comunist – n.r.) nu a interzis copiilor să-și îmbrățișeze bunicii sau a interzis relațiile sexuale între oameni care locuiesc în gospodării diferite”.

Jurnalista remarcă faptul că toată această atmosferă de înfricoșare nu ar fi fost posibilă fără contribuția presei: „ De la jurnalism dezinteresat la Pravda, într-o singură legătură”.

Deși este de datoria presei să prezinte punctul de vedere al guvernului, de ce „este nevoie să interzice și – uneori implicit să demonizăm – pe cei care pun la îndoială aceste judecăți”, s-a întrebat ea. Jurnalista a folosit exemplul Lordului Sumption, fost judecător la Curtea Supremă, care a sugerat că interzicerea libertăților este inacceptabilă.

Reamintim că publicația „The Telegraph” a descoperit conversații între oficiali guvernamentali britanici din timpul celor doi ani. Ancheta, denumită „Dosarele Lockdown”, prezintă felul în care aceștia au conlucrat pentru a menține o stare de frică asupra populației, folosindu-se de pretextul „combaterea virusului”. Situația pare să descrie ce s-a întâmplat și-n România.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button