X

Scurt și la obiect: Căsătoria între persoane de același sex NU intră în categoria drepturilor fundamentale ale omului, decide Curtea Supremă din Panama

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Supremă din Panama a decis că este constituțional ca țara să nu recunoască mariajele între persoane de același sex, pentru că acesta nu face parte dintre drepturile fundamentale ale omului, scrie Wion News, citând AFP.

Curtea a luat în discuție această problematică încă din 2016, după ce a fost petiționată de mai multe cupluri formate din persoane de același sex, care au acuzat codul civil din Panama de neconstituționalitate, deoarece recunoaște numai căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

În consecință, aceste cupluri au încercat să forțeze o decizie a Curții care să ateste „neconstituționalitatea” Codului Civil din Panama. În decizia din 16 februarie, Curtea afirmă că „realitatea este că, până acum, dreptul la egalitate în mariaj nu este mai mult decât o aspirație, chiar dacă este una legitimă pentru grupurile implicate nu se încadrează în categoria drepturilor omului sau a drepturilor fundamentale”.

Judecătorii au mai adăugat că este obiectiv și rezonabil pentru legiutor să ofere precedență uniunilor capabile să stabilească familii, oferind continuitate umanității și societății. Aluzia este clară la căsătoria dintre un bărbat și o femeie, singura care poate da naștere la prunci.

Reacțiile lobby-ului LGBT au fost de dezamăgire. Ivan Chanis, președintele unei organizații pro LGBT, a afirmat că „sistemul de justiție panamez a refuzat recunoașterea demnității cuplurilor formate din persoane de același sex și a dreptului lor de a construi o familie”.

În schimb, Biserica Romano-Catolică a salutat decizia Curții. În acest moment, Costa Rica este singura țară din America Centrală care recunoaște legalitatea căsătoriilor între persoane de același sex.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button