X

CCR. Cale liberă pentru Big Brother

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Constituţională a României a respins, marţi, cu majoritate de voturi, sesizarea depusă privind legea securităţii cibernetice. 

Deputaţii a două formaţiuni politice au sesizat CCR în legătură cu legea securităţii cibernetice pe motiv că încalcă „grav“ dreptul la viaţă privată al românilor.

Aceștia afirmă că legea adoptată de coaliția guvernamentală pe „repede-înainte” încalcă prevederile constituţionale privind dreptul la viaţă privată şi libertatea de exprimare.

Formațiunile au mai acuzat faptul că legea încalcă prevederile Constituţiei referitoare la principiul securităţii juridice, previzibilităţii şi clarităţii normelor, în condiţiile în care subiecţii actului normativ şi obligaţiile impuse lor sunt vagi și lipsite de claritate.

CCR a fost sesizat în legătură cu această lege și de Avocatul Poporului.

Această lege, inițiată de către Guvernul României, a trecut „fulger” prin Parlament, la finalul anului trecut, însă nu a putut fi încă promulgată, deoarece atât Avocatul Poporului, cât și un grup parlamentar au atacat-o la CCR.

Articolul al treilea din această lege introduce subiecții activi vizați în domeniul securității cibernetice, iar unul dintre acești subiecți activi, definiți la litera „c” sunt „rețelele și sistemele informatice deținute, organizate, administrate sau utilizate de autorități și instituții ale administrației publice centrale și locale (…), precum și persoanele fizice și juridice care furnizează servicii publice ori de interes public”.

Acest articol a fost atacat la CCR atât de Avocatul Poporului, cât și de un grup parlamentar, în sesizările de neconstituționalitate înaintate Curții arătându-se că el încalcă atât prevederile Constituției României, cât și o decizie anterioară a Curții Constituționale. Este vorba despre Decizia nr. 17 din anul 2015. Mai întâi, pentru că spectrul de aplicare al acestui articol este prea larg. Apoi, pentru că „obligațiile prevăzute sunt imposibil de îndeplinit pentru o serie întreagă de subiecți activi vizați”. Aici ar putea intra, spre exemplu, un site cu foarte puțini utilizatori, administrat de un PFA pentru un ONG, care oferă servicii online, deci un serviciu public.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Ne indreptam rapid in Colonia noastra mafiot-criminala, spre o dictatura totala, pt care singura contrapondere viabila este o Revolutie totala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button