X

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu au fost introduse pe ordinea de zi a consiliului JAI din martie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen nu figurează pe ordinea de zi provizorie a Consiliului JAI de luna viitoare. Aceasta este prima reuniune oficială după cea din luna decembrie în care Austria s-a opus extinderii spațiului Schengen.

Consiliul JAI ar urma să aibă loc între 9 și 10 martie, iar documentul care face referire la ordinea de zi provizorie include doar o discuție despre funcționarea spațiului Schengen și viitorul politicii în domeniul vizelor. Pe de altă parte, pe ordinea de a Consiliului JAI din decembrie era menționată „aplicarea integrală a aquis-ului Shengen în Bulgaria, în Croația și în România”.

După votul din Consiliul JAI de anul trecut, guvernanții din România au menționat Consiliul JAI din martie ca posibilă dată pentru reluarea discuției privind extinderea spațiului Schengen.

Președintele Klaus Iohannis spunea în decembrie că spera că România să adere la Schengen în 2023, dar se ferea să menționeze o dată anume, scrie Euronews.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Pai nici ma asteptam si nici nu asteptam vreo discutie legata de extinderea spatiului Shengen; nu stiu cum le-o fi bulgarilor in legatura cu Shengen-ul dar eu cred ca romanilor le e mai bine asa cum sunt acum, in afara Shengen-ului. E bine ca tara sa aiba o frontiera la care sa avem dreptul sa oprim pe cine nu vrem sa primim in tara si ce nu vrem sa iasa din tara. Romania ar trebui sa nu fie un sat fara caini (ceea ce, din pacate, a cam devenit deja)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button