X

Doi “transgenderi” -bărbați care se identifică femei- au câștigat primele locuri la o cursă de ciclism “incluzivă”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ciclistele trans, care obișnuiau să concureze ca bărbați, au ocupat primul și al doilea loc la noua cursă „non-binară” – lăsând-o pe o tânăra femeie mamă pe locul trei, scrie DailyMail. 

O cursă de ciclism „incluzivă” care a permis atleților trans născuți bărbați sa depășeasca  concurentele femei a fost aspru criticata.

Evenimentul care a avut loc vineri la Londra s-a încheiat cu două femei transgender pe primul și al doilea loc, cu o tânără mamă pe locul trei.

Aurul în cursa ThunderCrit de la velodromul Herne Hill din sud-estul Londrei i-a revenit Emily Bridges, o ciclistă “trans “(bărbat biologic care se identifică drept femeie) care a fost interzisă de la cursa de femei în martie și care a concurat la probele masculine cu doar o lună înainte.

Pe locul doi a fost Lilly Chant care, în ciuda faptului că s-a identificat ca femeie, este încă desemnat ca bărbat în înregistrările oficiale.

Cea mai performantă femeie biologică a turneului, Jo Smith, din Thanet, Kent, a câștigat bronzul și a sărbătorit alături de rivale pozând pe podiumul câștigătorilor alături de fiica ei.

O fotografie s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare, stârnind furie din partea sportivelor și militanților.

British Cycling, organismul de conducere care s-a trezit recent implicat în controversa în jurul concurenților trans, a declarat că evenimentul este independent și nu a fost implicat.

Sharron Davies, care a câștigat argintul la înot la Jocurile Olimpice de la Moscova în 1980 și a mai vorbit despre sportivii trans, a spus că a fost „foarte dezamăgită” de știrile despre cursă.

Fiona McAnena, director de campanii sportive la Fair Play For Women, a declarat: „Este inevitabil ca, dacă vom permite bărbaților care au trecut prin pubertate masculină să intre în categoria care ar trebui să fie pentru femei, acești oameni vor depăși performanțele .

„Sportul se bazează pe corpul tău, iar noi avem o categorie feminină în majoritatea sporturilor, deoarece pubertatea masculină conferă un astfel de avantaj și este un avantaj pe tot parcursul vieții. Nu poate fi anulat.”

În încercarea de a concepe un eveniment „incluziv”, organizatorii ThunderCrit au creat două curse noi non-binare numite „tunet” și „fulger”.

Site-ul său web spunea: „Categoria Thunder este pentru bărbați cis, oameni non-binari a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu bărbații cis, bărbații trans și femeile a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu bărbații cis.

„Categoria fulger este pentru femei cis, persoane non-binare ale căror performanțe fizice se aliniază cu femeile cis și bărbații și femeile trans a căror performanță fizică se aliniază cel mai mult cu femeile cis”.

Bridges și Chant au concurat în cursa fulger, în ciuda faptului că British Cycling i-a interzis lui Bridges să concureze împotriva lui Laura Kenny, în martie.

British Cycling își revizuiește acum politica transgender.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button