X

Biden a aruncat în aer Nord Stream ca să înghețe germanii

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La o săptămână după ce a detonat bomba planetară conform căreia gazoductul Nord Stream a fost aruncat în aer de americani, legendarul jurnalist Seymour Hersh revine cu noi dezvăluiri: Joe Biden a aruncat în aer gazoductele Nord Stream pentru a îngenunchea Germania, a-i tăia legătura cu Rusia și a obține un nou mandat.

Jurnalistul de investigație Seymour Hersh a publicat la 8 februarie o investigație conform căreia atacurile asupra conductelor Nord Stream au fost executate de guvernul SUA cu sprijinul Norvegiei. Publicistul berlinez Fabian Scheidler a vorbit cu Seymour Hersh pentru Berliner Zeitung și a publicat ieri seară un interviu exploziv, care aduce noi detalii și acuzații grave.

Ce spune laureatul Pulitzer:„La sfîrșitul lui septembrie 2022, opt bombe urmau să fie detonate lângă insula Bornholm din Marea Baltică, dintre care șase au explodat într-o zonă destul de plată. Au distrus trei dintre cele patru conducte majore Nord Stream 1 și 2. Conducta Nord Stream 1 a furnizat Germaniei și altor țări ale Europei gaze naturale foarte ieftine, mulți ani. Și apoi a fost aruncată în aer, la fel ca și Nord Stream 2, iar întrebarea a fost cine a făcut-o și de ce. Pe 7 februarie 2022, cu două săptămâni bune înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, președintele american Joe Biden a declarat, la o conferință de presă la Casa Albă, pe care a susținut-o împreună cu cancelarul german Olaf Scholz, că SUA vor opri Nord Stream.

Biden a spus literal: „Dacă Rusia invadează, nu va mai exista Nord Stream 2, vom pune capăt proiectului.”

Și când un reporter a întrebat cum anume plănuia să facă asta, deoarece proiectul era în primul rând sub control german, Biden a spus: „Promit că vom putea face asta”. Secretarul de stat adjunct, Victoria Nuland, care a fost profund implicată în evenimentele revoluției de la Kiev, din 2014, făcuse o declarație similară cu cîteva săptămâni mai devreme” afirmă Hersh.

„În decembrie 2021, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan a convocat o reuniune a grupului operativ format din șefii de stat major, ai CIA, ai Departamentului de Stat și ai Departamentului de Trezorerie. Acest grup a fost convocat inițial pentru a se studia problema. S-au întâlnit într-un birou foarte secret. Chiar lângă Casa Albă se află o clădire de birouri, Executive Office Building, care este conectată la Casa Albă printr-un tunel subteran. Și în partea de sus este un birou pentru un grup secret de consilieri externi, numit Consiliul Consultativ de Informații al Președintelui. Am adus asta în discuție pentru a le semnala oamenilor de la Casa Albă că am informații. Așa că ședința a fost convocată pentru a examina ce am face dacă Rusia ar intra în război.

Asta a fost cu trei luni înainte de război, înainte de Crăciunul 2021. Era un grup de nivel înalt care probabil avea un alt nume, l-am numit doar Interagency Group, nu știu numele oficial, dacă a fost vreunul. Erau CIA și Agenția Națională de Securitate, care monitorizează și interceptează comunicațiile, Departamentul de Stat și Departamentul Trezoreriei, care furnizează banii. Și probabil alte câteva organizații care au fost implicate. Au fost reprezentați și șefii de stat major. Ideea era de a se face recomandări cu privire la modul de oprire a Rusiei, fie cu măsuri reversibile, cum ar fi sancțiuni suplimentare și presiuni economice, fie cu măsuri ireversibile, „cinetice”, cum ar fi explozii(…)

Pentru grupul de la Casa Albă era clar că ar putea arunca în aer conductele. Există un exploziv numit C4 care este incredibil de puternic. Se poate controla de la distanță cu dispozitive sonar subacvatice. Aceste sonare emit semnale la frecvențe joase. Deci a fost posibil și asta a fost comunicat Casei Albe la începutul lunii ianuarie, iar două-trei săptămîni mai tîrziu, subsecretarul de stat Victoria Nuland a spus că o putem face. Cred că a fost pe 20 ianuarie. Și apoi președintele, cînd a susținut conferința de presă împreună cu cancelarul german, pe 7 februarie 2022, a spus și el că putem face asta. Cancelarul german nu a spus nimic concret la momentul respectiv, a fost foarte vag. O întrebare pe care aș dori să o pun lui Scholz, dacă aș prezida o audiere parlamentară, ar fi următoarea: Ți-a spus Joe Biden despre asta? Ți-a spus atunci de ce era atât de încrezător că poate distruge conducta?” mai spune laureatul Pulitzer.

Hersh, despre rolul jucat în piesă de Norvegia:

„Norvegia este o mare națiune de navigatori și are surse profunde de energie. De asemenea, sunt foarte dornici să-și crească exporturile de gaze naturale către Europa de Vest și Germania. Și asta au făcut, și-au crescut exporturile. Așadar, de ce să nu îți unești forțele cu SUA din rațiuni economice? În plus, în Norvegia există ostilitate mare față de Rusia.

Pentru reușita misiunii, norvegienii au trebuit să găsească locul potrivit. Scafandrii, care au fost antrenați în Panama City, se puteau scufunda pînă la 100 de metri adîncime fără echipament greu. Norvegienii au găsit un loc în largul insulei Bornholm din Marea Baltică, care avea doar 260 de metri adîncime, pentru a opera acolo.

Scafandrii au trebuit să se întoarcă la suprafață încet, era o cameră de decompresie(…) Doar doi scafandri au fost folosiți pentru cele patru conducte. Cele două conducte se află la aproximativ o milă una de cealaltă, sub nămolul de pe fundul mării. A fost nevoie de doar cîteva ore pentru a pune bombele”.

Se întâmpla în iunie 2022.

„Dar în ultimul moment, Casa Albă a devenit nervoasă. Președintele a spus că îi este frică să o facă. S-a răzgândit și a emis noi ordine, dând posibilitatea de a se detona de la distanță bombele, în orice moment(…) Joe Biden a decis să nu le arunce în aer în iunie, au trecut cinci luni de război. Dar în septembrie a dat ordinul.

Secretarul de stat Antony Blinken a declarat, într-o conferință de presă, la câteva zile după aruncarea în aer a conductelor, că Putin a pierdut un atu important. Ideea era că Rusia nu mai putea face presiuni asupra Europei de Vest pentru a pune capăt sprijinului SUA în războiul din Ucraina” mai spune Hersh.

Cum explică el distrugerea conductelor:

„La Casa Albă au fost întotdeauna obsedați de realegere și au vrut să câștige războiul, au vrut să obțină o victorie, au vrut ca Ucraina să câștige într-un fel magic. S-ar putea să fie unii oameni care cred că poate este mai bine pentru economia noastră dacă economia germană este slabă, dar asta e o nebunie. Cred că am fost prinși în ceva care nu va funcționa, războiul nu se va termina bine pentru acest guvern(…) Ceea ce știu e că nu există nicio posibilitate ca acest război să se termine așa cum ne dorim și nu știu ce vom face în viitor. Mă sperie că președintele a fost dispus să facă așa ceva. Iar oamenii care conduceau acea misiune știau că președintele era conștient de ceea ce face poporului german, că îi pedepsește pentru un război care nu mergea bine. Și pe termen lung, acest lucru nu numai că îi va afecta reputația de președinte, dar va fi și foarte dăunător din punct de vedere politic. Va fi un stigmat pentru SUA(…)

Aș spune mai direct: oamenii implicați în operațiune au văzut că președintele dorea să înghețe Germania pentru obiectivele sale politice pe termen scurt, iar asta i-a îngrozit. Vorbesc despre americani care sunt foarte loiali Statelor Unite. CIA, așa cum am spus în articolul meu, lucrează pentru guvernanți, nu pentru constituție(…) Biden a decis să expună Europa la frig pentru a sprijini un război pe care nu îl va câștiga. Acest lucru este nefast pentru mine”, mai spune reputatul jurnalist american în interviu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button