Cutremur de peste 5 grade în România. Seismul a avut două replici, de 3 şi 2,4

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: „Cutremurul a fost urmat de două replici de 2,4 grade pe scara Richter la o adâncime de 5 km şi de 3.0 grade pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeaşi zonă seismică (Oltenia, judeţul Gorj)”, informează ISU Gorj.

Astăzi 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti.

Potrivit relatărilor de la fața locului ale reporterilor Antena 3, locuitorii din zonele din Gorj în care s-a resimțit cutremurul au ieșit în stradă.

Nu s-au primit pe telefoane alerte de la autorități înaintea cutremurului. În cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu trimite notificări anterior declanșării acestora. Doar ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje RO-ALERT de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

IGSU, primele precizări după cutremurul de 5,2 din Gorj

Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a anunțat Inspectoratul Național pentru Situații de Urgență (IGSU) după cutremurul de 5,2 produs luni după-amiaza în județul Gorj.

În cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări

Instituția transmite că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

„Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)”, a mai transmis IGSU.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X