X

[VIDEO] Balonul de spionaj chinezesc, doborât de armata americană cu o rachetă. Biden a dat ordinul / Beijing: „Washingtonul a încălcat grav practica internațională”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

China condamnă puternic acțiunea SUA de a doborî balonul meteorologic care a survolat spațiul aerian american și revendică dreptul de a răspunde.

Balonul Chinei a fost doborât cu o rachetă lansată de un avion F-22, a anunţat Pentagonul. Acţiunea, comandată de către preşedintele Joe Biden!
Balonul, doborât deasupra Oceanului Atlantic

Un înalt oficial militar a precizat că balonul a fost doborât la ora locală 14:39 de o rachetă aer-aer trasă lansată de un avion F-22 Raptor.

Balonul a căzut la șase mile nautice (11,1 kilometri) de coasta statului Carolina de Sud, iar rămășițele acestuia s-au dispersat pe o suprafață de 12 kilometri pătrați.

Acţiunea a fost filmată de un amator, care a postat imaginile pe reţelele de socializare.

La scurt timp după doborârea balonului, preşedintele le-a spus reporterilor că dăduse ordinul încă de miercuri, însă decizia a fost amânată pentru a se alege un moment cât mai sigur.

La rândul său, Administrația Federală a Aviației din SUA a ridicat interdicția zborurilor în zona în care balonul a fost doborât.

Balonul a fost văzut pe cer pentru prima dată din statul Montana, la începutul săpămânii.

China se declară victimă

China şi-a exprimat „puternic nemulţumirea şi protestul” faţă de doborârea balonului „spion” de către SUA, spunând că Washingtonul „a reacţionat excesiv” şi a „încălcat grav practica internaţională”, într-o declaraţie a ministerului său de Externe.

„China îşi exprimă nemulţumirea puternică şi protestul faţă de utilizarea forţei de către SUA pentru a ataca aeronavele civile fără pilot. Partea chineză a informat în repetate rânduri partea SUA după verificarea faptului că dirijabilul este pentru uz civil şi a intrat în SUA din cauza forţei majore – a fost complet un accident”, se arată în comunicatul, care a fost publicat duminică dimineaţa, conform News.ro.

„China a cerut în mod clar SUA să se ocupe de asta în mod corespunzător, într-o manieră calmă, profesionistă şi reţinută. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA a declarat, de asemenea, că balonul nu va reprezenta o ameninţare militară sau personală pentru personalul de la sol. China va proteja cu hotărâre drepturile şi interesele legitime ale companiilor relevante, rezervându-şi în acelaşi timp dreptul de a avea reacţii suplimentare necesare”, a spus ministerul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button