X

Uluitor! China spionează baze militare din SUA cu un balon de mari dimensiuni și amenință să nu fie doborât

Un balon spion chinez zboară deasupra Statelor Unite, Beijingul cere să nu „înrăutățească lucrurile”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Detectarea dispozitivului are loc cu două zile înainte de vizita lui Anthony Blinken la Beijing, prima a unui secretar de stat american în China din octombrie 2018, scrie Le Figaro.

Pentagonul a declarat joi, 2 februarie, că urmărește mișcările unui balon spion chinez care zboară la mare altitudine deasupra teritoriului Statelor Unite și a locurilor militare sensibile, precizând că nu reprezintă o amenințare directă.

La cererea președintelui Joe Biden, Pentagonul s-a gândit să îl doboare, dar s-a luat decizia de a nu o face din cauza riscului reprezentat pentru cei de la sol, a declarat reporterilor un înalt oficial oficial al apărării, sub condiția anonimatului. „Nu avem nicio îndoială că balonul este din China”, a spus el.

„Luăm măsuri pentru a ne proteja împotriva colectării de informații sensibile” , a adăugat acest oficial, insistând totodată asupra „valorii adăugate limitate în ceea ce privește colectarea de informații” a dispozitivului descris ca un balon de dimensiuni destul de mari. „Am considerat că este suficient de mare pentru ca resturile să producă pagube” dacă ar fi fost doborâtă într-o zonă populată, potrivit aceleiași surse.

Beijingul spune că „verifică” informațiile

Beijingul a declarat vineri că verifică rapoartele SUA conform cărora un balon spion chinez a fost detectat în America de Nord și a cerut să nu „intensifice problema”. „O verificare este în curs de desfășurare”, a declarat presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, considerând că „a face presupuneri și a escalada lucrurile chiar înainte de stabilirea faptelor nu ajută la soluționarea cauzei”.

“În mod clar, acest balon este destinat supravegherii, iar traiectoria sa actuală îl preia asupra locurilor sensibile.” Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat că Comandamentul de Apărare Aerospațială din Statele Unite și Canada (Norad), cu sediul în Colorado (vest), monitorizează traseul balonului. „Balonul zboară în prezent la o altitudine mult peste traficul aerian comercial. Nu reprezintă nicio amenințare militară sau fizică pentru oamenii de pe teren”, a spus el într-un comunicat. „În mod clar, acest balon este destinat supravegherii, iar traiectoria sa actuală îl preia peste locuri sensibile ”, inclusiv baze aeriene și silozuri strategice (nucleare) de rachete, a spus primul oficial american, referindu-se la statul Montana, din vestul Statelor Unite.

Balonul, „de mărimea a trei autobuze”, potrivit CNN, a intrat în spațiul aerian al SUA „cu câteva zile în urmă”, dar serviciile de informații americane îl monitorizau deja, a spus aceeași sursă, adăugând că aceasta nu este prima dată când armata americană a văzut astfel de o intruziune. Dar de data aceasta balonul a rămas mult mai mult timp în spațiul aerian al Statelor Unite.

S-au apropiat avioanele de vânătoare

Anunțat, președintele american i-a cerut imediat secretarului său de Apărare Lloyd Austin, care se afla miercuri în Filipine, să-i ofere opțiuni. Acesta din urmă a purtat apoi discuții cu șefii de cabinet ai Pentagonului. Avioanele de vânătoare s-au apropiat de ambarcațiune deasupra Montanei, potrivit aceleiași surse.

Președintele republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, a denunțat joi seară o „acțiune destabilizatoare” a unei Chine care „nesocotește cu nerușinare suveranitatea Statelor Unite”. El i-a cerut lui Joe Biden „să nu tacă” și a cerut ca membrii Congresului să fie informați.

În acest proces, guvernul canadian a menționat vineri „ un al doilea incident potențial ” după anunțul Washingtonului. „ Canadienii sunt în siguranță și Canada ia măsuri pentru a menține spațiul nostru aerian în siguranță, inclusiv monitorizarea unui potențial al doilea incident ”, a declarat Departamentul Apărării Naționale al Canadei într-un comunicat.

Antony Blinken în China duminică și luni

Washingtonul a ridicat cazul autorităților chineze. „Le-am comunicat gravitatea incidentului ”, a spus un oficial american, adăugând că „le-am clarificat că vom face tot ce este necesar pentru a ne proteja oamenii de pe teritoriul nostru”.

Călătoria lui Antony Blinken în China, programată duminică și luni, ar trebui să fie prima vizită în țară a unui secretar de stat american din octombrie 2018. În noiembrie, Joe Biden s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xi Jinping, în marja unui summit G20 de la Bali în timp ce cele două mari puteri caută să împiedice tensiunile dintre ele să degenereze în conflict deschis. Printre numeroasele probleme controversate se numără Taiwan, pe care China îl pretinde ca parte integrantă a teritoriului său, și activitățile Chinei în Asia de Sud-Est. În Filipine, Lloyd Austin a semnat acorduri care vizează consolidarea prezenței militare americane acolo în fața ascensiunii Chinei.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. De ce se chinuie cu baloane cand toate “superputerile” sataniste se lauda ca au “sateliti” care urmaresc 24/24 suprafata terestra? Sau sunt doar minciuni, la fel ca bombele atomice?
    Dreptmaritorii creștini nu trebuie sa se teama de tehnologia satanista supraevaluata. Prin aceste porcarii vor sa ne facem zicem: “cine se poate opune fiarei?”. Dracii si slugile lor se fac sa para mai puternici decat sunt de fapt.
    Amintiti-va cum se aratau dracii cand se luptau cu Sfintii Domnului: prima data se aratau ca niste uriasi sau ca niste fiare infioratoare (ca sa para mai puternici decat sunt), iar cand Sfintii isi incepau rugaciunea catre Dumnezeu si cereau ajutor de la PreaSfanta Nascatoare de Dumnezeu si de la ceilalti Sfinti si Ingeri, inarmandu-se cu semnul Sfintei Cruci, dracii erau biruiti si se aratau cum erau ei in realitate, ca niste copii negri (astfel aratandu-si neputinta si rautatea).
    Dracii isi impart slugile in mai multe tabere, pe care le pun apoi sa se bata intre ele, astfel dorind ca noi sa alegem una din variantele lor. Ex.: al doilea razboi mondial, unde comunistii, capitalistii si fascistii se bateau intre ei, dar ei toti erau darwinisti imputiti. Erau atei si credeau si raspandeau aceleasi minciuni despre Domnul Dumnezeu si despre Creatia Sa.
    Noi nu trebuie sa alegem nicio tabara satanista, trebuie doar sa nadajduim pe Adevaratul Dumnezeu si pe a Sa Biruitoare Biserica, incercand sa facem fapte demne de El si sa raspandim Dreapta Credinta pana la marginile pamantului.

  2. Ups, da satelitii nu-s buni la treaba asta ?
    Sa-i anunte cineva pe chineji sa foloseasca si sateliti, sau poate nu au, nici ei nici altii.
    Eu totusi cred ca pamantul e rotund, gogoloi, dar balonu ala poate zice altceva.

  3. Atat a plouat in Romania, in toamna si iarna asta, incat cred ca romanilor o sa le creasca branhi.
    Si daca n-a plouat a nins, dar cu o zapada ca niciodata, foasrte foarte grea.
    Deja se vad efectele.

    VIDEO: Autostradă din România, ruptă la propriu. Explicația CNAIR | EXCLUSIV
    Situație nefericită pe un drum de mare viteză din România. O bucată de peste zece metri din șosea s-a rupt. Circulația pe autostradă a fost închisă pentru 30 de zile, de la 1 februarie.
    https://www.romaniatv.net/video-autostrada-din-romania-rupta-la-propriu-explicatia-cnair-exclusiv_7223071.html

    Restricții pe DN1 după ce terasamentul s-a surpat la Breaza.
    Pericol pentru șoferi pe DN1 după ce terasamentul drumului public s-a surpat pe o lungime de aproximativ 60 de metri în zona localității Breaza, pe sensul de mers Brașov către Ploiești.
    https://www.romaniatv.net/dn1-s-a-surpat-la-breaza-traficul-rutier-a-fost-restrictionat-inainte-de-weekend_7222391.html

    Zăpada a făcut prăpad în solariile din Matca: Foarte grea, apoasă, un fenomen pe care nu l-am mai întâlnit. GALERIE FOTO
    https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/zapada-a-facut-prapad-in-solariile-din-matca-foarte-grea-apoasa-un-fenomen-pe-care-nu-l-am-mai-intalnit-galerie-foto.html

    Poate Busu sau Jurca sa ne zica ceva legat de fenomenele astea ?

  4. Este foarte clar ca, stapanii din umbra ai lui Mr. senil au mult prea multe legaturi oculte cu China, pt a face imprudentza de a-i dobora balonul acesteia, total inofensiv pt ei!

  5. … circ…
    Cand Biden le da tot pe tava chinezilor, … cu balonul credeti ca se face spionaj???
    La cati chinezi sunt bagayi in SUA (ca cetetni americani!) in toate structurile administrative, comerciale, medicale, industriale, … cercetari… ce pericol este un balon???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button