X

Încep să cadă criminalii din plandemie: „Femeia avusese paralizie temporară facială, iar colonelul Gheorghiță ne-a spus să dezmințim”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acum profesor la Facultatea de Jurnalism, Bogdan Oprea susține, într-un dialog cu Libertatea, că „nu voi uita niciodată cum colonelul Gheorghiță s-a enervat când am comunicat public de la Ministerul Sănătății primul caz de efect advers – o femeie cu pareză facială.  Gheorghiță spunea că e atac de panică, noi aveam pe masă diagnosticul cu parafa unui neurolog”.

Bogdan Oprea, 40 de ani, a fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu în 2012-2014. În ianuarie – martie 2021, primele luni de vaccinare în masă, Oprea a fost purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, condus atunci de Vlad Voiculescu. Astăzi este profesor la Facultatea de Jurnalism.

Luni seara, 9 ianuarie 2022, povestește el, „căutam ceva legat de vaccinare, pentru studenți. Am dat de Raportul CNCAV, despre care nimeni nu fusese anunțat că a fost publicat”. Raportul a fost publicat pe 12 iulie 2022 pe pagina Ro-Vaccinare.

În aceeași seară, Oprea a postat pe Facebook câteva rânduri

„Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse”, spune profesorul în mesajul de pe Facebook. Și continuă.

Credeți-mă, știu ce vorbesc când fac referire la mușamalizare, și din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, ianuarie – martie 2021, și din ulterioare experiențe medicale personale legate de vaccinare

Bogdan Oprea:

Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)”, mai scrie Oprea.

Libertatea l-a sunat și l-a rugat să detalieze.

„«Cum să dezmințim dacă e adevărat?», l-am întrebat pe Gheorghiță”

– Domnule Oprea, spuneți că atunci când „fac referire la mușamalizare” știți ceva și din perioada în care ați fost purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății. La ce vă referiți?

– Am un exemplu. Primul caz național de efect secundar al vaccinului a fost la o doamnă din Vâlcea. Paralizie temporară facială dreapta. Eu eram purtător de cuvânt. Un înalt funcționar al ministerului, medic, s-a uitat pe fișa medicală. Cei din spitalul local chemaseră un neurolog, acesta pusese diagnosticul. Nu un „urgentist”, nu un alt medic. Își făcuseră treaba, se îngrijiseră de pacientă. Am dat un comunicat în care am rezumat cazul, ne-am făcut datoria să informăm oamenii.

– Și ce n-a fost în regulă? Care a fost mușamalizarea?

– Șeful CNCAV, colonelul Gheorghiță, ne-a sunat. Era furios, de ce am dat comunicatul. Existau oricum tensiuni între MS și CNCAV, însă acum aveam un caz concret. Gheorghiță ne-a cerut să dezmințim. „Cum să dezmințim, dacă e adevărat?”, l-am întrebat. „Femeia nu are nimic”, ne-a spus el. I-am răspuns că avem actele și am adăugat: „Dacă nu are nimic, de ce ai adus-o cu ambulanța, la București?”. Replica lui a fost aceea că ea a avut „atac de panică”. N-am să uit niciodată asta.

– Ce ați făcut?

– Am dat a doua comunicare publică, dar n-am dezmințit, ci doar am spus că asta avusese femeia și că, adusă la București, ea și-a revenit. Am spus adevărul.

„E vorba despre atitudinea autorităților statului care mint cetățenii”

– Cum considerați raportul CNCAV, „ROVACCINARE – misiune îndeplinită”?”

– Înfiorător.

– De ce?
– E vorba despre atitudinea autorităților statului care mint cetățenii. Cei care ne conduc vin din rândul nostru, treaba lor e să ne spună adevărul, fără nuanțe, direct, și să ne lase pe noi să decidem.

– Însă n-ați spus nimic la vremea respectivă. De ce? Nu ați fost parte la ceea ce astăzi numiți „minciună”?
– Am luptat cu ei și mi-am făcut treaba până în momentul în care am ajuns la limită. Când n-am mai reușit să-mi fac treaba, trei luni a durat totul, am demisionat.

– Credeți că…
– Aș mai spune ceva, poate că e important pentru oameni. În anumite organisme ale statului s-a adunat mult oportunism. Când ai sectoare unde te poți pensiona la 45 de ani, cu avantaje și leafă mare, asta atrage, sistemic, profitori și oportunism. Dacă ți se cer minciuni sau lucruri imposibile, spui „nu” și-ți dai demisia. Cum să faci o campanie națională de informare fără buget, fără bani? Cum să comunici eficient? Păi, îți dai chipiul jos și le spui adevărul șefilor. Nu dau nume, însă oricine le poate găsi în Raportul intitulat „ROVACCINARE – misiune îndeplinită”.

Și într-adevăr, și-au îndeplinit misiunea în mare parte. Mii de oameni morți, iar câteva milioane schilodiți pe viață de reacțiile adverse, ce încă nu s-au manifestat la toți.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button