X

Deca, ministresa lui Iohannis, vrea să pună iar botniță copiilor noștri. Marș, năpârcă! Studiile arată că mască este nocivă!

  • Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca, în contextul gripei. 
  • Ea a prezentat o serie de recomandări, printre care efectuarea triajelor epidemiologice şi purtarea măştilor de protecţie de profesori şi elevi.

„Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că după doi ani pandemici este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul trebuie să fie pe prevenţie. Există o serie de recomandări. În primul rând, realizarea triajului zilnic, atât de familii, acasă, pe baza identificării eventualelor simptome, urmate de izolarea copiilor acasă şi realizarea triajului zilnic atucni când elevii intră la şcoală sau la grădiniţă. De asemenea, recomandăm, sigur – nu este obligatoriu, recomandăm purtarea măştii de protecţie de cadrele didactice şi de ce nu şi de către elevi. De asemenea, este important să fie respectate măsurile de igienă. Foarte importantă aerisirea periodică a încăperilor”, spune Ligia Deca.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ea afirmă că o altă recomandare pentru şcoli este să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educaţional.

„În cazul în care copiii prezintă simptome respiratorii, recomandăm părinţilor consultarea medicului de familie pentru a stabili indicaţiile terapeutice, izolarea la domiciliu şi eventualele investigaţii suplimentare recomandate”, încheie Deca.

Totodată, Deca a precizat că vineri dimineaţă este convocată o videoconferinţă cu inspectorii generali pentru pregătirea reînceperii cursurilor.

Citiți și: [STUDIU] Universitatea Stanford: ‘Măștile faciale sunt ineficiente în blocarea transmiterea virusului COVID-19, ÎNSĂ acestea pot provoca deteriorarea sănătății și moartea prematură a celor care le poartă!’

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button