X

Prețurile gazelor naturale în Europa revin la nivelurile de dinaintea războiului din Ucrainei

Prețurile gazelor naturale în Europa revin la nivelurile de dinaintea războiului din Ucrainei. Cum stau lucrurile în SUA

Prețurile gazelor naturale europene au scăzut miercuri la cele mai scăzute niveluri din februarie, deoarece temperaturile blânde de iarnă, cererea scăzută sezonier și livrările abundente au contribuit la retragerea referințelor de gaz la niveluri nemaivăzute de înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. 

Prețurile TTF pentru prima lună – ianuarie 2023 au scăzut la un minim de 76,18 EUR/MWh la începutul sesiunii, față de decontarea anterioară de 80,043 EUR/MWh, deși au revenit până la 81,35 EUR/MWh. Prețurile europene au crescut inițial la peste 200 EUR/MWh în martie, după ce Rusia și-a invadat vecinul, dar s-au stabilit pe măsură ce fluxurile de gaz rusești au continuat.

Dar prețurile au crescut în vară, pe fondul întreruperilor continue ale aprovizionării rusești în Europa și a unei explozii la terminalul american Freeport LNG, atingând un record de 350 EUR/MWh la sfârșitul lunii august și determinând Europa să introducă măsuri de urgență pentru a stimula importurile și a menține livrările. pentru iarnă.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Prețurile TTF au fost în mare parte în scădere de atunci, dar valorile au crescut pentru scurt timp peste 150 EUR/MWh cu mai puțin de trei săptămâni în urmă, odată cu debutul iernii. Totuși, această tendință s-a dovedit de scurtă durată, deoarece Europa a trecut confortabil de primul test de vreme rece al iernii, amortizat de stocurile bombate și de importurile record de GNL.

Nivelurile stocurilor europene au atins peste 95% în noiembrie și, conform Gas Infrastructure Europe, instalațiile de stocare a gazelor din UE erau pline cu 83,2% la 28 decembrie. Nivelul actual este cu 30% peste aceeași perioadă a anului trecut, când Europa avea niveluri neobișnuit de scăzute de stocare și cu aproximativ 10% peste media pe cinci ani, în timp ce măsurile de conservare au redus nivelurile normale ale cererii de iarnă.

Între timp, contractele futures pe gaze naturale din Marea Britanie pentru ianuarie 2023 NBP au scăzut cu mai mult de 5% în ziua respectivă, pentru a se stabili sub 190 pence pe term (p/th) pentru prima dată din februarie, atingând un minim de 182,25 p/th.

Prețurile gazelor naturale din SUA s-au prăbușit, de asemenea, la minimele din ultimele 10 luni, pe fondul prognozelor pentru vreme mai caldă în urma furtunii Elliot, contractul Henry Hub din ianuarie 2023 pe NYMEX fiind cu aproximativ 10% mai scăzut la sfârșitul după-amiezii, ora estică, tranzacționându-se la 4,75 USD/mmBtu. Contractul mai lichid pentru februarie 2023 a fost cu aproximativ 8% mai mic, la 4,71 USD/mmBtu.

Prețurile interne au fost, de asemenea, sub presiune pe fondul unei noi întârzieri anunțate pentru reluarea exporturilor de la terminalul Freeport LNG până cel puțin în ianuarie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button