X

Dacă am fi fost în Schengen, această fetiță și mulți alți minori ar fi fost victimele traficului de organe sau exploatării sexuale

poliția de frontieră

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş, nu au permis ieşirea din ţară, spre Serbia, a unei fete de 7 ani pentru care adulţii care o însoţeau nu au putut prezenta documente necesare călătoriei, acest copil nefiind însoţit de părinţi. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Şi Protecţia Copilului Timiş au preluat-o pe fată, informează News.ro.

Incidentul a avut loc pe sensul de ieşire din ţară, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, în judeţul Timiş.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat azi noapte, în jurul orei 04.20, pe sensul de ieşire din ţară, într-un autoturism înmatriculat în Austria, un cetăţean român minor pentru care însoţitorul nu avea toate actele necesare călătoriei. Astfel în mijlocul de transport se aflau patru persoane (un cetăţean român – bona minorei, un cetăţean croat şi doi cetăţeni sârbi) însoţite de un minor, cetăţean român. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că minora, în vârstă de 7 ani, nu este însoţită de părinţi, iar niciunul dintre însoţitori nu a putut prezenta declaraţie notarială din partea părinţilor şi nici certificat de cazier judiciar”, transmite Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră nu au permis ieşirea fetei din ţară şi au informat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş despre cazul acesteia. Astfel, reprezentanţii DGASPC Timiş au preluat fata din Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa.

Poliţia de Frontieră atrage atenţia asupra condiţiilor de călătorie în afara ţării cu un minor.

”Dacă minorul nu este însoţit de ambii părinţi este nevoie declaraţia notarială a părintelui care nu îl însoţeşte la punctul de trecere a frontierei. Dacă este însoţit de o altă persoană decât părinţii este nevoie de declaraţie notarială şi cazier judiciar al persoanei cu care călătoreşte minorul”, precizează Poliţia de Frontieră.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Prezumtia care sta la baza articolului este gresita.
    Deci, incotro se indreptau adultii si fetita? Spre Serbia (Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa Tm), scrie in articol. Asadar,chiar daca am fi fost in Schengen in momentul de fata, tot ar fi fost prinsi pentru ca, Serbia nefiind in Schenghen (nici macar in UE), frontiera romano-sarba ar fi fost frontiera a spatiului Schenghen si ar fi fost strasnic pazita (chiar mai bine decat e acum).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button