X

Universitatea catolică Notre Dame respinge un eveniment pro-viață, dar găzduiește în schimb unul pro-avort

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Universitatea Notre Dame a refuzat sa sustina o organizatie pro-viata din Indiana(SUA) pentru prima data in mai bine de un deceniu in aceasta toamna, in acelasi timp agreand doua programe de sponsorizare a unui eveniment pro-avort.

Notre Dame ar trebui sa fie o universitate catolica, dar conducatorii ei au fost in mod repetat criticati in ultimii ani pentru angajarea si onorarea unor entitati care promoveaza uciderea copiilor nenascuti, prin avort.

Ziarul studentesc, Irish Rover, a dezvaluit ultima controversa luna aceasta. Conform relatarii, universitatea a refuzat sa mai sponsorizeze evenimentul caritabil anual Dreptul la Viață Michiana 50th din 27 oct., dupa mai bine de un deceniu de sustinere a acestei organizatii.

Simultan, in aceeasi seara, programul universitar Studii de Gen si Institutul pentru rasa si rezilienta au sponsorizat impreuna un eveniment pro-avort, “Post-Roe America: Crearea unui sens feminist intersectorial al interdictiilor avortului,” pentru comunitatea locala, conform articolului.

Universitatea Notre Dame a refuzat sa fie sponsor principal pentru evenimentul caritabil Right to Life Michiana de anul acesta sau sa cumpere bilete pentru grupurile de studenti care voiau sa participe, asa cum a facut ani la rand, deoarece conducatorilor universitatii nu le-a placut vorbitorul principal, scriitorul si comentatorul conservator Ben Shapiro, se relateaza in articol.

Merlot Fogarty, presedintele Notre Dame Right to Life, a declarant ziarului Rover ca initial a primit acordul celor de la Biroul pentru Activitati Studentesti sa cumpere bilete pentru evenimentul pro-viata. Cu toate acestea, spune ea, ulterior a primit un telefon de la biroul respectiv prin care i s-a comunicat ca universitatea si-a schimbat decizia si nu va plati biletele.

Iata ce se mai scrie in articol:

Uimita de turnura neasteptata, Fogarty a cerut lamuriri de la administratorii universitatii. Pe 8 septembrie, ea si cativa membri ai clubului NDRtL s-au intilnit cu Chuck Lamphier, Directorul Executiv al Office of Mission Engagement and Church Affairs, administratorul responsabil pentru decizia universitatii de a nu dona pentru evenimentul caritabil.

“Acest eveniment este problematic. Acest vorbitor este problematic,” a spus Lamphier. El a citat o postare pe Twitter din 2010 a lui Ben Shapiro ca motiv al ezitarii universitatii de a se asocia cu subiectul discursului acestuia de la eveniment.

Problema, a adaugat Lamphier, nu este una de libertate academica, ci mai degraba una de bani. “Am hotarit, ca banii universitatii nu vor fi folositi pentru acest eveniment,” a spus el.

Lamphier a promis ca universitatea ar putea sustine organizatia pro-viata in alte moduri donand sumele obisnuite catre Centrul de Ingrijire a Femeilor, conform relatarii. Cu toate acestea, o persoana de la Centrul de Ingrijire a Femeilor le-a spus celor de la Rover ca universitatea nu a donat o suma similara cu cea pe care o donau de obicei catre Right to Life Michiana.

Articolul vine la aproape o luna dupa ce Rover a relatat despre o profesoara de la Notre Dame care se oferea sa le ajute pe studente sa-si avorteze pruncii nenascuti, afisand reclame pro-avort pe usa biroului sau si pe retelele sociale, sfidand invataturile creștine despre sfintenia vietii umane.

De-a lungul anilor, multi catolici si-au aratat ingrijorarea fata de inclinatiile liberale de la Notre Dame, una dintre cele mai proeminente universitati catolice din America. Acum cativa ani, administratorii sai au fost criticati dupa ce l-au numit pe democratul pro-avort Pete Buttigieg coleg de facultate. In 2019, un grup de profesori i-a categorisit pe avocatii pro-viata ca rasisti in timpul unui eveniment gazduit in campusul universitatii de catre Departamentul de Studii de Gen. Si in 2016, universitatea s-a confruntat cu un puternic si zgomotos protest public, când a oferit unul dintre cele mai prestigioase premii lui Joe Biden, in ciuda istoricului său pro-avort.

traducere de Crin Grigore

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button