X

Cristian Terheș a cerut în plenul Parlamentului European demisia „imediată și necondiționată” a Ursulei von der Leyen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Europarlamentarul român Cristian Terheș a cerut, în plenul Parlamentului European, demisia „imediată și necondiționată” a șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru contractele pe care aceasta le-a semnat cu producătorii de vaccinuri anticovid. 

Discursul lui Terheș a avut loc luni, 17 octombrie, iar alesul european și-a făcut publică cerința și pe pagina personală de Facebook.

În discursul său, Terheș a vorbit despre investigația pornită de către Parchetul European și a criticat faptul că documentele semnate de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen nu au fost prezentate public.

„Ursula von der Leyen trebuie să demisioneze imediat și necondiționat din poziția de președinte al Comisiei Europene, deoarece acțiunile ei sunt în prezent investigate de Parchetul European. EPPO a anunțat acum câteva zile că investighează modul în care au fost semnate contractele între Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri și iată de a transmis Curtea de Audit într-un raport publicat acum câteva zile. Și citez: Comisia a semnat până în noiembrie 2021 contracte de 71 de miliarde de euro din partea statelor membre pentru a cumpăra până la 4,6 miliarde de doze de vaccin anti-Covid”, a afirmat Cristian Terheș.

Mai departe, acesta din urmă susține că Uniunea Europeană nu și-a respectat promisiunea de a fi transparentă în ce privesc cheltuielile din banii cetățenilor.

„Asta înseamnă că ea a cumpărat zece doze de vaccin pentru fiecare cetățean european pe baza unor contracte care nu au fost divulgate public niciodată. Așa au fost transmise publicului contractele pe care ea le-a semnat cu aceste companii farmaceutice. Cum e asta posibil într-o Uniune Europeană care dorește a fi transparentă cu modul în care se folosește de banii cetățenilor. Așa că întreb și cer din nou demisia imediată și necondiționată”, a conchis europarlamentarul român.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button