X

SUA: Alex Jones a fost condamnat să plătească aproape un miliard de dolari către victimele masacrului de la școala Sandy Hook, după ce a afirmat că atacul în care au murit 20 de copii a fost o înscenare

Alex Jones

Americanul Alex Jones a fost condamnat miercuri să plătească aproape un miliard de dolari sub formă de compensaţii pentru familiile victimelor masacrului de la şcoala Sandy Hook, căruia i-a negat realitatea, pentru “suferinţa morală” provocată de afirmaţiile sale false, relatează AFP. 
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Jones (48 de ani), proprietar al site-ului Infowars, a susţinut că apropiaţii elevilor şi membrilor personalului ucişi în masacrul din 2012 erau actori şi că masacrul în sine a fost o înscenare din partea celor care se opun armelor de foc. Teoria sa, considerată conspiraţionistă, a fost intens vehiculată pe internet.

Un juriu din Waterbury, statul Connecticut, nu departe de şcoala unde s-a petrecut tragedia, a stabilit că Alex Jones trebuie să achite către familiile a opt dintre victime, precum şi unui agent FBI prezent în ziua aceea la locul faptelor, suma totală de 965 de milioane de dolari ca despăgubiri pentru defăimare şi prejudiciu moral.

Unul din avocaţii familiilor, Chris Mattei, a salutat un “verdict istoric” şi a promis că se va preocupa să fie şi pus în aplicare.

Bill Sherlach, a cărui soţie a fost ucisă la Sandy Hook, a declarat că decizia juriului arată că “internetul nu este departe de Far West şi că faptele au consecinţe”.

“Oamenii ca Alex Jones vor trebui să se gândească mai bine ce spun şi cum spun”, a atenţionat Sherlach în faţa reporterilor.

Familiile care l-au dat în judecată pe Jones au explicat că au fost hărţuite şi ameninţate de fani ai complotistului ferm convinşi că masacrul nu a avut loc de fapt şi că rudele care plângeau jucau de fapt un rol.

Erica Lafferty, fiica directoarei şcolii, şi ea ucisă în atac, a declarat la rândul ei la proces că a fost acuzată în mod repetat pe reţelele sociale că este actriţă şi a primit inclusiv ameninţări de viol.

Pe 14 decembrie 2012, Adam Lanza, de 20 de ani, înarmat cu o puşcă semiautomată, a omorât 20 de copii şi şase adulţi la şcoala elementară Sandy Hook din Newtown, Connecticut, după care s-a sinucis cu aceeași armă. Înainte de a porni spre şcoală, el îşi omorâse mama. Copiii ucişi aveau şase şi şapte ani.

Alex Jones a declarat că vrea să facă apel, acuzând un atac la libertatea de exprimare.

“Vor să ne sperie pentru a ne lua libertatea şi ca să nu mai punem la îndoială Uvalde şi ceea ce s-a întâmplat în realitate acolo sau la Parkland”, a spus el, referindu-se la alte atacuri din şcoli.

“Ghiciţi ce: nu ne este frică, nu plecăm nicăieri şi nu ne vom opri”, a adăugat Jones.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Puteți vedea adevărul dacă veți viziona mai întâi interviul luat lui Aaron Rousso de către același protagonist Alex Jones. Cei precum Alex Jones, care luptă pentru apărarea(darea pe față a) adevărului nu sunt pe placul ocultei și de aceea li se pun bețe-n roate. Urmăriți deci mai întâi clipul de la adresa: https:// youtu.be/0Tgk7YH5PyM , adică “Aaron Rousso – interviu istoric realizat de Alex Jones” și apoi vă veți da seama de ce este atât de “iubit” acest jurnalist de către oculta mondială. Încearcă să-l sperie făcând nedreptăți și angajând oameni care să-i intenteze procese pe motiv de defăimare. Dar adevărul nu doarme niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button