X

Încărcarea unei mașini electrice este acum mai scumpă decât consumul motoarelor cu benzină

Încărcarea unei mașini electrice este acum mai scumpă decât consumul motoarelor cu benzină

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Austria, încărcarea unei mașini electrice a devenit mai scumpă, din cauza creșterii galopante a prețurilor la electricitate. Deși Austria generează aproximativ trei sferturi din energia electrică din surse regenerabile, prețul este în creștere, informează Heute.at.

Prețul energiei electrice este ridicat pentru că prețul practicat este întotdeauna cel pe care îl poate obține cea mai scumpă centrală electrică. În prezent acestea sunt centralele pe gaz care trebuie pornite în timpul vârfurilor de consum.

Numeroase organizații și partide, cum ar fi SPÖ, cer în prezent să se pună capăt acestui principiu al „ordinii de merit”. Pentru că în acest moment conduce la excese curioase. În prezent, încărcarea unei mașini electrice este de fapt mai scumpă decât alimentarea cu benzină.

În acest moment, un litru de Super 95 costă în jur de 1,65 – 1,85 euro. Dar la o benzinărie care nu se află chiar pe autostradă. Pentru o distanță de 100 de kilometri pe autostradă, cea mai populară mașină printre austrieci, Škoda Octavia, consumă aproximativ patru litri. Rezultă un preț de 7,40 euro pentru această distanță.

Cu toate acestea, dacă doriți să vă încărcați mașina Tesla la o stație „Supercharger” deținută de companie, trebuie să plătiți în prezent 0,67 euro pe kilowatt/oră, scrie Ziarul Românesc.

Un Model 3 consumă 17 kWh pentru 100 de kilometri pe autostradă, ceea ce înseamnă 11,39 euro.
Pe site-ul său web pentru sistemul Supercharger, Tesla anunță că încărcarea este mai ieftină decât benzina („€ mai puțin decât benzina”). Cu toate acestea, în prezent, probabil că acest lucru nu este întotdeauna adevărat.

Cu toate acestea, un alt motiv pentru prețul ridicat de 0,67 euro pe kWh este faptul că încărcarea rapidă la aceste stații este mai scumpă decât, de exemplu, utilizarea energiei electrice de uz casnic sau a stațiilor de încărcare convenționale.

Acolo, alimentarea mașinii electrice este în continuare mult mai ieftină. Costă aproximativ 20 de cenți pe kWh – cel puțin până la următoarea ajustare a tarifelor.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button