X

Italia | Conservatorii și patrioții s-au unit într-o singură alianță și promit întărească granițele în fața migratorilor dacă vor câștiga alegerile

Sursă – Mistrulli/​Fotogramma/​ROPI

Blocul conservator al Italiei va tăia taxe, va reprima imigrația și va renunța la sistemul actual de asigurări sociale, dacă va câștiga alegerile de luna viitoare, așa cum este de așteptat, arată platforma comună a grupului de partide, citată vineri de dpa. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alianța conservatoare este dominată de două formațiuni de dreapta, Fratelli d’Italia condusă de Giorgia Meloni și ‘Liga’ lui Matteo Salvini, cărora li s-a adăugat mai moderata Forza Italia, condusă de fostul premier Silvio Berlusconi, în vârstă de 85 de ani, amintește dpa.

Programul comun în 15 puncte lansat de coaliție joi seara nu conține decât puține detalii, reiterând în principal angajamentele deja exprimate de partidele participante în mod individual în cursul campaniei pentru alegerile din 25 septembrie, potrivit Agerpres.ro.

Acesta promite “taxe mai mici pentru familii, firme și lucrători independenți”, cu o cotă de impozitare unică pe venituri anuale de până la 100.000 euro pentru lucrătorii independenți și asupra oricărei creșteri a veniturilor de la un an la altul.

Reducerile de taxe sunt o deviză tradițională pentru dreapta italiană, care susține că impulsionarea creșterii economice poate compensa orice reducere a veniturilor.

Blocul promite de asemenea să majoreze pensiile minime și să faciliteze pensionarea anticipată.

Planul de redresare prezentat Uniunii Europene de Italia anul trecut, în schimbul a aproximativ 200 de miliarde de euro ca fonduri de asistență pentru pandemie, va fi modificat “din cauza schimbării condițiilor, necesităților și priorităților”, se arată în program. Nu se precizează și ce anume ar urma să se schimbe.

Platforma promite pe de altă parte stoparea imigrației ilegale, o altă importantă temă conservatoare, prin blocarea ambarcațiunilor cu migranți cu ajutorul autorităților locale africane și prin crearea de așa-zise “hot-spots” administrate de Uniunea Europeană pentru a evalua cererile de azil înainte ca migranții să ajungă în UE.

Alianța conservatoare este pe cale să câștige o majoritate confortabilă la alegerile legislative, conform celor mai recente sondaje de opinie, fapt la care contribuie și divizările dintre adversarii săi.

Meloni, al cărei partid conduce în majoritatea sondajelor de opinie, pare la rândul ei pe cale să devină prima femeie prim-ministru din Italia.

Programul prezentat joi seara mai promite o revizuire a sistemului de prestații sociale, cu înființarea mai multor grădinițe gratuite și creșterea alocațiilor pentru copii și totodată renunțând la mecanismul de reducere a sărăciei “venitul cetățenesc” introdus în 2019. Acesta va fi înlocuit cu “măsuri mai eficiente de incluziune socială și crearea de locuri de muncă”, propun autorii programului, fără a da detalii.

Se prevede în același timp o reformă a Constituției Italiei, cu introducerea alegerii directe a președintelui, înlocuind actualul sistem în care șeful statului este ales de parlament.

Aceasta este de asemenea o veche propunere a curentului de centru-dreapta și va fi nevoie de convocarea unui referendum, dacă blocul nu obține o majoritate de două treimi în parlament.

În ceea ce privește politica externă, blocul conservator își declară “deplinul angajament față de procesul de integrare europeană” și promite să “respecte angajamentele luate față de NATO”, inclusiv sporirea cheltuielilor de apărare.

Părțile asigură că vor sprijini Ucraina în rezistența sa împotriva invaziei Rusiei, susținând în același timp ce “toate inițiativele diplomatice vizând reglementarea conflictului”.

În anii trecuți, ‘Liga’ și Fratelli d’Italia au afirmat, amândouă, că Italia ar trebui să renunțe la moneda unică euro, în timp ce Salvini și Berlusconi și-a exprimat în repetate rânduri admirația față de președintele rus Vladimir Putin, mai notează dpa, citat de Știripesurse.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. „O, țară tristă, plină de humor!”, asta e și Italia căpușată de bancherii jidani. Dacă Berlusconi și Salvini sunt naționaliști și conservatori, ar mai lipsi Draghi și Monti din alianța asta.

  2. Stiti cum e cu reducerea taxelor la saraci?
    Le raman cativa euro cu care sa plateasca produsele scumpite de bogati ca au nevoie sa plateasca taxe mai mari…

    In realitate, toate taxele se jefuiesc de la “lucratori”, consumatorul final.
    Ceilalti – bogarii mascati ca bishnitz paraziteaza societatea ca sa nu ai de ales! si iti iau banii socotiti din ei din care
    – o parte merge la stat (citeste putina plata la functionari si grosu’ la jidani!)
    – si o parte le ramane fraudulos fiindca si-au scos bine umflat cheltuielile si nu le este necesar!
    Profitul din buishnitz este camata din finante, nu va lasati inselati!
    Dupa ce umfla costurile sa-si faca poftele… adica baga mai mmult decat face, … bishnitzaru’ (cica, om de afaceri!) adauga ce b0are nevoie dar te speculeaza… adica adauga profitul si peste toate iti trage maciuca finala punand alta povara, alt rand de taxe pe spinarea celui care este de fapt creatorul valorii si beneficiarul ei.

    Sa nu-mi spuneti ca este vorba de capitalism si piata libera: este jaf si expoatare sistematica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button