X

Tupeu de Washington: SUA cer Rusiei şi Chinei să își reducă arsenalul nuclear!

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a cerut luni Rusiei şi Chinei să se implice în negocieri în sensul stabilirii unui cadru multilateral pentru controlul arsenalelor nucleare, liderul de la Casa Albă subliniind că vrea reducerea rolului armelor atomice în strategia de securitate naţională.

“Rusia ar trebui să demonstreze că este pregătită să reia colaborarea privind controlul armelor nucleare”, a declarat Biden.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Dar negocierea necesită un partener dispus să acționeze cu bună credință. Iar agresiunea brutală și neprovocată a Rusiei în Ucraina a distrus pacea în Europa și constituie un atac la principiile fundamentale ale ordinii internaționale.”

Revenind la China, care și-a consolidat arsenalul nuclear, Biden a declarat că statul comunist are datoria, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, “să se angajeze în discuții care să reducă riscul de eroare de calcul și să abordeze dinamica militară destabilizatoare”.

“Nu există niciun beneficiu pentru niciuna dintre națiunile noastre, sau pentru lume, să se opună unui angajament substanțial privind controlul armelor și neproliferarea nucleară”, a spus Biden.

“Statele Unite sunt determinate să conducă prin puterea exemplului. Prin diplomaţie, în coordonare cu aliaţii noştri şi cu partenerii regionali, am dezvoltat o propunere care să garanteze revenirea reciprocă la implementarea totală a Planului Comun Complet de Acţiune, pentru a asigura că Iranul nu obţine o armă nucleară”, a precizat preşedintele SUA.

Biden dă asigurări că Acordul strategic AUKUS va respecta standardele de neproliferare

“Colaborăm strâns cu Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) pentru a asigura că acordul de parteneriat AUKUS între Australia, Marea Britanie şi Statele Unite îndeplineşte cele mai înalte standarde în materie de neproliferare”, a insistat Joseph Biden.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button