X

Poziția exprimată de Vasile Bănescu referitoare la avort: confuză, vulnerabilă și exploatată de presă

Întrebare retorică: credeți că vreodată Bănescu piuie fără acordul patriarhului Daniel?

Colaj de titluri din pressă (via ActiveNews)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Câteva precizări pe marginea recentei poziții exprimate public pe subiectul avortului și dreptului la viață de dl. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Femeia care moare la nastere e mucenita si se duce dirent in Rai pentru ca a murit dand viata. De asemenea nu reduce dreptul de viata al noului nascut.
    Pe cand avortul omoara pruncul si omoara si femeia din punct de vedere spiritual si cateodata si trupeste si sufletul ei se duce in Iad.

  2. Fricosii nu vor mosteni Imparatia Cerurilor….Lasi si mincinosi, kkti pe ei de frica Cezarului lumesc, atat Negrul Subtirel cat si Marele Alb.
    Compromisuri,mai multe compromisuri, tot mai multe compromisuri! Retrageri *strategice*,CeMeBeuri, Crete, primatul papei si tot asa, catre Iad……!!!!Calatorie sprincenata, uratilor !

  3. Eu cred ca Vasile Banescu zice ce considera el ca este de zis, nu cred ca ii aproba Patriarhul cuvant cu cuvant. Nici nu ar avea sens. Se considera ca dl Banescu stie fondul, directia pe care vrea Patriarhul sa o exprime si pe urma construieste o formulare a lui personala.
    In apararea lui vreau sa zic ca referitor la avort sigur Vasile Banescu nu a fost atent la ce zice deoarece am vazut acum ceva timp o emisiune condusa de el pe Trinitas in care explica foarte clar ca Biserica condamna nu doar avortul fizic al bebelusului ci si cel chimic prin anticonceptionale pe care din pacate femeia nu il poate contoriza si deci nici spovedi deci aici avem o mare tragedie spirituala ascunsa a lumii moderne. Si pe urma in acea emisiune se explica ca Biserica nu este de acord nici cu inseminarea in vitro deoarece doar o celula va deveni bebelus celelalte desi fecundate ori se baga la o banca de ADN ori se arunca si deci fiind fecundat nu este un avort ascuns?
    Imi aduc aminte de acea emisiune si cred totusi ca de data aceasta dl Banescu a dat prea multa atentie dorintei de a se distanta de miscarile neo-protestante si catolice din Vest care sustin interzicerea avortului intr-un mod foarte.. frust. Eu personal in consider corect proportionat cu gravitatea avortului in sine. Se prezinta imagini foarte reale cu ceeace presupune avortul ca sa le sperie pe mame in a recurge la acest procedeu extrem de brutal.
    La noi inca nu au existat proteste anti-avort ci doar pro-viata. Din pacate zic eu. Si eu eram socata initial cand am vazut ce postere au militantii anti-avort in fata clinicilor dar pe urma am zis stai ca mai mare e crima decat socanta poza.
    In plus la noi se fac avorturi in clinici de stat, avorturi la cerere, deci toti platim. Ce zicea parintele Cleopa? Ca pacatul avortului se imparte la toti cei care il procura, chiar si soferul care o duce pe femeie la clinica. Dar noi in Romania chiar le platim. Deci cand zicem ca (mai) suntem fara de pacat? Doamne lumineaza-ne Tu.

  4. Bănescu nu este decât mesagerul patriarhului. Pentru cine cunoaște modul de lucru al marelui alb, Bănescu nu pronunță o cirtă înafara indicațiilor pentru că știe bine că i se vor tăia degetele de la mâini unul câte unul. Deci Bănescu nu spune ceva vreodată, el numai transmite ce spune patriarhul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button