X

Euro și dolarul american sunt la paritate pentru prima dată în ultimii 20 de ani

Euro s-a prăbușit până aproape de paritate față de dolar / Până unde ar putea să cadă moneda europeană luna aceasta - HotNews.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cursul de schimb dintre euro si dolarul american a atins paritatea. Acest lucru se intampla in premiera in ultimele doua decenii.

Unii experti considera ca e posibil ca euro sa se plaseze sub dolar, la un interval de 0,95 dolari pana la 0,97 dolari, daca atat Europa, cat si SUA vor intra in recesiune in ultimul trimestru al anului, iar Fed va continua sa majoreze dobanda de referinta mult mai agresiv decat o face Banca Centrala Europeana. Rezerva Federala a SUA este cu mult inaintea Europei in ceea ce priveste inasprirea politicii monetare, dupa ce a majorat ratele dobanzilor cu 75 de puncte de baza si indicand faptul ca mai urmeaza si alte cresteri.  BCE a anuntat ca va majora ratele dobanzilor luna aceasta pentru prima data din 2011, deoarece rata inflatiei din zona euro se situeaza la 8,6%. In paralel, rata anuala a inflatiei in Romania a sarit in iunie de pragul de 15%!

Paritatea euro – dolar vine cu vesti bune pentru americanii care viziteaza Europa, destinatiile turistice devenind astfel mai ieftine pentru ei, insa aceasta situatie aduce noi riscuri pentru stabilitatea economica globala, iar Europa risca sa fie si mai expusa decat e in prezent, cand e macinata de multiple crize si de riscul de a i se taia complet aprovizionarea cu gaz de la rusi, ceea ce inseamna un deficit de aproximativ 40% pe care nu stim de unde il vom acoperi, pentru a ne asigura consumul casnic si industrial de pe continent.

Faptul ca Europa are probleme se vede cel mai bine in ceea ce se intampla in cea mai puternica economie de pe continent: Germania. Aici, s-a inregistrat primul deficit comercial cu marfuri din 1991 saptamana trecuta, deoarece preturile la combustibil si haosul general al lantului de aprovizionare au crescut semnificativ pretul importurilor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button