X

ACTUALIZARE. Ucraina a doborât cele două aeronave românești, din care au rezultat 8 morți

România a fost atacată deja de Ucraina. NATO va recurge la art. 5?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZARE: FAR dezminte informația

“Precizăm că în urma verificărilor efectuate până în acest moment de către comisia de investigare competentă, nu au fost constatate elemente care să indice un posibil impact cu un proiectil sau rachetă”, se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Române. 


În 3 martie 2022 se prăbușeau în România, în zona Dobrogea, un avion MiG-21 al aviaţiei române, decolat de la baza Mihail Kogălniceanu pentru misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei și un elicopter IAR 330-Puma trimis în misiune de salvare, toți cei 8 militari implicați în tragedie decedând.

Autoritățile române au susținut că a fost vorba de niște accidente.

Iată că nu este așa. Conform site-ului de specialitate Military Watch Magazine, cele două aeronave militare românești au fost doborâte, din greșeală, de sistemele de apărare antiaeriană S-300 ale Ucrainei.

Se spune că accidental, însă dacă tot la fel ne vom trezi cu o rachetă rusească, atunci cum o vor considera? Ne putem baza pe apărarea NATO, care lasă dronele să zboare nestingherit pe teritoriul României?

Acesta nu a fost primul incident în care România a fost implicat din greșeală în conflictul ucrainean. În prima zi a războiului din Ucraina un avion ucrainean Su-27 a fost interceptat de avioanele F-16 ale Forțelor Aeriene Române în spațiul aerian românesc.

Tot în primele ore ale conflictului un alt avion Su-27 al Ucrainei a fost doborât, din greșeală, deasupra Kievului.

Dar cel mai notabil precedent a fost doborârea de către un sistem de apărare antiaeriană S-200 ucrainean (variantă mai veche a sistemului S-300) a zborului Siberia Airlines 1812 deasupra Mării Negre în octombrie 2001, accident în urmă căruia au murit toți cei 78 de civili aflați la bord. Zborul respectiv efectua o cursă aeriană între Tel Aviv și Novosibirsk.

Sistemele de apărare antiaeriană S-300 ale Ucrainei au fost printre primele ținte militare neutralizate de Rusia, iar distrugerea lor a lăsat forțele ucrainene dependente de lansatoare de rachete sol-aer portabile, mult mai puțin eficiente.

În timp ce sistemele S-300 sunt considerate unele dintre cele mai avansate sisteme de apărare aeriană din lume, sistemele S-300P/PS/PT cu rază medie de acțiune din anii 1980, pe care se bazează Ucraina, au o mobilitate și o conștientizare a situației mult mai reduse, nefiind concepute pentru apărarea de suprafețe mari și nu au o capacitate de apărare cu mai multe nivele.

Sistemele S-300 au fost dezvoltate cu gândul la lupta împotriva NATO și au fost desfășurate pe scară largă ca scut împotriva posibilelor atacuri aeriene occidentale din Algeria și Siria până în China și Venezuela.

Un număr de state aliniate vestului, inclusiv Ucraina, Bulgaria, Grecia și Slovacia, au în dotare sisteme S-300, în timp ce Turcia a achiziționat derivatul avansat al sistemului, S-400.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Mesaj primit pe whatsapp

    Un strigăt din Moldova!

    Mă numesc Maria și vă
    vorbesc din Chișinău , astăzi când toate femeile ar trebui sa nu mai sufere în lumea aceasta, aș vrea să mă credeți la ce vreau să vă spun , mai ales că o spun din gura unei femei ce este sora mea , Olga , pentru care soarta a făcut să trăiască drama războiului în Ukraina.

    Aș vrea sa nu credeți nimic din ce auziți sau vedeți sau se scrie la televizor pentru că nimic nu este sigur și adevărat , totul este o minciună. Doamne oare de ce din cauza minciunii am ajuns sa ne urâm atât de mult și să ucidem pe aproapele nostru?

    Sora mea din Harkov a văzut aceste lucruri cu ochii ei , soldați ucraineni ce împușcau bărbați și femei și toate apăreau pe televizor ca niște crime ale invadatorilor ruși în piața din Harkov, iar rușii nici nu ajunseseră în Harkov și ai noștri trăgeau în noi ; ,”ai noștri trag în noi se auzeau pe străzi”.

    Oameni murdari și vopsiți se așezau jos ca niște morți , apoi erau filmați și umpleau toată Europa de spaimă , după aceia se ridicau râdeau și dădeau din mâini că niște oameni ce au făcut nu știu ce fapte de vitejie.

    Sora mea plângea și îmi spunea că nu mai are în nimeni încredere astăzi , suntem împreună și îmi povestește că poporul ucrainean a fost mințit de și-a părăsit țara și minciuna a făcut să trăiască în pribegie , ca aceasta țară să ajungă pe alte mâini străine în nici un caz pe mâinile rușilor.

    Toată lumea va afla adevărul , toată lumea va afla tot acest teatru dar va fi prea târziu. Toate acestea sau întâmplat pentru a declanșa în continuare o criză economică mondială, toate vor urma, criză umanitară, monetară, alimentară , toate după acest aranjament mondial, între Putin și Zelensky între acești doi și restul lumii pentru a înstrăina țara noastră Ukraina altor străini de neam.

    Noi românii din Chișinău și din Moldova si voi cei de dincolo de Prut , indiferent ce s-ar întâmpla, război, criză de ori ce fel , trebuie să nu plecăm nicăieri în din țara noastră , trebuie să rămânem nemișcați pe pământurile noastre, să murim pe pământurile noastre cu icoanele în mâini și cu nădejde că vom muri lângă mormintele și casele în care ne-am născut , în care am crescut și în care ne-am întemeiat familiile cu care vom merge înainte lui Dumnezeu.

    În toată istoria noastră mulți au venit asupra noastră din toate părțile , dar noi nu am plecat niciodată capul. Noi cei de aici, înainte de a fi oameni , de a fi ingineri, profesori, medici, muncitori și țărani ai pământului, noi toți suntem creștini , care am sfințit aceste pământuri prin rugăciunile și tradițiile noastre. Am construit biserici și mănăstiri care vor dăinui veacuri după noi, am făcut atâtea lucruri cu mâinile noastre să nu le lăsăm și să facem ce a făcut poporul ucrainean.

    Acest popor nu a fost scos din case de război , ci a fost mințit și scoși de proprii lor conducători ; un popor nu pleacă în trei patru zile și lasă totul. Au fost mințiți cu televizorul și aceste știri mincinoase au umplut toată lumea , care va fi înghițită de aceasta criză și în care toți ne vom scufunda.

    Numai Dumnezeu ne poate salva. Oare nu ne-a salvat de atâtea ori, unde vom alerga în aceste momente, oare nu la El la Dumnezeul creștinilor?

    Eu și Olga sora mea care plânge mereu de atunci , niciodată nu va uita cum un popor și o țară întreagă a fost risipit mai mult de minciună, de televizor și de toate știrile mincinoase de tot felul , care sau jucat cu mințile lor, cu sufletele oamenilor nevinovați , ce au crezut minciuna ca pe un adevăr și care au plecat din țara lor goniți de proprii lor conducători.

    Si mai departe aș vrea să știți ce va urma : acești “eroi” ai Ukrainei vor da mâna cu acești “cuceritori” și vor fi stăpâni în țară străină, și în țară creștină? Cine are urechi de auzit să audă !

    Încercați să trăiți astăzi, fără televizor, fără telefon, fără informații , și o să trăiți în pace ; căci toate războaiele se fac cu toate aceste lucruri cu care noi ne-am obișnuit în fiecare zi !!!

    pacepentru.md

  2. Ar fi doua variante:
    a) Rusia a doborat cele doua aparate de zbor trimitand avertismente serioase Romaniei ca sa nu se implice.
    b) Ucraina a vrut sa provoace un incident militar, dupa care sa dea vina pe Rusia, pt a genera un conflict Rusia nato.
    Astazi autoritatile romane au negat ca cele doua aparate de zbor ar fi fost doborate de rachete.

  3. Doborate din greseala :)) imi vine sa rad.1: pt aberatiile pe care le citesc si 2: pt faptul ca se incearca pe toate caile sa se porneasca un razboi mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button