X

Ciucă execută: ‘Din toamnă vom folosi gaz american’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ciucă a anunțat duminică seară, la Digi24, că România va folosi din toamnă gaz lichefiat din SUA, ca alternativă la gazul rusesc. 

„În toamna acestui an, cel mai târziu la finele acestui an. Vă pot spune că premierul Greciei și cel al Bulgariei săptămânal au discuții pentru acest interconector. Este nu numai pentru noi, ci este vorba despre proiectele viitoare și importanța lui în circuitul gazelor, atât pe coridorul vertical, cât și pe coridorul pe care noi deja l-am realizat prin infrastructura BRUA, care poate să ducă gaz în centrul și estul Europei”, a spus Nicolae Ciucă.

Despre momentul când România va putea extrage gaz din Marea Neagră, premierul a anunțat că legea offshore urmează să intre în Parlament, şi a precizat că „nu este vorba de mai mult de o lună, maxim două”.

Şeful Executivului a confirmat că discuţiile, la acest moment, pe legea offshore, este cu 60% din venituri către statul român, 40% către celelalte părţi: „Este win-win. (..) Cifrele sunt cele pe care le-aţi spus dumneavoastră”, a adăugat el.
„Cei care trebuie să fie mulţumiţi sunt cei care susţin şi argumentează proiectul, nu mă pricep la energie şi nu pot să spun dacă este nevoie să fiu eu mulţumit. Trebuie să fie o lege care să asigure trecerea la exploatarea gazelor, iar România să fie beneficiarulul acestui proiect”, a mai afimat premierul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Mai e copiuta prim-ministru? In loc sa-i anuleze doctoratul si sa-l trimita la cartofi, neamtul din varful Romaniei il tine frumusel de zgarda stralucitoare langa el.

  2. Doamne, Iisuse Hristoase, iartă-ne, miluiește-ne și cheamă-i la pocăință pe toți cei care s-au îndepărtat de Tine! Amin.

  3. Pai si daca e “rusesc”, “american” sau “romanesc” etc., nu tot din aceeasi sursa vine ? :))) Ma gandesc ca astea sunt ultimele zvacniri ale prostiei inainte sa moara. Omenirea este posedata de propia sa incoerenta, ceea ce e foarte bine pentru ca nu mai exista cale de iesire din ea decat moartea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button