X

Rusia recunoaște republicile separatiste din Donbas și Lugansk din estul Ucrainei

Deputații din Duma de Stat a Rusiei au votat, marți, cu majoritate de voturi o rezoluție pentru recunoașterea Republicilor separatiste Populare Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, iar aceasta va fi trimisă imediat lui Vladimir Putin pentru aprobare, relatează agenția rusă TASS. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Și agenția France Presse relatează că parlamentul rus a votat marți să-l îndemne pe președintele Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor separatiste ale Ucrainei, Donesk și Lugansk, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza acumulării de trupe militare la granița ruso-ucraineană.

Președintele Camerei inferioare a Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a scris pe rețelele de socializare că parlamentarii ruși au decis să-i ceară lui Putin să recunoască două regiuni separatiste din estul Ucrainei drept „state suverane și independente”.

„Kievul nu respectă acordurile de la Minsk. Cetățenii și compatrioții noștri care locuiesc în Donbas au nevoie de ajutor și sprijin”, a spus el.

Potrivit lui Volodin, deputații sunt convinși că „recunoașterea DNR și LPR va crea temeiuri pentru asigurarea garanțiilor de securitate și protejarea locuitorilor republicilor de amenințările externe, precum și pentru consolidarea păcii internaționale și a stabilității regionale în conformitate cu scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite și va iniția procesul de recunoaștere internațională a ambelor state”.

Deputații ruși consideră că este necesar să-l invite pe președintele Putin să ia în considerare problema purtarii de discuții cu conducerea DPR și LPR cât mai curând posibil „pentru a crea o bază legală pentru relațiile interstatale care să asigure reglementarea tuturor aspectelor de cooperare și reciprocitate. asistență, inclusiv probleme de securitate”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. O facatura bolsevica – statul iud-Krainean nu trebuie lasata sa distruga un popor – rusii, separati de banda leninista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button