X

[VIDEO] Maia Sandu, președintele Basarabiei: Nu vrem război, suntem neutri! Să nu ne lăsăm manipulați de propagandă!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În contextul veștilor îngrijorătoare legate de o posibilă invazie militară a Federației Ruse în Ucraina, președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj adresat cetățenilor Republicii Moldova. Șefa statului a menționat că instituțiile Republicii Moldova sunt pregătite să facă față eventualelor provocări. De asemenea, președinta le-a cerut cetățenilor să filtreze informațiile pe care le consumă și să nu se lase manipulați de știrile propagandistice.

Președinta Maia Sandu a menționat că tensiunile de la granița ruso-ucraineană trezesc îngrijorare la Chișinău, iar evoluțiile din regiune sunt discutate zilnic cu partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova.

„Tensionarea situației la frontiera țării vecine, prietene, și semnalele despre un posibil început al unei ofensive militare în următoarele zile, ne îngrijorează profund. În ultimele luni am urmărit îndeaproape desfășurarea evenimentelor din Ucraina, am menținut un contact permanent cu țările vecine, cu partenerii noștri externi. Împreună cu Guvernul și Parlamentul am examinat scenariile de dezvoltare a crizei și am evaluat riscurile”, a spus Maia Sandu într-un mesaj public.

Șefa statului a făcut apel la unitate și solidaritate, cerându-le cetățenilor să nu cadă pradă știrilor false și a informațiilor cu caracter propagandistic.

„Prioritatea noastră este viața și siguranța cetățenilor. Suntem conștienți de riscurile cu care ne-am putea confrunta. Și suntem pregătiți să le facem față. Dragi cetățeni, în asemenea momente suntem mai puternici dacă rămânem solidari și uniți. Vă îndemn să nu ne lăsăm manipulați de propaganda care cultivă dezbinarea. Să nu permitem urii să prindă rădăcini în societatea noastră. Indiferent de limba pe care o vorbim, de preferințele noastre politice sau de apartenența etnică, suntem cu toții cetățenii Republicii Moldova și putem rezista tensiunilor din regiune doar împreună”, a mai spus Maia Sandu.

În mesajul video, Președinta Maia Sandu și-a exprimat speranța că tensiunile din regiune vor fi gestionate prin dialog și negocieri diplomatice. Maia Sandu a menționat că Republica Moldova este țara care cunoaște prețul războiului, iar pacea e garanția viitorului regiunii și al țării noastre.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Felicitari Maiei Sandu pentru indemnurile la echilibru si la ”a nu pleca dupa fenta” (filtrarea stirilor manipulatoare)! Un presedinte de tara adevarat !! Toata stima !!!

  2. Maia Sandu– omul americanilor (evreilor sionisti condusi de “reformatorul” evreu sionist american Sörös, care i-a platit studiile la Universitatea americana Harvard+ aranjarea de loc bānos si caldutz la Banca Mondiala), sau va fi omul Rusilor cand va veni marele razboi?!! Va fi femeia aceasta atât de sbilā sa fie NEUTRĀ?!!
    Personal, mā ìndoiesc ca va fi atât de abilā politic, sa fie NEUTRA POLITIC. Acest lucru se NEGOCIAZA cu sânge de român basarabean, caci este deja pusa “broasca la fiert”. Oare va deschide granitele tuturor emigrantilor colorati sau nu, evrei sionisti sau nu?!! De unde atâta patriotism la noua generatie de politicieni , spalsti pe creier si lustruiti bine la conturile bancare, precum Maia Sandu, Klaus Johannis , Câtu, Rafila, Arafat, Grindeanu, etc. Vor raspunde la COMENZILE STAPÂNILOR CARE le-au dat foile de drum de la Washington si TelAviv.
    Mi-e tare teama ca va curge mult sânge de român din Basarabia…

    Maia Sandu : încā necăsătorită, fără copii

    ”Komsomolistă, sportivă, într-un cuvânt, o frumusețe!” – așa era caracterizată eroina unui cunoscut film de comedie sovietic, îndrăgită de milioane de oameni. ”Liberală, unionistă, lesbiană!” – așa, probabil, ar fi putut exclama, plin de admirație, un oficial al Departamentului de Stat, prezentând-o pe Maia Sandu superiorilor săi.

    Al treilea punct este sub semnul întrebării, Sandu negând categoric zvonurile privind orientarea ei homosexuală. Se știe doar că Maia nu este căsătorită și nu are copii. Până de curând, în orice țară a democrației occidentale tradiționale, asemenea circumstanțe ar fi împiedicat-o să acceadă pe culmile Olimpului politic. Se presupune că o persoană care nu a fost în stare să-și construiască o familie și să crească copii nu poate conduce și un stat. Astăzi însă, politicieni fără copii, politicieni divorțați, singuri sau cu altfel de relații nu mai surprind pe nimeni.

    Copilul Maia a văzut lumina zilei în îndepărtatul 1972, în satul Risipeni, raionul Fălești al RSS Moldovenească, într-o perioadă de glorie a ”stagnării brejneviste”. A mai avut timp să primească o educație de calitate, într-o școală sovietică. A intrat din prima la Academia de Studii Economice din Chișinău. Se întâmpla încă în perioada URSS, când lifturile sociale funcționau. Cum a reușit timida săteancă să se angajeze, la 22 de ani, la Ministerul Economiei și să fie promovată rapid în funcția de specialist principal al Departamentului pentru Relații Economice Externe, istoria nu spune. Firește că a reușit, grație abilităților ei remarcabile și puterii de muncă. Mama – învățătoare la sat, tata – directorului unei ferme de porci. O figură destul de influentă în condițiile deficitului de carne din perioada sovietică.

    Evoluția ulterioară a tinerei a urmat ”linia internațională”. Printre competențe a figurat colaborarea cu Uniunea Europeană, cu organizațiile economice internaționale, contactele cu parteneri occidentali. Cariera sa se dezvoltă într-un ritm fantastic. Între 1999 și 2005, Maia Sandu a lucrat la reprezentanța Băncii Mondiale din Chișinău.

    Fina lui Soros

    Dar adevăratul ”naș” al noului președinte al Moldovei a devenit renumitul finanțist George Soros. Dovezi incomode ale legăturilor lui Sandu cu ”părintele democrației post sovietice” au ieșit la iveală pe parcursul acestei campanii electorale. Publicația moldovenească correspondent.md susține că, în 2009-2010, Sanda făcea parte din Consiliul național al Fundației Soros din Moldova și că, pe banii organizației, a studiat la Harvard. Și-a luat diploma în 2010, după care, cu sprijinul lui Soros, a obținut funcția de consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale la Washington.

    În 2012, Maia Sandu o ocupat funcția de ministrul al Educației în Guvernul lui Iurie Leancă. De acest Guvern se leagă încă un scandal răsunător referitor la banii lui Soros. S-a aflat că Leancă i-ar fi cerut miliardarului american în jur de 140.000 de dolari pentru salariile a patru dintre consilierii lui, deși aceștia beneficiau și de salarii de la stat. Fiecare dintre respectivii consilieri încasa de la Soros 4200 de dolari pe lună. Salarii grase chiar și pentru Statele Unite.

    Sandu așteaptă cu nerăbdare preluarea mandatului

    În ceea ce o privește pe Sandu, însuși Leancă a recunoscut că i-a predat un milion de dolari primiți de la Soros și destinați reformei în educație. Proiectul de reformă elaborat de Sandu presupunea excluderea limbii ruse din programa școlară obligatorie și înlocuirea cu limba engleză. Limba rusă devenea limbă străină, predată în mod facultativ. Esența activității ei în funcția de ministru s-a rezumat la ”optimizare”, atât de cunoscută cetățenilor Federației Ruse: sub Sandu au fost închise în masă școli, licee profesionale și alte unități de învățământ, iar sute de dascăli și-au pierdut locul de muncă. Practic, doamna s-a ocupat de distrugerea sistemului de educație din Moldova, ceea ce răspundea intereselor lui Soros, care o finanța. Totuși, Maia Sandu evită cu grijă subiectul colaborării ei cu Soros.”””

    Vom trāi si vom vedea!

    Doamne ajutā!

    1. Ceea ce „istoria nu spune” este că, mai important decât orice, Maia Sandu este jidancă-rusoaică, iar această calitate o poate promova în orice poziție. Prin emigrație, jidanii-ruși bolșevici nu conduc doar KGB/FSB, ci CIA și Mossad, sunt bancheri pe Wall Street și actori la Hollywood. Iar între bolșevismul roșu(Hannah Rabinsohn-Pauker) și bolșevismul albastru(Monica Macovei, Maia Sandu) nu e nici o diferență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button