X

[VIDEO] Mișcarea Legionară – între realitate și mistificare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tomis Tv (Constanța), prin realizatorul Mihai Petre, a avut curajul de a difuza o emisiune nepărtinitoare despre Mișcarea Legionară, la care a participat, aducând argumente istorice imbatabile, istoricul Florin Dobrescu.

Despre Mișcarea Legionară, de aproape 2 săptămâni se vorbește pe toate canalele media, de parcă toate problemele României anului 2022 s-ar fi terminat și ne-am fi întors în 1937…

Florin Dobrescu ne-a declarat că: “am încercat să abordez tema cât se poate de onest și în lumina adevărului istoric, chiar dacă acest adevăr multora nu le place. Vă spun, deci, vizionare plăcută și sper să fi adus la lumină câteva adevăruri despre care nu se vorbește, dar fără de care nu putem înțelege acea pagină a istoriei recente. Și, neînțelegând-o, riscăm să repetăm greșeli dureroase de atunci.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Eu zic că este absolut necesar un proces de analiză istorică BAZATĂ PE ARHIVE – românești, germane, sovietice, italiene, spaniole,americane, israiliene și ungurești- a Mișcării Legionare, pentru a pune adevărul istoric pe masa prezentului: pentru a demistifica un capitol controversat al istoriei naționale și a recupera memoria natională, schingiuită de atâtea ori de cei care rescriu istoria din vârful puștii și al baionetei.
    Nu văd insă un interes puternic la un grup de istorici contemporani, care să aprindă flacăra interioară necesară într-un astfel de proiect.
    Sunt multe împotriviri, dar cu o credință puternică și cu ajutor dumnezeisc se pot risipi toate.

  2. Nu e nevoie de niciun “proces de analiză istorică BAZATĂ PE Arhive”! Exista vreo sentința a vreunui tribunal national, internațional prin care Miscarea e condamnata? NU! Nici chiar a ” faimosului” Nurenberg! Atunci ce tot căutați scuze, explicații, dezvinovatiri?
    Cine e de alta părere sa vina cu documente, nu cu vorbe!

    1. Asa sa vorbesti cu Ilie Nevastuika Institute,cea mai ragitoare voce impotriva adevarului istoric in Romania ! !
      O cercetare istorica fundamentata ar inchide o data pemtru totdeauna gurile hulitorilor Romanilor,din nefericire,nici un partid pretins national nu are astfel de proiecte si niciasemeni oameni in randurile lor, mai Tibi draga !

  3. nu o sa vedem adevarul pentru ca e un subiect emotional si nimeni nu e capabil sa accepte atat greselile si crimele comise de unii dintre legionari si psihopatia unora

    si pe de alta parte actele onorabile de caritate si patriotice dusa de o minoritate normala si sanatoasa la cap din interiorul miscarii legionare….

    progresistii demonizeaza absolut pe toti
    ultra ortodocsii habotnici vad pe toti numai sfinti in hainutze albe imaculate

    ori adevarul e fix la mijloc

    trebuie sa se spuna clar si adevarat cu cartile pe fata ce au facut rau si ce au facut bine PUNCT acesta e un act de curaj!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button