X

SUA trimit trupe noi în România, dar promit Rusiei că nu și rachete Tomahawk

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biden a aprobat oficial desfășurări suplimentare de trupe americane în Europa de Est, iar Pentagonul este așteptat să anunțe miercuri că trupele se vor desfășura „în următoarele zile”, au declarat oficiali americani pentru CNN. 

Desfășurările de trupe sunt o dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, au spus oficialii consultați de CNN.

Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe că mii de trupe americane suplimentare se vor desfășura în locații din Europa. Desfășurările vor include aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, au spus sursele.

Trupele vor opera pe o bază bilaterală cu țările gazdă, întrucât NATO nu a activat încă o forță de răspuns multinațională.

Totodată Statele Unite şi NATO sunt dispuse să discute cu Rusia măsuri reciproce de prevenire a incidentelor militare în spaţiul aerian şi pe mare şi să asigure Moscova că în (bazele pentru scuturile antirachetă din – n. red.) România şi Polonia nu sunt amplasate rachete Tomahawk, relevă documente confidenţiale cu răspunsurile scrise ale SUA şi NATO la cererile de securitate formulate de Moscova, documente publicate de ziarul spaniol El Pais, relatează Reuters, EFE și Agerpres.

El Pais a publicat miercuri fotografii cu aceste documente, fără să precizeze cum le-a obţinut.

Conform acestor texte, Washingtonul este de asemenea dispus să discute o promisiune de a nu desfăşura lansatoare terestre de rachete sau forţe combatante în Ucraina, cu condiţia unui angajament reciproc de acelaşi fel din partea Rusiei.

SUA şi NATO îi mai propun preşedintelui rus Vladimir Putin negocierea unor acorduri de dezarmare şi măsuri de sporire a încrederii în diferite foruri internaţionale, precum OSCE, Consiliul NATO-Rusia sau Dialogul asupra Stabilităţii Strategice SUA-Rusia.

Washingtonul mai subliniază în răspunsul transmis Moscovei că ”poziţia guvernului SUA este că se vor putea obţine progrese în aceste chestiuni (dezarmare şi măsuri de sporire a încrederii) numai într-un climat de dezescaladare a acţiunilor ameninţătoare ale Rusiei către Ucraina”, solicitând Rusiei să-şi retragă trupele de la graniţa ucraineană.

Cât despre o eventuală nouă extindere a NATO, în documente este menţionat că Washingtonul ”continuă să sprijine ferm politica uşilor deschise a NATO”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Da, va invit la dans, dar fārā de pantofi! Poftiti de mâncati, dar fārā sā atingeti masa si farfuria si numai cu mâinile la spate !
    Desigur, veseliti-va CA la Deveselu nu existā nici o racheta nuclear, nici macar de alea mici, de buzunar, nici macar Toma lui hawk…

    Vom trāi si voi m vedea cum scoate ursul rachetele din Marea Neagra, CA raspuns la Toma āsta, de merge cu hawks prin padurile din sud estul Europei…

    Multa gargarā. Cred CA lucrurile sunt aranjate de mult. Se ASTEAPTA doar scânteia si Calul Apocalipsei , Al razboiului a si zburat…

    Urmeazā foametea la români, dupā CE mercenarii FAC jocurile amerlicilor…Poate un glonte in cap lui mos bideu de un real patriot si lui hilarious homo trans obomu…

    Pacea e buba ocultei…Nu vrea si …”pace”!

    DUMNEZEU va avea ultimul cuvant!

    Doamne ajutā si da minte la conducatorii români SA sarā afarā cu tot cu tara româneasca din ciorba otravita NATO si din inchisoarea UE. Desigur, le putem servi nuste vaccinare covid experimentalā la americanii care FAC f*c*k jocuri de Putere americanesti cu iz de hava naghila…

    Sā ne gandim CE a profetit PARINTELE Elpidie, care a uitat de dragonul chinezesc…care lanseaza acum ceva nashpa in contact cu domul…

    Doamne ajutā!

  2. Faptul cu SUA sunt dispose să nu folosească rachete Tomahawk e un lucru bun. Ăsta e un element care poate ajuta la dez-escaladarea conflictului. Am înţeles că ruşii sunt îngrijoraţi în privinţa lansatoarelor de rachete. Dintr-o Ucraină membră Nato şi cu prezenţă americană, asemenea rachete pot ajunge la ţintă în numai 7 minute. Aşa ceva este inacceptabil pentru ruşi.
    Dacă va fi război, vor câştiga ruşii. Aşa spune părintele Elpidie. Ruşii sunt puternici ca un urs şi au arme secrete. Ţările care vor îi vor agresa pe ruşi vor fi distruse. România trebuie să fie neutră în acest conflict în caz că începe, şi în acelaşi timp trebuie să nu-i blocheze nici pe americani să meargă înspre ruşi, nici pe ruşi să treacă înspre americani în Bulgaria – din păcate, se pare că Bulgaria se va amăgi că poate susţine un război cu Rusia, şi vor avea de suferit; ceea ce nu e de dorit pentru nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button