X

[VIDEO] Mărturisitori din temnițe, omagiați în Parlamentul României de senatorul Sorin Lavric (AUR)

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mărturisitori din temnițele bolșevice, precum Mircea Vulcănescu, Nicolae Steinhardt, Valeriu Gafencu, Marcel Petrișor sau părintele Justin Pârvu, au fost omagiați în Parlamentul României de senatorul Sorin Lavric (AUR), în 2021.

„Sînt mîndru ca, sub cupola Senatului României, să pronunț numele acestor mărturisitori. Avem de ce să ne mîndrim că sîntem români!”, a scris, luni, pe Facebook, senatorul Sorin Lavric.

Senatorul Sorin Lavric a evocat, prin declarații politice în Parlamentul României, mărturisitori precum:

Valeriu Gafencu

Mircea Vulcănescu

Constantin Oprișan

Nicolae Steinhardt

Gogu Puiu

Vladimir Ghika

Grigore Caraza

Liviu Brânzaș

Nicolae Purcărea

Marcel Petrișor

Aurel Vișovan

Justin Pârvu

Vasile Motrescu

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Vladimir Ghika nu are ce cauta in ceata marturisitorilor !

  CANONUL 34 Laodiceea (MARTIRII ERETICILOR NU SUNT MARTIRI)

  Nici un creştin nu se cuvine să părăsească pe martirii lui Hristos şi să se ducă la pseudomartiri, adică la ai ereticilor sau la cei ce mai înainte au fost eretici; căci aceştia sunt străini de Dumnezeu. Deci cei ce se vor duce la dânşii să fie anatema.

  (10, 11, 45, 46, 64, 70 ap.; 2, 4 sin. IU ec; 6, 9, 32, 33, 37 Laod.; 83 Cartag.; 9 Tim. Alex.)

  https://ortodoxinfo.ro/sfintele-canoane-ale-bisericii/sfintele-canoane-ale-sinoadelor-locale/sfintele-canoane-ale-sinodului-al-cincilea-local-de-la-laodiceea-anul-343/

  1. Am inteles ca AUR a fost la sfarsitul saptamanii trecute la Zalau ca se infrateasca cu naufragiatii greco-catolici ai lui Coposu. Se pare ca dl Simion nu are cunostinta de Canoanele Bisericii Ortodoxe. Din pacate si dl. FILOZOF Sorin Lavric nu are competente in domeniu. Altgfel nu l-ar fi pus pe apostatul Ghika pe aceasta lista, alaturi de ADEVARTII MSARTURISITORI !
   DE CE SA-I ADUCI LA PUTERE PE URMASII CLANULUI BOILA, CARE A DUS LA DEZMEBRAREA PNTcd in anul 2000 ?

   O alta veste proasta: la prima alegere al Johanis, i-sam atras atentia REPETAT, lui Claudiu Tarziu ca NU AI VOIE SA-L VOTEZI PE JOHANIS CA PRESEDINTE AL ROMANIEI, CANOANELE BISERICII INTERZICAND ACEST LUCRU. Dl. Tarziu m-a facut trol si agent PSD, dupa care m-a exclus de pe forumul rostonline.ro

   CAM MULYTE DERAPAJE ECUMENISTE LA VARFUL AUR, din calcule politice…

  2. Dl Vladimir Ghika A FOST BOTEZAT SI MIRUIT ORTODOX.
   A ALES SA FIE ERETIC SI ASA A MURIT ! A MURIT IN CEATA ERETICILOR !
   DE UNDE PANA UNDE SA FIE POMENIT ALATURI DE PARINTELE IUSTIN PARVU ?

   “A fost botezat și miruit ortodox, mama sa fiind o credincioasă foarte atașată de Biserica Ortodoxă, tatăl său fiind în acea perioadă ministru plenipotențiar al României în Imperiul Otoman. În anul 1878 este trimis la școală în Franța, la Toulouse, și va fi lăsat în grija unei familii protestante în ceea ce privește educația și practica religioasă, deoarece în zonă nu exista nici o biserică ortodoxă. O va termina în anul 1895, după care va urma la Paris Facultatea de Științe Politice. În paralel va frecventa cursuri de medicină, botanică, artă, litere, filozofie, istorie și drept. ”
   https://ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Ghika

 2. „Se spunea pentru avva Agathon, că s-au dus oarecari la dânsul, auzind că are dreapta și mare socoteală. Și vrând să-l cerce de a sa mânie, i-au zis lui : tu ești Agathon ? Am auzit pentru tine că ești curvar și mândru. Iar el a zis : ei bine, așa este. Și i-au zis lui : tu ești Agathon bârfitorul și clevetitorul? Iar el a zis: eu sunt. Au zis iarăși : Tu ești Agathon ereticul? lar el a răspuns: nu sunt eretic. Și l-au rugat pe el, zicând: spune-ne nouă, pentru ce atâtea câte ți-am zis ție le-ai primit, iar cuvântul acesta nu l-ai suferit? Zis-a lor: cele dintâi asupra mea le scriu, căci este spre folosul sufletului meu. Iar cuvântul acesta eretic este despărțire de Dumnezeu și nu voiesc să mă despart de Dumnezeu. Iar aceia auzind, s-au minunat de dreapta lui socoteală și s-au dus zidiți, adică folosiți.” (Patericul egiptean)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button