X

Putin avertizează că va aduce armata pentru a contracara „amenințarea” NATO

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Putin a amenințat cu un răspuns militar pentru a contracara expansiunea NATO către granița Rusiei, insistând în același timp că nu lansează un ultimatum, în vreme ce dă vina pe SUA pentru creșterea tensiunilor în Europa. 

SUA și aliații săi „trebuie să înțeleagă că nu avem unde să ne retragem mai departe” și Rusia nu le poate permite să desfășoare rachete în Ucraina, care ar fi la câteva minute distanță de atac de Moscova, a declarat Putin ofițerilor superiori marți de la Ministerul rus al Apărării. . „Acesta este în pragul casei noastre.”

Rusia „va lua măsuri de răspuns tehnico-militar adecvate și va reacționa dur la măsurile neprietenoase” ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, a spus Putin, fără a detalia o frază care s-ar putea referi la desfășurarea de arme. „Conflictul armat și vărsarea de sânge nu sunt absolut alegerea noastră”, a spus el. „Vrem să rezolvăm problema prin mijloace politice și diplomatice.”

Putin a dat lovitura după ce Rusia a cerut săptămâna trecută ca NATO să-și retragă forțele pe pozițiile pe care le-au ocupat în 1997, înainte ca alianța să se extindă pentru a include fostele state sovietice satelit din Europa de Est, ca parte a noilor tratate de securitate propuse. SUA și Europa acuză Rusia de o acumulare masivă de trupe în apropierea Ucrainei în pregătirea unei posibile invazii, ceea ce Rusia neagă.

Dacă în Ucraina apar rachete americane și NATO, „timpul de zbor către Moscova va fi redus la 7-10 minute, iar dacă sunt desfășurate arme hipersonice – la 5 minute”, a spus Putin. „Aceasta este o provocare serioasă pentru noi, o provocare pentru securitatea noastră.”

NATO spune că este un organism defensiv, iar desfășurările sale în statele membre au venit ca răspuns la amenințările din partea Rusiei. Deși alianța a spus că ușa este deschisă pentru Ucraina pentru o eventuală aderare, există puține perspective ca acest lucru să se întâmple în curând. Nu există propuneri din partea SUA sau NATO de a plasa rachete în Ucraina sau de a disloca trupe acolo.

Rusia vede potențiale riscuri pentru teritoriul său și Crimeea, pe care a anexat-o în 2014, dacă SUA ar plasa rachete hipersonice în Ucraina, apoi le-ar permite „extremiștilor” acolo să efectueze atacuri, le-a spus Putin ofițerilor. „Ei cred că nu vedem aceste amenințări?” el a spus.

Deși există „semnale” că SUA sunt gata să discute propunerile Rusiei, există și riscul ca Washingtonul să încerce să blocheze negocierile, a spus Putin.

Rusia nu poate avea încredere în garanțiile de securitate oferite de SUA, deoarece Washingtonul își îndepărtează cu ușurință angajamentele, a spus președintele. Totuși, garanțiile scrise „clare declarate” sunt mai bune decât cele orale, a spus el.

Sursa: Bloomberg

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Pt noi, romanii de rand, tot raul poate fi spre bine, in sensul ca rachetele lui Putin pot sa ne scape mai repede de regimul antihristic al bestiile astea vacciniste!!

    1. Un parinte duhovnicesc mi a zis, acum doua zile, ca in momentul in care rusii vor invada Ucraina vor intra si peste Romania. Asa ca ce ti doresti se va intampla mai repede decat crezi. Nu mi a zis cand vor intra in Ucraina dar se pare ca nu mai e mult.

        1. Fara sa te supar sau sa te jignesc cu ceva dar prefer sa l cred pe el si nu pe tine. Mie mi se pare, daca nu mai intelept, cel putin mai inteligent sa fac lucrul asta. Dar, oricum, multumesc pt. profetie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button