X

Patriarhul Daniel, prin purtătorul său de cuvânt, într-un mesaj pro-vaccin: ‘Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat!’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, susține că accesul în biserică nu poate fi condiționat de certificatul verde. 

„Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere. Cine alege în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, beneficiază, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate. Acest document nu este și nu poate deveni însă restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor.

Accesul într-un spațiu sacru, unul al ordinii și decenței prin excelență, pentru a te ruga, adică pentru a-ți manifesta concret fundamentala libertate religioasă, nu poate fi condiționat, inclusiv din rațiuni practice, nu doar morale, de un document menit să introducă contextual un plus de protecție și ordine în spații care chiar au nevoie de acesta.

Cultele religioase sunt cele care nu doar au pledat, dar au și respectat și vor respecta exemplar măsurile de prevenție recomandate de autoritățile medicale, deci tot ele se vor îngriji responsabil ca membrii lor să rămână repere de civism și implicare în protejarea sănătății aproapelui. E datoria lor morală și spirituală.

Persoanele din rândul clerului care sfidează necesarele măsuri de protecție sanitară și incită public la discreditarea unui act medical, la banalizarea gravității bolii și a consecințelor pandemiei, nu doar că nu reprezintă poziția Bisericii din care fac parte, ci se și autodiscreditează moral în societate. Exemplele triste, dezavuate și sancționate de Biserică, ale acestor persoane au fost și vor rămâne, din fericire, minoritare.

Libertatea religioasă, care, ca orice libertate responsabilă, presupune ordine, nu dezordine, este un drept fundamental al omului. Statul trebuie să ia înțelept în considerare toate precauțiile care sunt cuprinse în legislația națională și internațională cu privire la restricționarea libertății religioase, cultivând și promovând astfel, în dialog și parteneriat cu cultele religioase, esențiala pace socială în comunitate. Avem o enormă nevoie de ea”, a spus Vasile Bănescu.

Vedeți și [VIDEO] Patriarhul S-A VACCINAT! Strâns cu ușa de presă, acesta a recunoscut

Context

Declarația lui Bănescu a fost făcută după întâlnirea premierului României cu reprezentanții cultelor religioase. Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc, a transmis, joi, Executivul într-un comunicat, după întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii cultelor religioase din România, arată Agerpres.

Prim-ministrul a făcut un apel la unitate şi coeziune pentru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor şi a transmis că la nivelul Executivului vor fi preluate mesajele şi propunerile reprezentanţilor cultelor religioase, inclusiv cele privind sprijinirea financiară legată de construirea şi repararea lăcaşurilor de cult şi a salarizării personalului de cult, precizează sursa citată. “Autorităţile guvernamentale şi societatea civilă, în care cultele religioase reprezintă un pilon de stabilitate, urmăresc binele oamenilor. Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă, prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc. Aplicarea măsurilor de protecţie sanitară şi vaccinarea sunt soluţii sigure şi eficiente pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor şi combaterea crizei COVID-19. Fac apel la unitate şi coeziune şi vă rog să vă alăturaţi eforturilor guvernamentale care au în centru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor. Oamenii au nevoie de încredere şi speranţă, iar contribuţia cultelor religioase este esenţială în această perioadă”, a afirmat prim-ministrul Ciucă, conform sursei citate.

Grecia a impus certificat în biserică

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Statul elen a introdus noi restricții persoanelor nevaccinate interzicându-li-se accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor  credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu, potrivit Reuters.

Preoții, obligați să aibă certificat verde? Explicația unui avocat

Avocatul Toni Neacșu vorbește implicațiile certificatului verde, asta în cazul în care el devine obligatoriu pentru toate categoriile de cetățeni (fie că lucrează la stat, fie la privat). Avocatul atrage atenția că preoții nu mai pot oficia slujbe în biserică.

„Dacă se păstrează obligația prezentării certificatului verde la toate entitățile juridice din amendamentele PNL-USR de la Senat, deși pare că PSD le va extinde, atunci nici preoții nu mai pot intra în propriile biserici nevaccinați, cultele fiind persoane juridice de drept privat de utilitate publică, finanțate parțial din bugetul de stat.

Referitor la desfacerea contractului de muncă în situația refuzării prezentarii certificatului verde (vaccinare+boală+testare) am următoarele nedumeriri:

1. Ce facem cu persoanele care nu au un contract de muncă, adică cu demnitarii aleși (parlamentari, primari șa.) sau numiți (judecători, procurori, Guvern, prefecți șa.). Nu le poți afecta mandatul și din start va fi o situație de inegalitate cu restul cetățenilor. În cel mai rău caz un parlamentar nu va putea fi lăsat să intre fizic în Casa Poporului, dar drepturile lui salariale vor merge mai departe și își va exercita mandatul de la distanță, în timp ce ție cetățean obișnuit ți se ia locul de muncă. Egalitate, dar între căței.

2. Ce facem cu personalul Bisericii Ortodoxe Române dar și al celorlalte culte? Sunt persoane juridice de drept privat de utilitate publică, primind inclusiv subvenții din fonduri publice, așa că nu pot fi excluși. Ca să facă o slujbă creștinească de înmormântare preotul trebuie să aibă certificat verde, pentru că este la locul de muncă?”, a spus Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Asupra acestui ser experimental planează serioase dubii privind modul în care ne afectează mântuirea și chiar sănătatea! Nu s-a demonstrat că ,, vaccinul” este eficient în privința protejării sănătății. Există secrete încuiate cu 10 lacăte privind componența acestui ser. Cei care le deconspiră plătesc cu viața!

    Cum să spui că vaccinurile conțin nanotehnologie, celule de fetuși avortați ori modificatori genetici? Viitorul sclav nu trebuie să afle acum așa ceva. Cum să spui că ,,vaccinul” conține elementele peceții antihristice care se pot autoasambla după injectare? Religia mondială nu mai are nevoie de ortodocși! Ca dovadă, au apărut icoane cu insemne satanice, iar crucea ortodoxă deja a fost înlocuită cu crucea lui Baphomet pe multe biserici ortodoxe!

    Pentru ce să-și de-a Biserica Ortodoxă acordul? Pentru un contract secret? Informațiile incorecte politic care ajung la urechile omului de rând sunt imediat catalogate ca fiind false! Singurul remediu pentru toate bolile a devenit ,,vaccinul”.

    Statutul de membru al Bisericii nu ni-l poate da și nici lua niciun certificat! Legiuitorii au uitat că la ortodocși, capul Bisericii este Hristos, iar trupul Bisericii suntem noi: ierarhi, preoți și credincioși. Biserica va dăinui până la sfârșit, indiferent dacă vom fi lăsați sau nu în bisericile de zid. Totuși, n-ar trebui să luăm exemplul grecilor! Nu aceasta este soluția când e vorba de suflet.

    Cu pecetea lui Antihrist, degeaba mai intrăm în biserica de zid! Sfântul Paisie Aghioritul spune că se va inventa o boală al cărei unic remediu vor spune că este vaccinul. Și așa vom primi o identitate digitală numerică în locul numelui de Botez. Nu putem sluji la doi domni!

  2. Sunt de parere ca mai este foarte putin, pana la o Revolutie populara de amploare in Romania! Si care va fi extrem de sngeroasa, “cum n-a mai fost niciodata in Romania”, dupa cum profetea in 2001, batranul pustnic Zosima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button