X

Procuror din România, anul 2021, confirmă adevărul istoric: Căpitanul Corneliu Zelea Codreanu nu a fost condamnat pentru crime împotriva umanității, iar Mișcarea Legionară nu a fost organizație cu caracter criminal, așa cum sioniștii de azi acuză

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gurile antiromânești să amuțească, curajul mărturisirii Sfinților și martirilor noștri să se înmulțească.  Era de așteptat ca în momentul în care o instanță va fi nevoită să se pronunțe asupra unor minciuni jidovești, ce sunt contrazise flagrant de istoria reală, nu cea măsluită de Roller, să reafirme adevărul istoric, dând dreptate celor ce nu se dezic de ceea ce a dat mai bun poporul român în secolul XX. Vă prezentăm cazul camaradului Florin Dobrescu ce a câștigat un proces intentat de un șovin de origine maghiară pe motiv de propagandă legionară. Curios este cum dușmanii poporului român, indiferent de ‘culoare’ nu pot dormi de spaima pe care o au de Mișcarea Legionară și spumegă când îi aud numele, ca de exemplu acum. Iată relatarea despre hotărârea instanței:

Dragi prieteni și camarazi,

Am bucuria să vă anunț că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a dispus clasarea cauzei penale cu Nr. 2309/P/2021, dosar deschis ca urmare a plângerii penale făcute împotriva mea de către Fundația Szekler Monitor din Gheorghieni-Covasna, prin Arus Zsolt Istvan, prin care eram acuzat de încălcarea Art. 4 și 5 din OUG 31/2002, prin organizarea comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu la Tâncăbești, pe 30 noiembrie 2019.

Concret, am fost acuzat de “confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe” (Art. 4), dar mai ales de a fi promovat “în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe…” (Art. 5).

Din Ordonanța de clasare a dosarului penal, pe lângă spulberarea primei acuzații, în sprijinul căreia nu a existat nici un fel de probă, s-a distins argumentația procurorului, care în cazul celei de-a doua acuzații invocă dispozițiile Art 2 lit. c din OUG 31/2002. Acesta definește noțiunea de persoană vinovată de săvârșirea unor infracțiuni de genocid, contra umanității și de crime de război ca fiind “persoana condamnată definitiv de către o instanță judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracțiuni de genocid, contra umanității, și de crime de război, precum și persoana din conducerea unei organizații al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanțe penale internaționale”.

În acest sens, procurorul reține că, “în ceea ce îl privește pe Corneliu Zelea Codreanu, acesta nu a fost condamnat definitiv pentru o infracțiune de genocid, contra umanității sau crime de război, persoana în cauză fiind condamnată în luna mai 1938 pentru ultraj adus unui demnitar în exercițiul funcțiunii, iar nu pentru infracțiunile limitativ prevăzute de textul de lege.” De asemenea, s-a reținut că “nici cerința privind constatarea caracterului criminal al organizației denumite <<Legiunea Arhanghelul Mihail>>, prin hotărârea unei instanțe penale internaționale, nu este întrunită”.

De asemenea, Parchetul a decis că evenimentul din 30.11.2019, de la Tâncăbești, care a constat într-o ceremonie religioasă de comemorare a lui Corneliu Zelea Codreanu, anunțată public ca “o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți”, nu implică o acțiune de promovare publică a cultului persoanelor respective sau a doctrine legionare, “fiind o exercitare a dreptului la libertate religioasă”. S-a reținut și faptul că “astfel de evenimente au fost organizate și în trecut, acestea desfășurându-se într-un climat de normalitate”, iar “ceremonia religioasă din data de 30.11.2019 a fost monitorizată de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov , care nu a raportat nereguli privind modul de desfășurare”.

Pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături, care mi-au transmis mesajele lor de solidaritate și care și-au oferit susținerea în cursul acestei cercetări penale.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Florin Dobrescu
16.11.2021

Un motiv în plus de a începe demersurile pentru anularea ticăloasei legi anti-legionară.

Tâncăbești 2021. Corneliu Codreanu va fi comemorat pe 27 noiembrie printr-o ceremonie religioasă

Ceremonia religioasă a comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu va avea loc sâmbătă 27 noiembrie 2021, ora 12, la troița memorială de pe liziera pădurii Tâncăbești (Șos. București-Ploiești), locul unde întemeietorul Legiunii Arhanghelul Mihail a fost asasinat, împreună cu alți 13 fruntași legionari. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de urmași ai unor foști deținuți politici.

Ceremonia va consta într-o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și în momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți.

Detalii cu privire la eveniment pot fi obținute la nr de tel 0722749249 și e-mail: [email protected], persoană de contact: Florin Dobrescu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. Multumim Bunului si milostivului Dumnezeu, ca a facut lumina cu mucenicul sau si bine inteles cu toata legiunea!Traiasca Legiunea si Capitanul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button