X

Texas interzice publicațiile care promovează anti-rasismul, pentru că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”

SUA| Statul Texas interzice publicațiile care promovează anti-rasismul, pentru că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O comisie parlamentară din Texas condamnă publicațiile care îi îndeamnă pe școlari să conștientizeze problemele legate de rasism și de identitatea de gen, din cauză că „îi fac pe copiii albi să se simtă vinovați”, conform Le Figaro.  Nu mai puțin de 850 de lucrări sunt momentan în vizor. O carte de benzi desenate care vorbeste despre micro-atacurile neintenționate pe care le suferă un copil afro-american din cauza culorii pielii a fost retrasă în octombrie din bibliotecile școlare din West Houston.

New Kid, de Jerry Craft, face parte dintr-o listă de 850 de lucrări întocmită de o comisie parlamentară care investighează cărțile care evocă rasismul sau sexismul instituțional în școli. Dezbaterile pe marginea acestor cărți „se vor multiplica în toată țara, în zonele urbane unde există presiune conservatoare la nivel de stat, dar unde există conducere democrată la nivel local”, explică pentru AFP Brandon Rottinghaus, profesor de științe politice la Universitatea din Houston.

Alte state urmează direcția

La nivel de țară, noul guvernator republican al Virginiei promite părinților că vor avea un cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea cărților aflate în programa școlilor publice. În timpul campaniei, el a difuzat mărturia unei mame care era șocată că fiul ei de liceu a avut coșmaruri după ce a studiat Beloved, un clasic al romancierului afro-american Toni Morrison.

Autorul distins cu Pulitzer în 1988 spune povestea unei foste sclave care alege să-și omoare copilul pentru a-l scăpa de suferința caracteristică sclaviei. Conservatorii denunță, de asemenea, predarea „teoriei rasei critice”, o școală de gândire care analizează rasismul în Statele Unite ca un sistem, cu legile și logicile sale de putere în avantajul oamenilor albi, mai degrabă decât „o prejudecată individuală împotriva minorităților”. Este vorba despre lupta împotriva culturii woke, termen dezvoltat de stânga americană pentru a desemna conștientizarea nedreptăților legate în special de culoarea pielii sau de gen și care a dus la includerea pe lista neagră a cărților care conțin stereotipuri rasiale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button