X

Așa DA ierarhi și preoți: Nu mai pomenesc conducerea de la Chișinău după aprobarea Convenției de la Istanbul, care impune teoria transgender

Câteva zeci de preoți din cadrul Episcopiei de Bălți și Fălești, din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Moscovei, au trimis miercuri o adresare către Episcopul Marchel prin care au cerut stoparea intrării în biserică a liderilor politici pro-europeni de la Chișinău, dar și să nu se mai roage pentru conducerea Republicii Moldova, după ratificarea pe 14 octombrie de către Parlamentul de la Chișinău a Convenției de la Istanbul promotoare a teoriei transgender.

„De la întemeiere Sfânta Biserică împreună cu clericii săi, au stat și stau la straja valorilor creștine și a învățăturilor ei, arătînd omului ce este păcatul și cum luptăm cu el. În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istanbul”, unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor”, se arată în adresare.

„Chiar dacă mai marii bisericii au încercat să le arate că unele dintre aceste puncte (schimbarea genului la copil) sunt o răzvrătire la adresa lui Dumnezeu, ei au ignorat în totalitate glasul Bisericii și continue să facă experimente pe seama generației în creștere. Respectuos vă solicităm să ne eliberați de obligațiunea de a ne mai ruga lui Dumnezeu, pentru o astfel de conducere a țării”, mai cer subordonații lui Marchel.

Promotorul narațiunilor Kremlinului

Episcopul Marchel a vorbit deschis despre vaccinarea și planul „ocultei mondiale” de a stăpâni lumea prin vaccinul anti-COVID-19.

O poziție similară privind ratificarea Conveției de la Istanbul a avut-o recent și Episcopia de Ungheni care a criticat ratificarea documentului.

Mitropolia Moldovei a trimis cu o săptămână înaintea ratificării Convenției o amplă scrisoare către Parlamentul de la Chișinău în care îi cere acestuia să nu ratifice Convenția de la Istanbul, a scris și Veridica.ro.

Nemulțumirea bisericii era legată de faptul că pentru cuvântul „gen”, care apare în Convenție, există o altă definiție decât cea clasică de masculin și feminin, pe care mediile clericale o văd ca pe o mișcare de favorizare a curentului LGBT.

La rândul său, Patriarhia Moscovei și a Întregii Rusii și grupurile conservatoare ruse se opune semnării Convenției de la Istanbul. De altfel Rusia este, alături de Azerbaidjan, unul din statele Consiliului Europei care nu au semnat nici până în prezent Convenția de la Istanbul, document adoptat în 2011 (între timp din Convenție s-a retras și Turcia). România a semnat această Convenție otrăvită, sub paravanul combaterii violenței domestice.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. Felicitari pentru postarea prin care laudati dusmanul nostru ireductibil: Rusia! Inainte de a fi ortodox, esti roman! Dar se pare ca noi suntem doar prosti si tradatori!

  1. Tu cel ce nu ești de neam cu noi și nici de religie cu a noastră, viclean ce vrei sa ne bagi in dusmanie cu poporul rus, afla: Rusia nu-i dusmanul României. Rusia că și noi românii a suferit de pe urma bolșevicilor cele mai cumplite crime din istoria omenirii. 40 de milioane de ruși au murit uciși de sovietici iar în Romania toată elită poporului nostru, un milion de oameni au fost exterminați. Să-ți fie rușine.

    1. Da, asa este. Cine a condus cu mana de fier timp de 70 de ani, nu pleaca asa de la carma celei mai mari tari din lume. Desigur ca trebui sa fi naiv sa crezi altfel, dar pana la a identifica poporul rus ca dusman al tau deja cu siguranta lucreaza la pregatirea mentalului colectiv, lucreaza la razboiul ce se doreste dintre ukraina-romania cuntra rusia. La noi in romania dusmanii poporului roman au ajuns fix in conducerea statului si zilnic se vede cum duc un razboi feroce cu tot ce este romanesc. Uitati-va cum opresc caldura in orase atunci cand temperaturile scad sub zero grade, uitati-va cum refuza cu desavarsire sa aduca medicamente contra covid in farmacii, tot ce doresc e sa creasca numarul de morti ca poporul sa fuga buluc la intepat.

  2. Inainte de a fi roman , esti ortodox ( daca esti ) . Ce avem noi cu dusmanii dumitale ???
   Daca ai un fix , du’te si te vindeca .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a menține OrtodoxINFO online VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI!