X

Potrivit Belgiei, SUA solicită țărilor să pună capăt evacuărilor din Afganistan în termen de două zile

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite au cerut țărilor care efectuează evacuări din Afganistan să își încheie operațiunile vineri, 27 august, adică poimâine, potrivit ministrului belgian al apărării, Ludivine Dedonder, a cărui țară a îndepărtat deja 1. 147 de persoane din Kabul .

În interviurile cu ziarele belgiene L’Echo și De Tijd, ministrul a explicat că Washingtonul le-a cerut aliaților să-și înceteze operațiunile „cât mai curând posibil”, înainte de a fi nevoiți să-și scoată trupele din Afganistan.

“În acest moment avem 27 august, dar acest lucru se poate schimba. Scopul, în orice caz, este de a scoate oamenii cât mai repede posibil”, a spus el, menționând că acest termen este același pentru toate națiunile.

Belgia a eliminat deja 1.147 de persoane din țară, care au fost transferate din capitala afgană în Islamabad, capitala Pakistanului, care funcționează ca bază pentru zborurile care le vor duce mai târziu în Europa.

Un al doilea zbor este așteptat să sosească în această miercuri cu încă 272 de evacuați.

După un început dificil din cauza situației haotice din jurul aeroportului din Kabul, unde sute de oameni se înghesuie încercând să fugă din țară după ce talibanii au luat capitala, Belgia a accelerat evacuarea, care, potrivit ministrului apărării, „s-a dezvoltat relativ bine , într-un context dificil. ”

Cu toate acestea, Dedonder a menționat că situația este „extrem de volatilă” și că „trebuie să te grăbești într-adevăr pentru că într-un moment sau altul porțile (aeroportului din Kabul) se vor închide”.

“Pentru viitor, cerem ca, atunci când mergem la un teatru de operații, să pregătim strategia de ieșire. Trebuie să putem să plecăm într-un alt mod, nu în grabă sau în funcție de o decizie externă”, a spus el.

Ministrul, care nu a putut da numărul belgienilor care încă așteaptă să fie evacuați, a explicat că în acest moment armata belgiană nu desfășoară operațiuni în afara aeroportului, așa cum au făcut alte țări, deoarece nu are capacitatea de a face atât de sigur.

Talibanii spun că vor permite zboruri după 31 august.
Până acum, oamenilor li s-a cerut să meargă prin mijloace proprii la aeroport, dar „pe măsură ce situația evoluează, toate opțiunile posibile sunt studiate”, a explicat Dedonder, care nu a dorit să confirme sau să infirme informațiile de pe canalul public VRT potrivit căruia Belgia ar fi transportat cu autobuzul aproximativ 250 de persoane către aeroport într-o operațiune secretă fără intervenție militară.

Talibanii au cerut cetățenilor săptămâna aceasta să nu meargă la aeroport, ceea ce, împreună cu timpul limitat pentru finalizarea evacuărilor, face ca multe țări să se teamă că cetățenii sau colaboratorii lor afgani vor fi prinși în țară începând cu 31 decembrie august.

În ciuda presiunii europene, exprimată ieri pentru ultima dată la reuniunea liderilor G7, administrația SUA condusă de Joe Biden a decis să păstreze acea dată, considerată o linie roșie de către talibani, pentru retragerea trupelor sale, fără a căror protecție. restul țărilor nu consideră viabil să continue.

Talibanii au asigurat, totuși, miercuri, că vor permite operarea zborurilor comerciale în țară după termenul limită pentru evacuările internaționale din 31 august, insistând că nu este necesară nicio prelungire a acestei date pentru continuarea zborurilor de evacuare.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button