X

Patriarhia Română: Noțiunea de ”gen”, vehiculată progresist, este pusă în slujba unei toxice și smintitoare ideologii numită (trans)genderism/ BOR critică dur schimbările din noua carte de identitate electronică

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a transmis joi, printr-un comunicat de presă, poziția instituției referitoare la noul model al cărții de identitate. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

BOR susține că noțiunea ”artificială” de ”gen” o înlocuiește ”abuziv” pe cea ”firească de sex” și este vehiculată ”progesiv și progresist” în spațiul public.

Bănescu a mai transmis că noțiunea de gen este ”un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”, se arată în comunicat.

BOR mai spune că există posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic, iar ”păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni, indiferent de religia sau confesiunea lor”.

  • „Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mănăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”, mai transmite Biserica Ortodoxă Română în comunicatul de joi.

Comunicatul integral al BOR

Ceea ce stârnește o deplin justificată reacție de nedumerire, reticență și chiar revoltă în rândul populației este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noțiuni de „gen”, care o înlocuiește abuziv în acest context pe cea firească de „sex”.

Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu și în biologie, ci doar sex: masculin și feminin.
Noțiunea de „gen”, vehiculată azi progresiv & progresist în spațiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a așa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în „gen”.

Altfel, celelalte reacții negative referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI au fost/ sunt provocate de neînțelegerea conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere religios.

Problema cărții de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă. Nu este vorba despre „Cartea vieții”, ci despre banala carte de identitate cetățenească. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă.

Așa cum au anunțat autoritățile, „se va crea și posibilitatea de a avea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip”.

Există, așadar, posibilitatea de a nu opta pentru eliberarea unui asemenea document electronic. Păstrarea acestei opțiuni este foarte importantă și coincide cu respectul față de sensibilitățile religioase ale unor cetățeni, indiferent de religia sau confesiunea lor.

Hotărârea nr. 638/2009 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române referitoare la pașapoartele biometrice, care au suscitat discuții similare în anul 2009, rămâne un reper actual de discernământ și luciditate pentru toți cetățenii creștinii ortodocși:

„Sfântul Sinod îndeamnă clerul, monahii și credincioșii să rămână statornici în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, Biruitorul iadului și al morții, să sporească în rugăciune și fapte bune, viețuind creștinește în familie, mănăstire și societate, fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

    1. Te-ai grăbit cu laudele, frate Necula Marius. Buletinul cu cip este un pas important către pecetluirea oamenilor, prin el(prin cip-ul din el) omul este urmărit pretutindeni, iar a fi urmărit cu acordul tău, căci ți-ai dat acordul(ai semnat cererea pentru a-l lua) înseamnă a te supune urmăririi statului antihristic, a fi sclavul acestuia. Iar lipsa numelui părinților, înlocuirea sexului cu genul și ce-or mai fi în el, sunt numai satanisme. Iar BOR ne liniștește “asigurându-ne” că sunt doar trecătoare. Sfinții canonizați ne sfătuiesc să nu luăm astfel de buletine, iar BOR ne învață altfel decât sfinții. Așa că, frate Necula, graiul dulce al Patriarhiei este de fapt unul plin de venin. Așa au reușit să prostească aproape o Românie întreagă după pseudo-Sinodul din Creta, spunând că de fapt nu s-a modificat nimic chiar dacă ei(Patriarhul și ierarhii) au semnat acte necanonice la acel așa-zis Sinod. Deci Patriarhia Română umblă cu două măsuri ca să-i aburească pe cei nevăzători în ale credinței. Dar nu va merge această cofă de mai multe ori după apă! Cine ascultă de acest BOR nu-și va vedea Crucea, iar fără Cruce nimeni nu se va mântui.

      1. Biserica a fost prima instituție care s-a grecizat începând cu sec. XVI, nici lupta violentă din prima parte a sec. XVII, nici politicile lui Cuza și Antonescu n-au reușit să o reromânizeze întru totul. Din 1947, după asasinarea lui Nicodim Munteanu și Irineu Mihălcescu, BOR s-a bolșevizat complet, de la compoziția alogenă a clerului la ritul necanonic, care se aseamănă din ce în ce mai mult cu protestantismul iudaizat. Sunt niște mutre la patriarhie care mai degrabă par a lucra pentru rabinat, ei îi țin sforile țiganului mason Ciobotea.

      2. “fără a răspândi panică și îngrijorare prin preocupare excesivă pentru lucruri trecătoare”

        Apai exact oile de care au ei nevoie, care sa nu cerceteze nimic altceva decat ce se transmite pe cale ierarhica.
        Si ce sa vezi, nimic despre pericolul la care este expus crestinul prin acceptarea actelor biometrice care sunt cheia adancului, cu care se incuie omul pe dinauntru, pe veci.

  1. Am fost de multe ori dezamăgit si îndurerat de tăcerea Patriarhiei si a Sfântului Sinod. Nu m-am regăsit adeseori în mesajele, acțiunile si luările de poziție ale conducerii bisericești.
    Dar a ramane fixat în obsesia ca tot ce vine de acolo e (de la cel) negru(!!?) e cred expresia unei lipse de echilibru si discernământ.
    Gândul imi spune ca Domnul ne răbda si ne așteaptă pe toti la pocainta si îndreptare. Declarația asta pusa lângă cea cu/contra vaccinarii obligatorii sunt, în umila mea parere, dătătoare de nădejde. Si bucurie.
    Nu vreau sa fiu naiv si sa cred ca avem dintr-o data cel mai minunat papă ortodox si un Sf Sinod cu adevarat infailibil dar sa refuz a primi orice pare (cel putin) a fi un mugurel de adevarata mărturisire ortodoxă mi se pare cel putin la fel de gresit.
    Doamne iarta-ne si ne milueste.

    1. Da, este adevarat ca Patriarhia nu este campioana luptei anti-cip (asemenea Sfântului Sinod), nici anti-ecumenism, nici anti-masonerie, nici multe altele ce lupta mântuirea noastră. Grea si înfricoșătoare Judecata ii asteapta. Pe ei si pe noi. Dar oare nu judecăm cu dublă măsură? Oare cu noi înșine suntem la fel de aspri? Nu apar pe nimeni. Ma doare ca pe multi altii “nevrednicia” conducatorilor.
      După cum ma doare cu mult mai mult ca il rastignesc pe Domnul cu păcatele mele. Dar imi aduc aminte de cuvantul Sfântului părinte Arsenie Boca: “Vreti sfinți? Nasteti-i!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button