X

‘Legea porcilor’: Guvernul Cîțu interzice românilor să mai crească porci în curte

Legea porcilor, ca să nu spunem de la guvernare, urmează să intre în vigoare, în scurt timp. Noua legislație va distruge micii fermieri români și crescători de porci, mai exact țăranii care țin în gospodările 3-5 porci pentru autoconsum. Problema gravă este că nu vom putea să creștem mai mult de 5 porci în gospodărie pentru a nu deraja marii comercianți din occident, care ne-au transformat în colonie de consum.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Cîțu nu face altceva decât să ne distrugă și mai mult economia și să ne facă dependenți de importuri. Din țară agricolă România a ajuns cel mai mare importator de hrană din Uniunea Europeană.

Condiții pentru creșterea porcului în gospodărie

Președintele ANSVSA a precizat și care vor fi condițiile în care se vor putea crește 3-5 porci în gospodăria țărănească, mai exact care vor și obligațiile micilor crescători de suine.

”În primul rând, acel gospodar trebuie să înţeleagă că, dacă va creşte porci doar pentru consumul propriu, pentru familia sa, trebuie să respecte nişte condiţii minime de biosecuritate, respectiv să igienizeze spaţiile, adăposturile unde sunt deţinuti porcii, că nu poate să intre în gospodărie cu încălţămintea şi îmbrăcămintea cu care merge pe stradă sau în pădure, să existe o zonă unde să se dezinfecteze la intrarea în gospodărie. De asemenea, el nu trebuie să hrănească animalele cu resturi alimentare sau alimente care provin din carnea de porc gătită în familie. Deci, repet, cei care vor creşte porci pentru consumul propriu trebuie să respecte nişte reguli minime de biosecuritate, iar în momentul în care doresc să sacrifice şi să consume acel porc doar în cadrul familiei nu intervin alte probleme. În cazul în care va creşte mai mulţi porci pentru a-i putea comercializa, în funcţie de numărul acestora, va intra într-un alt tip de exploataţie şi atunci va trebui să se autorizeze şi să îndeplinească condiţiile specifice de creşterea porcinelor”, a explicat Robert Chioveanu, seful ANSVSA.

Numărul maxim de porci ce poate fi crescut în gospodării

ANSVSA a definit exploataţia de creşterea porcinelor de subzistenţă ca fiind acea gospodărie a populaţiei unde porcii sunt crescuţi exclusiv pentru consum, iar produsele obţinute de la aceştia nu intră în lanţul alimentar, a exlicat șeful ANSVSA. ”De asemenea, avem exploataţia mică de creşterea porcinelor, care are un efectiv maxim de 65 de capete de porcine, pe urmă avem exploataţia comercială de tip A, respectiv acea exploataţie de animale deţinută de persoane fizice autorizate, Întreprinderi Individuale, Întreprinderi Familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, dar care sunt înregistrate în Sistemul Naţional de Identificare al Animalelor, sunt înregistrate sanitar-veterinar şi respectă toate regulile legislaţiei în vigoare. Creşterea porcinelor se mai poate face şi în exploataţia comercială de porcine”, a spus Chioveanu.

”În momentul de faţă există ordinul MADR nr. 538 din 2019, elaborat de fostul ministrul al Agriculturii, Petre Daea, în care a fost stabilit un număr de maxim de 5 porci care pot fi crescuţi în gospodăriile populaţiei. Din câte ştiu nu a fost abrogat, dar se doreşte ca prin acest ordin comun al ANSVSA/MADR să fie modificat şi cu un alt ordin al ANSVSA – ordinul 16 din 2010 – care prevede procedura de înregistrare/autorizare sanitar-veterinară a unităţilor şi centrelor de colectare, a exploataţiilor de origine animală, a mijloacelor de transport din domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor, se vor stabili tipurile de exploataţii de suine de pe teritoriul României”, a subliniat șeful ANSVSA.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

 1. Vicepremierul Dan Barna a oferit primele declarații după întâlnirea de astăzi cu Patriarhul Daniel în cadrul căreia au discutat despre implicarea Bisericii Ortodoxe Române în campania de vaccinare.

  Dan Barna a spus că în urma discuției există perspectiva elaborării unui ghid de informare, care să fie transmis de BOR.

  ”M-am bucurat foarte mult să văd că părintele patriarh are o viziune deschisă și moderă referitoare la toate acele fake news-uri pe care le vedem legate de cipuri în vaccin. Este unul dintre cei care susține informarea și educarea oamenilor cu informații corecte. A fost o discuție pe acest ghid, legat de faptul că biserica a transmis deja în prima parte a anului acel ghid prin care oamenii erau încurajați să se adreseze medicilor de famili și în perspectiva acestui val patru chiar am discutat despre perspectiva unui nou ghid, unui nou instrument de comunicare transmis prin intermediul bisericii.”

  Acesta s-a declarat optimist în urma întâlnirii și a precizat că își dorește implicarea cât mai multor voci importante în promovarea campaniei de vaccinare.

  ”Sunt un om optimist. Discuția de astăzi trebuie înțeleasă în această cheie că îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate și să fie prezente în această campanie.”, a declarat Dan Barna.

  Întrebat cum comentează declarația lui Florin Cîțu potrivit căreia demersul său de a-l invita pe Patriarh la o discuție este întârziat, Dan Barna a spus că în contextul epidemiologic nu este niciodată prea târziu.

  ”Într-o perioadă de pandemie în care lucrurile sunt cu sus și jos, nu există un prea târziu decât după ce scăpăm de pandemie. Orice demers pe care îl realizăm contribuie ca șansa de a avea un impact mai mic al pandemiei să crească.”

  Totodată, întrebat dacă este luată în calcul ipoteza ca angajatorii să impună angajaților să se vaccineze, așa cum se întâmplă în Statele Unite, Dan Barna nu a oferit un răspund direct, însă a precizat că trebuie luate măsuri de prevenție pentru ca situația epidemiologică din România să nu se agraveze, așa cum s-a întâmplat în alte țări.

  ”Tocmai pentru a nu ajunge în situațiile altor țări în care sunt necesare măsuri de prevenție mai dure, e important să mergem să ne vaccinăm. Dacă reușim să creștem cifra de persoane vaccinate, avem șansa să trecem mai ușor peste acest val patru pentru că cifrele nu mint. Sunt reci și foarte precise.”

  https://www.antena3.ro/actualitate/dan-barna-intalnire-patriarh-daniel-campanie-vaccinare-609729.html

 2. Ceea ce fac dementii astia se numeste sinucidere totala a Romaniei, din prisma faptului de a se sustine dpdv alimentar! Intr-un stat romanesc, national-ortodox, cum era cel condus de marii voievozii romani(si nu intr-o Colonie securist-masonica, asa cum suntem astazi), cei care isi permiteau un astfel de sacrilegiu erau judecati pt “HICLENIE”(cuvant arhaic care desemna inalta tradare) si decapitati sau trasi in teapa!

 3. Pai dacă numărul porcilor care pot fi crescuți de romani se limitează, atunci este obligatoriu sa se limiteze și numărul parlamentarilor!

 4. A ajuns porcu’ sa fie “pet” si sa doarma in pat cu proprietaru… care-l plimba in lesa pe strada….!!!
  https://www.dailymail.co.uk/femail/article-5969499/Woman-reveals-lets-pet-pig-sleep-bed.html
  http://www.storytrender.com/82696/pig-in-blankets-animal-loving-vegan-mum-lives-with-110-creatures-even-letting-pig-sleep-in-her-bed/
  ….
  Sa-si declare fiecare taran cate un porc drept…. pet!
  Glumesc…. mai bine scapam de schizofrenici, in frunte cu Iohanis, Katzu, Dragu, Orrban, si miile de idioti care s-au strecurat cand romanu’ era la mici si bere… streang sau glont, fara judecata ca s-au judecat singuri atacand Creatia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button