X

Polonia adoptă legea care împiedică restituirea bunurilor comunității evreiești

 1st sitting the Polish Senate of the 9th term. (photo credit: KATARZYNA CZERWIŃSKA/WIKIMEDIA COMMONS)

Această lege, în esență, împiedică evreii să-și revendice și să-și recupereze proprietățile care le-au fost confiscate în timpul așa-zisului holocaust și mai apoi de către regimul comunist din Polonia.

Prin urmare, odată cu adoptarea acestei legi, evreilor le va fi aproape imposibil să atace cu apel deciziile de confiscare ale proprietăților, luate acum peste 30 de ani.

În această privință, ministrul de externe israelian, Yair Lapid, a declarat următoarele: „Adoptarea acestei legi va afecta puternic relațiile Poloniei cu Israelul.”

traducere de Nușca

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

  1. „Prin urmare, odată cu adoptarea acestei legi, evreilor le va fi aproape imposibil să atace cu apel deciziile de confiscare ale proprietăților, luate acum peste 30 de ani”…. Fara suparare, ce decizii de confiscare a proprietatii evreilor s-au luat acum 30 de ani (adica in anul 1991)? Ca eu nu sunt la curent…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button