X

Unul dintre fondatorii Untold s-a întors la Hristos: ”Ortodoxia m-a învățat să fiu eu. Am făcut taoism, budism, șamanism”

Sorin Gadola

Biserica Tomisului a transmis în direct o conferinţă despre „Întoarcerea la Hristos“ la care au vorbit doi foarte cunoscuţi preoţi dobrogeni, stareţul Ilarion Dan şi preotul Cezar Axinte, precum şi Sorin Gadola, fostul finanţator al marelui festival Untold, care a ales calea spiritualităţii. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Transmisia a fost făcută de la restaurantul Dorna din Mamaia, în prefaţa unei ceremonii religioase de amploare de la Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Constanţa, din seara de vineri, 16 iulie. Aici urma să fie oficiată, de la ora 20.00, slujba de Priveghere athonită în cinstea icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa” şi a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, de către Arhiepiscopul Tomisului, preoţi călugări de la Sfântul Munte Athos şi de la mănăstirea Sihla.

Cei care au vorbit la conferinţa „Întoarcerea la Hristos“ au fost trei „convertiţi“, care şi-au lăsat preocupările lumeşti pentru calea religiei. Protosinghelul Ilarion Dan, stareţul Mănăstirii Crucea (fost director de bancă), preotul Cezar Axinte de la Biserica Tinerilor din Mamaia (fost avocat) şi Sorin Gadola, prezentat ca fondatorul Untold, au discutat pe diferite teme legate de încercări, provocări, voinţă, demoni, sănătate şi iubire.

Gadola a mărturisit că ortodoxia l-a făcut să se descopere, după o tinereţe zbuciumată: „Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele, să mă duc“.

El şi-a împărtăşit astfel mirarea şi nemulţumirea legat de prefăcătoria unor pretins-credincioşi, care se comportă ca nişte cuvioşi doar în prezenţa duhovnicului, apoi redevin ei înşişi.

Sorin a spus că Ortodoxia l-a ajutat să se regăsească, după ce timp de mulți ani a încercat mai multe înșelări spirituale orientale, de tipul budismului și șamanismului.

„Am fost unul dintre cei doi fondatori ai festivalului Untold, practic am fost în contextul acela omul potrivit de care un asemenea festival avea nevoie. Eu am venit mai mult cu partea de resurse.

Acum am 34 de ani, pe la aproximativ 19 ani am început să muncesc cu normă întreagă, iar pe la 21 de ani m-am îmbolnăvit tare. Nu pot să spun că făceam ceva mai mult sau mai puțin decât tinerii din alte anturaje, dar am început să mă simt din ce în ce mai rău.

Am făcut ce face tot omul. Am mers la doctor. (…) M-am simțit foarte rău. Nu am fost diagnosticat la început cu boli cronice, dar aveam atacuri de panică. (…) Doctorii nu au știut să-mi spună ce am ani de zile. (…) În al șaselea an starea s-a înrăutățit. În acest timp am fost la zeci de doctori din România și din afară. Am început căutările spirituale, din moment ce medicina clasică nu m-a ajutat. (…)

Pe la aproximativ 27 de ani am început să meditez, să fac yoga, taoism budism, șamanism, bioenergie, respirație holotropică. În principiu, ca și concluzie, tot ce se practică foarte mult timp în Occident a început să fie foarte trendy. La început aceste practici mi-au promis multe, am fost și pe la anumite secte, era senzație acolo (…) simțeam energia, durerea altuia, niște chestii în plus. Atunci am crezut că am găsit secretele Universului. Am intrat mai adânc. Am fost în Amazon câteva luni bune. Am participat la multe ritualuri. (…) Cu cât ești mai deschis, cu atât te încarci mai mult. Vorbim de energie, spirite. (…) Nu mai știi cine ești, pe ce lume trăiești.

Știam și de ortodoxie și de ce crede că știe majoritatea omului din România. Am dat la o parte ortodoxia în acea perioadă. La un moment dat m-am gândit ”cât de ipocrit poți să fii Sorine?”. (…) Dumnezeu a început să intre activ. Lucrurile au început să se schimbe brusc. Proiectele mergeau bine, sănătatea mea a început să se refacă. Datorită unui concept de medicină integrativ. Nu m-am făcut bine din cauza acestor tehnici pe care le-am practicat 7-8 ani, știința a fost alături de mine. La aproximativ 28 de ani aveam proiecte pentru care eram recunoscut. (…) Eu totuși mă simțeam frânt, întunecat. (…) Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele.”, a povestit Sorin Gadola.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. “Sorin Gadola, fostul finanţator al marelui festival Untold, care a ales calea spiritualităţii”
    Pai, “untoldu” tot cale spirituala era/este.
    Si nu am vazut ca regreta, dimpotriva:
    “am fost în contextul acela omul potrivit de care un asemenea festival avea nevoie”
    “Cu cât ești mai deschis, cu atât te încarci mai mult. Vorbim de energie, spirite.”
    “sănătatea mea a început să se refacă. Datorită unui concept de medicină integrativ.”
    Tot el zice – “medicina clasică nu m-a ajutat.”
    Pai, “concept de medicină integrativ” reprezinta de regula acupunctura, yoga, terapie cu animale…
    De fapt victima – pardon, pacientu’ isi ia un guru care incepe sa-i spuna cum sa traiasca = ce sa faca, ce sa gandeasca, cu cine sa interactioneze…
    La “integrativi”, “You are what you eat” is a homily.” – daca ar fi asa, cine posteste e cam … un nimic, nu-i asa?
    ….
    Mi se pare ca a plecat de vrajitori la samani – in problemele de sanatate fizica.
    … daca asta e calea spre Ortodoxie… nu cred ca o sa-i fie usor, nici bine chiar daca stirea arata ceva bunavointa si incurajare sa se lase de rele.
    ——————————————————————–
    PS1: “Integrative medicine is a holistic medical discipline which takes into account the lifestyle habits of a patient. The physician works to treat the whole person rather than just the disease.
    The mind, body, and soul of a patient are taken into consideration to promote healing and well-being.”
    … “The second [approach] is to investigate “mind-body” approaches such as meditation or energy therapies which lack clear deterministic mechanisms of action but have proven clinical results. ”

    PS2: “All healing involves inner healing. People heal from the inside out. …
    The mobilization of inner healing resources can involve one or many approaches, including such complementary practices as breathing exercises, herbs, and acupuncture, as well as mainstream medical interventions such as drugs and surgery. ”
    Atentie! – cam in toate cazurile, “breathing exercises” inseamna exercitii de Yoga.

    PS3: “Asian and other healing traditions … also manipulate energy flow to maintain and restore health.
    In these traditions, the emphasis is on the flow and balance of energy, implying a dynamic interaction that is different from a static concept of matter.
    Known as qi (pronounced “chi”) in China, ki in Japan, and prana in India, life energy is thought to flow through the body in deep rivers of energy known as meridians; when this flow is blocked or becomes stagnant, the body’s organs can no longer function properly, and illness results.
    In Chinese medicine, an acupuncturist seeks to remove the blockage of qi by inserting extremely fine needles at critical points along the meridians. ”
    ATI INTELES?
    Qi = chi =ki = prana.
    Adica acupunctura e o forma de yoga interactiva cu aceleasi energii… demonice, dupa cum se stie.

    1. Uita-te la clinica Transilvania Healing Centre ca sa intelegi mai bine la ce fel de medicina integrativa a apelat…nu e vorba de yoga, acupunctura sau vreo practica spirituala….Va rog eu frumos sa incetati cu presupunerile aberante fara sa il cunoasteti pe acest om…doar banuiala deja e pacat… si SORIN GADOLA NU MAI FACE PARTE DIN UNTOLD. in 2016 a fost ultima editie a festivalului in care a mai facut parte din UNTOLD. sper intr-o zi povesteasca mai multe si despre intentia lui cu festivalul….sunt convins ca nu a fost sa fie ceva demonic, masonic, etc. Omul era pea alta planeta atunci… cu siguranta nu a facut-o cu constiinta lucida si sa duca vreun suflet la pierzare. Habar nu aveti de lupta pe care a avut-o….el a spus poate doar 2% pentru ca daca ar povesti totul absolut toata lumea l-ar crede nebun…de aceasta i-a fost si foarte greu sa isi gaseasca cuvintele si ii era greu sa se exprime pentru ca se cenzura foarte mult… poate intr-o zi va scrie o carte sau v-a spune totul intr-o conferinta cum a trecut prin toate luptele lui si de ce fel au fost….care sunt greu de imaginat pentru cei care nu au trecut prin astfel de experiente ca si ale lui si apoi sa se intoarca la HRISTOS. inca cu siguranta mai are lupte si are nevoie de multa rugaciune. Stilul sau de viata e radical schimbat si SLAVA LUI DUMNEZEU pentru aceasta schimbare a lui pentru ca este o mare minune!
      Mai usor cu judecata si mai multa pocainta si rugaciune dragilor!

      1. Banuiesc ca dl. Andreiescu il cunoaste foarte bine pe Sorin Gondola ( sau este chiar Sorin Gondola). As vrea sa-i multumesc pentru toata “spovedania” pe care ne-a facut-o si mi-as dori sa auda mai multi tineri despre experienta lui. Eu lucrez cu tinerii si foarte multi sunt indepartati de Hristos si adevarul ortodoxiei. Poate intr-o buna zi lucrurile se vor schimba. Sa-i dam slava Lui Dumnezeu pentru toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button