X

[VIDEO] Proteste anti-vaccinare în Franța. La Lyon au fost confruntări între manifestanți și forțele de ordine

Violenţe între protestatari care se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 au avut loc, miercuri după-amiază, în oraşul francez Lyon, afirmă surse citate de postul BFMTV, informează Mediafax.

Aproximativ 1.400 de persoane au protestat în Piaţa Bellecour, în centrul oraşului Lyon. Unii manifestanţi au aruncat cu obiecte spre agenţii forţelor de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene.

Mii de persoane au protestat miercuri, de Ziua Naţională, în mai multe oraşe în Franţa, denunţând deciziile preşedintelui Emmanuel Macron privind utilizarea certificatului Covid-19 şi impunerea vaccinării pentru personalul medical, informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde.

Mii de oameni protestează în oraşele Paris, Toulouse, Montpellier, Marseille şi Annecy. La proteste participă inclusiv activişti ai Mişcării „Vestele Galbene”, care denunţă de doi ani erodarea nivelului de trai în Franţa şi restricţiile antiepidemice.

În Paris s-au înregistrat confruntări sporadice între manifestanţi şi forţele de ordine. Manifestanţii au scandat „Libertate”, „Contra dictaturii”, „Contra permisului sanitar”. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene împotriva demonstranţilor. În următoarele zile, sunt programate proteste în toate regiunile Franţei.

Deciziile preşedintelui Emmanuel Macron privind vaccinarea obligatorie a personalului medical care intră în contact cu persoane vulnerabile şi privind extinderea utilizării certificatelor Covid-19 generează controverse juridice în Franţa, existând numeroase voci care denunţă încălcarea drepturilor.

Preşedintele Emmanuel Macron a apărut luni seară la televiziuni şi a transmis că, deşi situaţia epidemică ar fi „sub control”, vaccinarea anti-coronavirus trebuie să devină obligatorie pentru angajaţii medicali care intră în contact cu „persoane fragile”, iar certificatele Covid-19, care atestă vaccinarea, vindecarea sau un test negativ, vor deveni obligatorii pentru participarea la evenimente unde sunt prezente mai mult de 50 de persoane, inclusiv în trenuri şi avioane, dar nu şi în mijloacele de transport în comun urbane.

În acest context, 926.000 de persoane s-au înscris imediat pe platforme online pentru a se programa la vaccinare. „Poate că acesta a fost efectul dorit”, afirmă Serge Slama, profesor de Drept Public la Universitatea Grenoble-Alpes.

„Calendarul prezentat de preşedinte este total nerealist. Este vorba de o strategie imediată, în trei săptămâni toată lumea ar trebui să fie vaccinată, ceea ce nu este fezabil”, acuză profesorul Serge Slama.

Conform datelor oficiale prezentate de Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătăţii, în Franţa, care are populaţia de peste 67 de milioane de locuitori, până acum s-au vaccinat cu prima doză 35,9 milioane de persoane. Ambele doze le-au fost administrate la 27,8 milioane de persoane.

„Există riscul unei apariţiei unei fracturi în egalitate, între cei aproape 36 de milioane de francezi vaccinaţi şi 30 de milioane de francezi care vor fi excluşi de facto din activităţile cotidiene; de asemenea, apar probleme de constituţionalitate, din cauza măsurilor disproporţionate, care afectează drepturi fundamentale”, argumentează profesorul Serge Slama.

„Imaginaţi-vă că trebuie să prezentaţi codul QR în mod sistematic, de şase-şapte ori pe zi. Este neverosimil. Există o disproporţie între constrângerile care ne sunt impuse şi drepturile noastre de a ne deplasa şi de a face anumite lucruri, în timp ce rata de infectare rămâne scăzută”, afirmă, la rândul său, Paul Cassia, profesor de Drept Public la Universitatea Panthéon-Sorbonne.


Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Sper sa iasa asa si de la noi din tara! Sa nu fir lasi si sa zica ” lasa ca pe mn nu ma interesează ca nu lucrez in medicina” , ca.i va atinge pe toți nenorocirea!!!!! Da Doamne Dumnezeule sa se dizolve satanicul EU si toate slugile lui antihrist sa plateasca pt tot raul facut omenirii!!!🙏🙏🙏😔

 2. „Cine nu-și ia crucea sa și nu-Mi urmează Mie, nu este vrednic de Mine”. Adică cine nu va spune adevărul și nu va lupta ca să-L apere, căci numai așa își va lua(vedea) crucea, acela nu-i vrednic de Hristos. Așadar, cine nu luptă nu se va mântui, n-are cum. Fricoșii și lașii nu vor intra în Cer. Asta va urma în toată lumea, este testul sau încercarea noastră. Și a te opune vaccinării este tot o luptă pentru apărarea adevărului. Prigoana mascată prinde tot mai mult contur. Așadar să nu dormim, ci să luptăm cu armele creștinești.

 3. In Franța procentul de vaccinare este de 65%,doar 35%sunt nevaccinați ,așa ca isi permit sa introducă segregarea inclusiv in centre comerciale ,supermarket …
  Multe tari din Europa au procente între 50-65 % ,România are doar 30% rata vaccinare încă nu a introdus certificatul decât in anumite situații și la anumite evenimente,probabil dacă România va depăși 40-50% rata vacc vor introduce sigur și la noi inclusiv la Market..
  Sper ca in România sa nu se ajungă nici la 40%
  Domnul sa se îndure de noi și de Romania!

  Doamne ai mila de noi,iartă ne și pășește ne de cel ( cei)rău!

  Amin!!!

  1. Încă mai credeti ca se va permite accesul consumatorilor în baza certificatelor de vaccinare? Cine credeți ca o sa verifice utilizarea lor? Totul ca fi doar de fațada, oficial a fi ceva, dar neoficial, asa ceva nu se va putea pune în aplicare niciunde!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button