X

Adio libertate – De ce ne temeam, de aia nu vom scapa, iată ce se pregătește!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu amenințarea răspândirii de noi variante de COVID-19 și cu relaxarea unora dintre măsurile de combatere a coronavirusului, cele mai importante țări europene au reconsiderat să aplice din nou unele restricții în timp ce ghidurile de vaccinare își continuă cursul. 

Una dintre măsurile remarcabile care au fost puse în aplicare în mai multe dintre țările cu cea mai mare populație de pe vechiul continent este vaccinarea obligatorie pentru a putea avea acces la baruri, discoteci și alte locuri de agrement și restaurante.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat luni că personalul medical și angajații caselor de îngrijire medicală trebuie să fie vaccinați înainte de 15 septembrie, cu amenințarea de a nu-și pierde slujbele și a consecințelor retribuții financiare.

Șeful statului francez a avansat noi măsuri pentru răspândirea variantei Delta – care reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile din țara vecină – și a declarat că „cu cât vaccinăm mai mult, cu atât mai puțin lăsăm spațiul pentru răspândirea virusului. ”

La fel, certificatul de vaccinare sau de trecere a coronavirusului care este utilizat ca pașaport de sănătate în marile aglomerări va deveni o cerință esențială în restaurante, baruri, teatre și cinematografe începând cu săptămâna viitoare.

Spre deosebire de aceasta, Franța nu a decretat o acoperire și nu a impus limitări de mobilitate. Pe de altă parte, măștile sunt încă obligatorii în interior și recomandate pentru utilizare în aer liber.

Italia și Grecia au făcut deja soluții similare
Atât pentru sănătate, cât și pentru asistența socială din centrele publice, vaccinul va fi obligatoriu în țara elenă, pe lângă deschiderea timpului liber și a ospitalității doar pentru persoanele care sunt deja vaccinate, cu scopul de a obține imunitatea de grup înainte de toamnă, așa cum a fost anunțat luni ministrul grec, Kyriakos Mitsotakis.

La rândul său, Italia a anunțat, de asemenea, vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar printr-un decret-lege din 20 mai care îi obligă să fie imunizați împotriva COVID-19.

Așa cum a făcut Emmanuel Macron, el a aplicat sancțiuni puternice personalului medical care încalcă aceste reguli. Cei care refuză pot fi privați de a-și exercita profesia în contact cu populația. De fapt, în regiunea Calabria au eliminat deja mai mulți lucrători din domeniul sănătății de la locul de muncă, refuzând imunizarea.

Marea Britanie va aplica măsuri mai flexibile
Primul ministru britanic Boris Johnson a ales să relaxeze măsurile pentru a reduce răspândirea diferitelor variante ale coronavirusului în regiune, spre deosebire de tendința restrictivă din Franța, Italia și Grecia.

Președintele conservator a confirmat activarea fazei finale a decalării în Anglia din 19 iulie, ziua în care utilizarea unei măști sau respectarea distanței sociale nu va mai fi obligatorie.

Cu toate acestea, fostul primar al Londrei a avertizat că „pandemia nu s-a încheiat” și a indicat că sunt așteptate mai multe spitalizări și decese din cauza coronavirusului.

Deși masca nu mai este obligatorie, este totuși recomandată în timp ce apărați „revenirea treptată la centrele de lucru la sfârșitul verii”, în loc de o revenire masivă la locuri de muncă față în față.

Deși nu a ales să implementeze „pașapoartele covide” obligatorii pe care Macron le-a făcut pentru țara franceză, a solicitat ca viața de noapte să controleze și să restricționeze accesul la acest tip de spații.

Germania nu ia în considerare obligarea personalului medical să fie vaccinat
Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a anunțat marți, într-o conferință de presă la Berlin, că guvernul său nu are intenția de a obliga grupuri profesionale precum educația sau sănătatea să fie vaccinate împotriva COVID-19.

„Nu cred că prin introducerea acestei modificări (spre a fi obligatorii, cel puțin pentru anumite grupuri profesionale) vom câștiga încredere” în vaccin, a spus el.

Merkel i-a încurajat pe cei indecisi să se vaccineze, reamintind că „vaccinul nu numai că te protejează, ci și pe toți oamenii din jurul tău, oamenii pe care îi iubești” și a subliniat că cu cât mai mulți oameni se vaccinează, se pot obține grade mai mari de libertate.

Cu toate acestea, premierul bavarez Markus Söder a sugerat organizarea unor acțiuni speciale pentru vaccinarea persoanelor cu vârste cuprinse între 12 și 30 de ani, după ce majoritatea celor peste 60 de ani au fost deja vaccinați.

Pe de altă parte, măsurile de restricție pentru călătorii din Portugalia, Regatul Unit, Rusia, India și Nepal, considerate teritorii cu risc din cauza extinderii variantei delta, au fost, de asemenea, relaxate.

Noile măsuri au deja un impact puternic în Portugalia
Portugalia a impus obligația de a prezenta un certificat digital de vaccinare sau un test negativ COVID-19 pentru a putea accesa restaurantele în weekend.

Această măsură aplicată de țara portugheză a avut un impact puternic asupra unităților de ospitalitate, care solicită ca aceste tipuri de restricții să fie aplicate mai devreme.

Vineri și pe tot parcursul weekendului, de la ora 19:00, pentru a intra în interiorul restaurantelor din cele 60 de municipalități în care coronavirusul a avut cel mai mare impact – Faro, Lisabona și Porto, printre acestea – trebuie să prezentați testul sau certificatul menționat anterior. .

Cu toate acestea, aceste măsuri nu se aplică teraselor, ceea ce a generat un impact inegal în sectorul restaurantelor, ceea ce a generat confuzie între utilizatori și efecte disparate în diferitele unități.

Țara învecinată a implementat și a menținut o acoperire de la ora 23:00 în 45 din cele 278 de municipalități peninsulare, inclusiv Braga și Faro, Porto și Lisabona menționate mai sus, deoarece acestea sunt zone cu risc ridicat sau foarte ridicat din cauza incidenței ridicate a contagiunilor .

Rusia anunță noi măsuri „poate fi inevitabilă”
Autoritățile ruse au confirmat marți marți 780 de decese într-o singură zi din cauza coronavirusului, pe lângă faptul că au raportat 24.802 de cazuri în aceeași perioadă.

În consecință, au impus unele restricții pentru a limita răspândirea COVID-19, în special varianta delta, care s-a răspândit în mai multe dintre cele mai importante orașe din țară.

Capitala, Moscova, a înregistrat 5.000 de pozitive într-o singură zi, fiind orașul cu cei mai noi infectați din regiunea rusă. Saint Petersburg, pe de altă parte, a raportat mai multe decese decât capitala, cu 108, comparativ cu cele 103 raportate de orașul Moscova.

Pentru a atenua aceste date, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a indicat că vaccinarea obligatorie de către lucrătorii din domeniul sănătății „ar putea fi inevitabilă”, pe urmele Franței.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button