X

Spania | Un profesor de biologie a fost suspendat după ce le-a spus elevilor la ore că există doar două genuri: feminin și masculin

Jesus Luiz Barron Loppez, profesor de biologie la o școală din orășelul Alcala de Henares (lângă Madrid) a fost suspendat din post, după ce le-a predat elevilor la ore că nu există decât două genuri: masculin și feminin, relevă Rmx News.

În aprilie, profesorul a condus o lecție despre sexualitatea umană, iar în cadrul orei, le-a spus elevilor că deși există persoane transgender care-și schimbă genul, ei își mențin genele cu care s-au născut și „știința nu poate să schimbe asta”.

Câteva zile mai târziu, profesorul a fost admonestat de către directoarea școlii, care l-a informat că există plângeri din partea părinților care nu au fost de acord cu ce-a predat el. Barron Lopez a anunțat că este gata să-și ceară scuze, dar a subliniat că a vorbit doar în concordanță cu dovezile științifice.

La puțin timp după admonestrare, a fost suspendat de la serviciu timp de șase luni, de către inspectoratul școlar de la Madrid, pentru că în timpul orei a făcut „comentarii homofobe, rasiste și patriarhale, arătând dispreț pentru alte grupuri”.

Profesorul nu a stat cu mâinile-n sân și a dat în judecată instituția, susținând că este victima persecuțiilor ideologice.

„S-au impus sancțiuni severe profesorului pentru afirmarea adevărului științific, că există doar două sexe biologice, masculin și feminin, în funcție de nașterea cu cromozomi XX în cazul femeilor și cromozomi XY în cazul bărbaților ” a explicat Polonia Castellanos, șefa organizație Avocaților Creștini, cea care a preluat apărarea juridică a profesorului.

Castellanos mai susține că, în realitate, părinții nu s-au plâns de profesori, iar pedeapsa a venit la inițiativa directoarei și a inspectorului școlar.

„Se pare că directoarea vrea să-și impună ideologia într-o școală publică. Între timp, conform constituției spaniole, școlile publice ar trebui să fie neutre din punct de vedere ideologic ”, a spus ea, adăugând că lui Barron Lopez nu i s-a permis să se explice sau să se apere în timpul procedurii de suspendare.

Lopez a subliniat că aceasta a fost o încercare de a-l reduce la tăcere pe el și pe alte mii de profesori care au respins linia de gândire a politicilor ideologice totalitare din secolul XXI.

El a avertizat că în școala sa au avut loc sesiuni despre „ideologia de gen” care au dus la demoralizarea minorilor și că lecțiile au fost predate fără știrea sau permisiunea părinților.

El a menționat, de asemenea, că, în timpul acestor lecții, au fost folosite filme și imagini care se învecinează cu pornografia, ceea ce i-a făcut pe copii să se simtă stânjeniți.

Reamintim că și în România se încearcă introducerea educației sexuale fără acordul părinților. O asemenea inițiativă a fost respinsă de către Senatul României, dar premierul Florin Cîțu a anunțat că o va introduce prin ordinul ministrului educației din anul școlar următor.

Un asemenea proiect are doar susținerea președintelui Klaus Iohannis și a USRPLUS.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Profesorul spaniol Jesus Luiz a mărturisit și apărat adevărul. La noi, în România, oameni din vârful țării fac tocmai pe dos, adică nu apără adevărul, ci Îl calcă în picioare, alegând să propovăduiască minciuna. Nu-i greu deloc a vedea cine cui slujește. Popor român, ai conducătorii pe care i-ai ales, care te reprezintă! Schimbă-te și vei avea conducători binecuvântați de Dumnezeu.

    1. corect…la noi, in fruntea tarii nu se afla romani, ci alogeni care nu au nici in clin, nici in maneca cu poporul roman…sunt indivizi care nu au nimic de a face cu aceasta tara, impusi de guvernantii de afara ptr a distruge natiunea romana, nu ptr a face ceva ptr ea…

  2. Trebuia sa le spune elevilor la ore că există doar două genuri: persoane cu cuc si persoane fara cuc, iar in acest fel nu facea discriminare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button