X

Mai mulți preoți greci ortodocși de pe insula Creta refuză să împărtășească credincioșii care au fost vaccinați

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mai mulți preoți greci ortodocși de pe insula Creta refuză să împărtășească credincioșii care au fost vaccinați, gest care nu a plăcut guvernului grec, în plină campanie pentru a încuraja oamenii să meargă la centrele de vaccinare. 

Potrivit presei locale, acești preoți anti-vaccin susțin că odată cu injectarea anticorpilor covidi, anticristului i se permite să intre în credincioși, ceea ce nu îi face demni de a primi comuniune.

Cu toate acestea, guvernul le-a cerut ierarhilor ortodocși să fie mai puternici și să elimine toți preoții anti-vaccin din rândurile lor pentru a-și clarifica poziția cu privire la vaccinare.

Guvernul cere preoților să ajute la vaccinare

Săptămâna trecută, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, s-a întâlnit cu primatul Bisericii Ortodoxe Grecești, Ieronim al II-lea, pentru a-i cere ajutorul pentru a-i convinge pe cetățeni să meargă la centrele de vaccinare.

Confruntat cu această situație, Guvernul a decis să recruteze oameni influenți la nivel local, precum reprezentanți ai comerțului sau restaurantelor, dar și actori și preoți din zonă, pentru ai încuraja din amvonul lor sau din rețelele sociale să meargă la centrele de vaccinare.

Încă una dintre numeroasele confruntări dintre stat și biserică

Acest incident cu preoții anti-vaccin este încă unul dintre tensiunile constante cu care s-au confruntat Biserica Ortodoxă, o putere de fapt în Grecia și Guvernul de-a lungul pandemiei.

În primele luni, unii ierarhi ortodocși au asigurat că coronavirusul nu a fost transmis prin Euharistie, un ritual care în Grecia este primit de la o singură lingură de argint împărtășită de zeci de oameni, în timp ce mulți alții au refuzat să aplice măsurile instalațiilor sanitare din temple sau să fie închis în timpul festivalurilor religioase.

josbotnita.ro

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

22 comentarii

    1. Oohoho,Naavin!!! Pana la dezicerea de ecumenism, mai este. Nu-l pot trada pe Comandant asa, cu una cu doua….

    2. –> Atata vreme cat Harul dat de Dumnezeu preotului/episcopului/patriarhului lucreaza, Sfintele Taine sunt valabile (botezul, impartasania, spovedania… etc.) si nu exista motiv sa se inceteze cominunea cu Biserica (E o mare capcana/greseala in care multi pica, alegand sa se desaparta de biserica mai ales in urma sinodului de la Creta. Daca chiar au facut ceva acolo vor raspunde in fata lui Dumnezeu. Dupa cum spune un preot… voi chiar credeti ca Dumnezeu pentru toti acesti copii care se boteaza acuma botezul nu mai e valabil, nu se mai mantuiesc… adica aproape niciun copil din toata lumea asta botezat de acum inainte? Chiar si de ar fi preotul cel mai desfranat om Harul tot luceraza… botezul tainele sunt valabile, doar caterisirea de catre Biserica opreste lucrarea Harului acelui preot! ).
      –> Aghiasma inca se sfinteste, numai de aici putem vedea ca Harul lucreaza.(DA ATUNCI CAND SE VOR UNI TOATE CREDINTELE IN UNA SINGURA ATUNCI CLAR NU MAI AI MOTIV SA PUI PICIORUL IN BISERICA [vezi mai jos Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei ​, Sfant canonizat in anul 1994]… chiar ai face un mare pacat! Pana atunci insa nici vorba sa te rupi de Biserica! NU E CAZUL INCA, NU S-A INTAMPLAT ASTA INCA DIN MILA LUI DUMNEZEU SI CA DOVADA DE NETAGADUIT STA FAPTUL CA HARUL LUCREAZA IN CONTINUARE CHIAR SI DUPA SINODUL DIN CREATA PE CARE MULTI IL INVOCA! ) Orice pacate ar avea episcopii,patriarhii, preotii raspund in fata lui Dumnezeu,orice greselia ar fi facut… si noi nu avem dreptul sa-i judecam ! Harul lucreaza… sa fim cu bagare de seama si sa nu ne lasam derutati ci sa ramanem in Biserica lui Hristos!
      Aici am expus cateva observatii auzite de la un preot si lucruri citite (inclusiv despre noua religie mondiala din cartea Staretii despre Vremurile din Urma, la pagina 94, Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei ) carora eu le dau crezare !
      –>> !! ATENTIE !! : CITITI CU ATENTIE PROOROCIA CUVIOSULUI KUKSA AL ODESEI
      ” Nu peste mult timp va avea loc Soborul Ecumenic, numit „sfânt”. Însă acest Sobor, va fi cel de-al optulea, fiind o adunătură de necredincioşi. În cadrul lui toate credinţele se vor uni în una. Posturile vor fi anulate, călugăria – anulată, călugărilor şi episcopilor li se va permite să se căsătorească, iar preoţilor – să se recăsătorească. Noi însă nu trebuie să acceptăm aceste schimbări. Stilul nou va fi introdus în toată Biserica Universală. Fiţi vigilenţi! Străduiţi-vă să mergeţi la Bisericile lui Dumnezeu acum, cât ele încă sunt ale noastre. Va veni timpul când nu le vom mai putea frecventa. Numai cei aleşi vor înţelege ce se întâmplă. Pe oameni îi vor obliga să se ducă la biserică, însă nu va trebui să mergem într-acolo nici într-un caz. Vă rog, staţi în credinţa ortodoxă până la ultima suflare şi vă veţi mântui.
      ” extras din cartea Staretii despre vremurile din urma, pagina 94. Cuviosul Schiegumenul Kukşa al Odesei (1875 – 1964) a fost canonizat în anul 1994.
      –> Deci reiese clar d.p.m.d.v. (din proorocia Cuviosul Schiegumenul Kukşa al Odesei pe care am expus-o mai sus) ca inca nu a venit vremea, credintele inca nu sunt una singura, nu s-au unit inca, dar va veni vremea la un moment dat.. asta e clar! Abia atunci n-ai ce cauta la biserica! Acum sa mergem cat inca mai putem dupa cum spune Sfantul Cuvios Schiegumenul Kukşa al Odesei in proorocie, anume “Fiţi vigilenţi! Străduiţi-vă să mergeţi la Bisericile lui Dumnezeu acum, cât ele încă sunt ale noastre. “!

  1. Grecia este, din pacate, pe drumul pierzarii. Diavolul are o ura nemarginita fata de aceasta tara ortodoxa, singura din blocul de Vest, si unde se gaseste si Gradina Maicii Domnului, Sfantul Munte Athos. De aceea este atacata furibund Biserica ortodoxa greaca, iar prin multele cozi de topor care se regasesc si la ei peste tot, ca si la noi, marsul distrugatorului pare de neoprit. La aceasta se adauga indiferenta si ignoranta majoritatii populatiei fata de credinta stramoseasca, dar si incalcarea canoanelor de catre multi preoti. Stiati ca la greci poti primi Sfanta Impartasanie fara sa te spovedesti in prealabil? Adica ceva de genul, daca vrei sa te impartasesti, te trezesti dimineata, bei o cafea, tragi o tigara, mananci ceva, apoi te duci la biserica, mai tragi doua fumuri dintr-o tigara pe care o arunci la intrarea in sfantul locas, si apoi te duci sa primesti Sfanta Impartasanie…Cumplit!!! Si iata, vestea a venit deja acolo, saptamana viitoare vor fi anuntate categoriile sociale care vor trebui OBLIGATORIU vaccinate! Stati sa vedeti ce va incepe…

    1. Stelian, cu tot respectul, ai facut o mare eroare in postarea ta de mai sus: “Stiati ca la greci poti primi Sfanta Impartasanie fara sa te spovedesti in prealabil? Adica ceva de genul, daca vrei sa te impartasesti, te trezesti dimineata, bei o cafea, tragi o tigara, mananci ceva [….]”; adica, de ce faptul ca in Grecia te poti inpartasi fara a te spovedi in prealabil implica ca mananci, bei si fumezi dimineata inainte de impartasanie?! Nu inteleg….

      1. …in sensul ca te poti duce sa te impartasesti “in duh lumesc”, cand vrei, cum vrei, o poti face oricum, oricand, oriunde, cand si cum ai chef, fara niciun fel de pregatire, fara post, fara spovedanie, fara nimic…asa, just like this, cum ar zice englezul…asta am dorit sa sugerez. iar un amic care traieste de multi ani acolo imi spunea ca o astfel de practica este raspandita in special la tineri (bine, nu generalizam caci cu siguranta sunt si exceptii), oamenii de varsta a doua si a treia in general inca respecta randuiala care precede Sfanta Impartasanie…

  2. O aiureala, ravna fara masura, lipsa de discernamant. Asta ar insemna ca o persoana vaccinata nu mai are sanse de pocainta pentru ca nu e posibil sa “scoata” vaccinul din el. Eu nu sunt pro-vaccinare, dar intreb: vaccinarea, asa cum este ea acu distrugatoare de sanatate, este pacat impotriva Duhului Sfant?

    1. nu poti fi si cu Dumnezeu si cu mamona…vaccinul inseamna supunere fata de “imparatul” acestei lumi, nu te-ai prins pana acum? e atat de limpede, doar cine nu vrea sa vada, nu vede asta…daca nu este pecetea, cu siguranta este precursor al acesteia. Si nu observi ca vaccinatii devin tot mai critici, tot mai acuzatori, tot mai amenintatori (s-ar putea ajunge chiar la violente si la alte lucruri) fata de cei nevaccinati? Asa ca daca tu te insotesti cu dracu, te indracesti, ce sa mai cauti sa iei Sfanta Impartasanie? Ca sa ce?Daca te-ai vaccinat (si pana la urma e impropriu spus vaccin, practic bagi in tine un ser experimental care contine tot felul de porcarii) inseamna ca oricum nu crezi in Jertfa Mantuitorului pe Cruce, tu crezi in minciunile arafatilor de la nivel mondial care, nu-i asa, zic ca vaccinul aduce calatorii in strainatate, o bere cu prietenii, zbenguiala pe plaja si alte aberatii de genul asta…

        1. Ai dreptate. Este bună atitudinea lor antivaccinare, dar gestul este greșit. De asta vor avea păcat în fața lui Dumnezeu.

      1. Tot felul de porcarii contin si multe alimente din supermarket-uri, vaccinurile pe care dumneata le-ai facut in copilarie; asta e criteriul dumitale sau al Bisericii? Dumneata esti cumva Papa ca sa decizi ca pateul de soia te poate lipsi de mantuire?

        1. pateul de soia nu contine embrioni de fetusi avortati si nici substanta numita luciferaza. Nu poţi fi şi cu “dracul în buzunar şi cu sufletul în rai”…Dumnezeu stie cine se mantuieste si cine nu, dar nu te amagi cu ideea ca cei vaccinati vor avea asa, dintr-o data, o strafulgerare in sufletul lor, isi vor da seama de ceea ce au facut si se vor pocai…poate or fi mici exceptii, dar eu unul nu am auzit asa ceva…in general, cei care aleg vaccinul nu au nicio treaba cu ideea de pocainta, de Dumnezeu, de credinta, de mantuire etc…dar sigur, daca vrei sa vorbim discutii o putem face…iar pe ereticul si schismaticul Papa nu inteleg de ce l-ai pomenit, esti papistas?

          1. Nu , pateul de soia contine aditivi cancerigeni. Am inteles alegi răul mai mic, ca in politica… Pofta mare!

          2. Nu sunt papistas, dar dumneata vorbesti ca un protestant sau papistas, asta pentru ca deja “sti” cine se mantuieste si cine nu, vorbesti de parca esti pus judecator. Dumnezeu stie pe fiecare in parte, slab sau tare in credinta, insa daca dumneata te crezi tare in credinta, atunci faci cum Sf. Apostol Pavel sfatuieste si ca unul ce esti tare in credinta, povatuiesti cu Duhul dragostei pe cei slabi, iar daca nu poti povatui, atunci cu acelasi Duh, te rogi pentru ei; acesta e Duhul celui care are pocainta adevarata. Frate, ai grija de sufletul dumitale si nu mai umbla cu masuratoarea de suflete straine;
            “Pe cel slab în credință primiți-l fără să-i judecați gândurile
            Cine ești tu, cel ce judeci pe servul altuia? Pentru stăpânul său stă el în picioare sau cade. Dar se va ține’n picioare, căci Domnul are putere să-l facă să stea drept.”

    2. Daca s-au dozat si ,totusi vin la spovedanue,le spui ce mare greseala au facut si ei accepta sa nu se mai dozeze si sa se pocaiasca toata viata,ii poti impartasi,iar,daca la spovedanie,nu te asculta,atunci slobozeste-i.Oarerea mea…

  3. Consider ca vaccinarea, pentru un crestin, reprezinta intr-adevar o cadere destul de mare, cu urmari nefaste atat fizice cat si duhovnicesti, dar oare cati au facut-o constient? Este totusi o masura prea extrema, o extrema “pozitiva” cum s-ar spune, dar tot extrema. Le lipseste discernamantul. Cu acest zelotism nesabuit pot arunca oamenii in deznadejde. Ar trebui, din contra, sa-i trezeasca prin avertismente si sa-i atraga spre Sf. Impartasanie ca singura si ultima lor salvare. Dumnezeu vrea ca oamenii sa se mantuiasca, nu sa piara, si asta ar trebui sa-si doreasca toti crestinii. Parintele Elpidie vorbeste despre vreo 7 vaccinuri, ultimul fiind pecetea. Deci e clar ca Bunul Dumnezeu, in marea Sa milostivire le da timp oamenilor sa se trezeasca.

  4. @Sky

    …unde am zis eu ca stiu deja cine se mantuieste sau cine nu? am zis ca cine face “vaccinul” nu prea are treaba cu Dumnezeu, cu credinta si cu mantuirea, ca nu poti fi cu “fundul in doua barci”, ca sunt oameni care traiesc ptr lumea aceasta nu ptr cea din Vesnicie, oameni care se “inchina duhului acestei lumi”. Chiar nu ai inteles nimic? Chiar crezi ca te poti targui cu Dumnezeu? Chiar crezi ca poti merge cu jumatati de masura? Tu chiar esti orb si nu vezi ca “vaccinul” este facut ptr supunerea lumii, ca vor acum sa faca si a treia doza, probabil si a 4-a, si a 5-a etc. Au facut vreodata mai-marii acestei lumi ceva placut lui Dumnezeu? Au actionat cumva ptr eradicarea saraciei in lume, ptr eliminarea flagelului foamei, ptr gasirea unor solutii de vindecare a cancerului sau alte boli incurabile? Nu, nicidecum! Au facut in schimb un asa-zis vaccin care modifica genomul uman, testat direct pe oameni, ptr eradicarea unei asa-zise pandemii create tot de ei, au intors cu fundul in sus toata planeta, au bagat in vigoare o gramada de restrictii care mai de care mai aberante, ca sa ce? Ca sa faca voia Domnului? Nu cred! Si da, cine se aliniaza in spatele lor, se “inroleaza”, constient sau nu, in armata antihristului iar mantuirea sa va fi doar la mila Domnului! Iar toate acestea le-au spus in predici parinti cu viata duhovniceasca, atat din Romania cat si din Sf. Munte Athos, nu sunt zicerile mele…Doar Dumnezeu, in mare mila Sa, stie ce va fi cu fiecare. In schimb, tu imi dai versete din Sfanta Scriptura precum sectantii, ceea ce pare ca esti, desi te dai pe aici ortodox. Cred ca esti deja vaccinat si cu rapelul facut, dar ce mai conteaza inca un lup in blana de oaie printre atatia altii…

    1. Tocmai pentru ca sunt crestin ortodox dau citate din Sfanta Scriptura. Dumneata ai citit-o? Amesteci lucrurile, ai ravna frate dar nu-i unde trebuie. Doamne ajuta.

      1. @sky Ce ortodox te crezi dumneata… Daca sfinții contemporani si părinții induhovniciti, cum a fost părintele Iustin Parvu, spun sa nu luam niciun vaccin, darămite acest ser experimental satanic pe baza de celule de fetuși avortați și nanoparticule, cum vii tu aici să susții că cine s-a înțepat cu acest ser ar mai putea face pocăință și ar mai avea șanse la mântuire? Pe langa faptul că majoritatea care s-au injectat și făcut-o din lipsa de credință și pentru că sunt atei, oare nu înțelegi că odată injectați și prin activarea 5G, oamenii care vor supraviețui vor fi niste robotei comandați de la distanță cărora li se va șterge complet din minte noțiunea de Dumnezeu? Ce pocăință mai poate face un asemenea om care nici nu va mai fi om, ci hibrid modificat genetic cu tehnologie satanică?

        De fapt pragul peste care nu ar trebui un creștin sa treacă nu este “vaccinul”, ci testarea (PCR sau pe baza de saliva). Sa fin înțelesul, și testarea e o forma de vaccinare mascată și introduce nanoparticule aproaoe de creier. Și măștile și bețigașele și vaccinurile anticovrig conțin naboparticule și oxid de grafena prin care se poate controla creierul omului.

      2. …sunt multi care au ochi dar nu vad, au urechi dar nu aud…nu amestec niciun lucru, o spun clar si raspicat: in Ortodoxie esti sau nu esti cu Dumnezeu! Daca esti cu Dumnezeu faci cele ale Lui, daca nu, nu! Vrei sa te vaccinezi, atunci alegi cele ale lumii acesteia cazute! Daca ajungi sa crezi toate minciunile pe care le varsa indracitii astia care conduc lumea, daca nu mai ai puterea de a discerne lucrurile desi Dumnezeu ti-a dat judecata, inseamna ca ai mintile intuncate! Daca te-ai vaccinat si apoi te apuca pocainta ptr ceea ce ai facut (lucru pe care nu-l exclud, dar pe care-l cred putin probabil caci repet, in opinia mea vaccinatii sunt departe de tot ceea ce inseamna credinta), atunci mantuirea ta este la mila Domnului! Asa cum spunea si fratele Duhul Capitanului, iar acum il citez pe fratia sa din comentariul de mai sus: “Daca s-au dozat si ,totusi vin la spovedanie,le spui ce mare greseala au facut si ei accepta sa nu se mai dozeze si sa se pocaiasca toata viata,ii poti impartasi,iar,daca la spovedanie,nu te asculta,atunci slobozeste-i.Parerea mea…”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button