X

[VIDEO] Interviu cu IPS Teodosie: „Această pandemie nu a fost dirijată de specialiști, a fost un amestec între medicină și politică”

Sâmbătă, 12 iunie, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu, care a precizat următoarele:

Arhiepiscopul Teodosie e una dintre puținele Înalte feţe Bisericeşti care s-au aflat în prima linie a Luptei pentru apărarea Bisericii Ortodoxe Române în vremurile de restrişte ale lui 2020, cînd Statul s-a lansat într-o hărţuire fără precedent în Istoria noastră modernă a Bisericii.

În atmosfera de umilire a clerului, cînd Statul mai avea un pic şi asemenea Puterii bolşevice, bătea în cuie uşile bisericilor pentru a le transforma în depozite de trotinete şi biciclete pentru TeFeLişti, s-a ridicat glasul lui Teodosie. Aşa cum am mai precizat, eu nu sînt un credincios fanatic, un habotnic. Sînt însă un fan al statului de drept şi în această ipostază am susţinut şi susţin că nici un Pericol intern sau extern nu justifică încălcarea dreptului individual la exprimarea credinţei. De pe această poziţie, am denunţat hăituirea Bisericii şi am salutat pe toţi cei care din interiorul Bisericii s-au ridicat la luptă pentru apărarea Libertăţilor religioase, asumîndu-şi multe riscuri, între care s-a situat terfelirea imaginii, cum s-a întîmplat în cazul lui Teodosie, de către Unităţile Militare din Presă.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

One Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button