X

Închisoare pentru cei care discriminează pe motiv de vaccinare. Va promulga Iohannis legea?

AUR: Nu vom accepta discriminarea pe baza „certificatului de vaccinare” - Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Discriminarea unei persoane care s-a vaccinat, indiferent de tipul de vaccin administrat, deci și a celui împotriva COVID-19, va putea fi sancționată cu amenzi uriașe. Discriminarea pe motiv de vaccinare va fi pedepsită cu închisoare de la șase luni la doi ani.

“Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, având drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care (…) reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare”, scrie, mai exact, în proiectul de lege de la Senat.

Inițiatori: Aelenei Evdochia – senator AUR; Boancă Rodica – senator AUR; Busuioc Andrei – senator AUR; Cioromelea Valentin-Rică – senator AUR; Cosma Dorinel – senator AUR; Lavric Sorin – senator AUR; Mateescu Sorin-Cristian – senator AUR; Neagu Ionuţ – senator AUR; Târziu Claudiu-Richard – senator AUR; Coleşa Ilie-Alin – deputat AUR; Enachi Raisa – deputat AUR; Feodorov Lucian – deputat AUR; Muncaciu Sorin-Titus – deputat AUR; Nagy Vasile – deputat AUR; Scripnic Lilian – deputat AUR; Şerban Gianina – deputat AUR; Simion George-Nicolae – deputat AUR; Stoica Ciprian-Titi – deputat AUR

Cei abilitați să constate actele de discriminare pe motiv de vaccinare ori nevaccinare vor fi polițiștii. În cazul în care aceștia constată astfel de contravenții vor putea aplica amenzi încadrate în două grupe:

 • în cazul în care discriminarea vizează o persoană – amendă cuprinsă între 3.000 și 30.000 de lei;
 • în cazul în care discriminarea vizează o categorie sau grup de persoane – amendă cuprinsă între 5.000 și 100.000 de lei.

În plus, discriminarea pe motiv de vaccinare va putea intra și în categoria infracțiunilor. Mai exact, va putea fi considerată infracțiune și pedepsită cu închisoare de la șase luni la doi ani emiterea unui act normativ care încalcă interdicția de discriminare pe motiv de vaccinare.

Prevederile de mai sus se vor aplica, potrivit proiectului, tuturor persoanelor sau grupurilor de persoane, fără nicio deosebire, în toate domeniile vieții publice. De asemenea, prevederile din proiect se vor aplica și în toate situațiile în care scopul sau efectul unor astfel de acțiuni este, direct sau indirect, restrângerea, înlăturarea, limitarea de orice fel, nesocotirea sau încălcarea drepturilor omului și a libertăților ori a drepturilor recunoscute prin lege.

Acest proiect a apărut fiindcă, potrivit inițiatorilor, „în acord cu dinamica legislativă în contextul pandemiei de coronavirus, este necesară o propunere legislativă distinctă de actualul cadru legislativ care are o aplicabilitate generală și excede situațiile excepționale provocate de pandemia SARS-CoV-2”.

Atenţie! Prevederile proiectului de lege nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament, promulgat de preşedintele statului şi publicat în Monitorul Oficial.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Din textul pe care l-ați pus ]n articol, reiese că nu e ”discriminarea celor ce s-au vaccinat”, ci discriminarea sub pretextul vaccinării.

  1. Daca scopul este de a opri orice posibila discriminare pe motiv de vaccinat/ nevaccinat,atunci e binevenita initiativa.Raman sceptic in acest sens in ce priveste marioneta muta din capu statului,sclavul merkeloaiei.

   1. Mai bine un huligan roman de-al nostru decat sasul traficant de copii care uraste tot ce-i romaneste.

 2. „Discriminarea celor care s-au vaccinat…”, deci nu e vorba de discriminarea celor ce nu s-au vaccinat. Despre ce vorbim? Îi discriminează cineva pe cei vaccinați? Sau urmează aceasta și vor trebui asigurați?

  1. Autorul articolului a zis ”discriminarea unei persoane care s-a vaccinat”. Dar în textul proiectului, citat în articol, zice: ”“Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere (…) având drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin”.

 3. Pentru cei care aveti copii – Atentie la aberatiile lansate intentionat inasa zisele masuri de „relaxare” dramuite de javrele tortionare in frunte cu imbecilul Catu :

  https://www.activnews.ro/stiri/O-hotarare-a-CNSU-condus-de-Citu-permite-DOAR-parintilor-vaccinati-vindecati-sau-testati-sa-participe-la-festivitatea-de-final-de-an-scolar-IN-AER-LIBER.-Aceasta-instituie-in-mod-buziv-o-DISCRIMINARE-arata-avocatul-Iulian-Urban-167113

  E clar ca nenorocitii de la Guvern incep sa provoace intentionat – Dupa prima etapa de propaganda , incepe inca una si mai parsiva pentru ca in centrele mortii nu intra suficienti idioti.
  Acesta e cel mai GRAV si MARSAV ATAC de pana acum impotriva cetateanului , a familiei si in primul rand al copilului care este MARGINALIZAT si supus unui abuz psihologic si afectiv prin lipsa parintelui de la festivitate !
  Cum se va simti un copil care primeste un premiu cand va vedea doar parintii colegilor ?
  Care este logica impunerii unei asemnea masuri in aer liber ?
  Care este scopul si logica segregarii fatise intre profesori si parinti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button