X

Hezbollah se alătură Hamas și atacă Israelul din Liban

Haosul continuă în Israel. Țara Sfântă este atacată acum și din Liban

Israelul este lovit din nou. Dacă, până acum, Țara Sfântă a fost lovită de peste 1.000 de rachete trase din Fâșia Gaza, de această dată atacul a fost pornit din Liban.

Cele trei rachete lansate din Liban au căzut în mare şi nu şi-au atins ţinta, însă armata israeliană este în alertă maximă.

Se pare că atacul inițiat din Liban ar aparține organizației paramilitare șiite libaneze Hezbollah, care astfel doreşte să transmită un mesaj Israelului, cu privire la conflictul cu Fâşia Gaza şi organizația paramilitară palestiniană islamistă Hamas.

Surse din cadrul serviciilor de securitate libaneze au declarat pentru postul de televiziune Al Jazeera că rachetele au fost lansate din zona taberei de refugiaţi palestinieni Rashidieh.

Incidentul intervine în contextul conflictului militar dintre Israel şi grupuri militante palestiniene din Fâşia Gaza. Grupurile islamiste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat joi aproximativ 250 de rachete asupra Israelului, fiind vizate oraşele Tel Aviv, Ashdod, Beersheba şi Eilat. În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.650 de rachete. Bilanţul în Israel este de şapte morţi şi peste 150 de răniţi.

Bilanţul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza a ajuns la 103 morţi şi peste 550 de răniţi.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. Daca in spatele conflictului din Gaza este Putin – ca raspuns la amestecul Mosadului la ‘maidanul’ din Kiev care l-a inlaturat pe Ianukovici-, razboiul nu se va incheia prea curand.
  Rachetele din Gaza sunt de fabricatie iraniana, si foarte posibil chineza.

  1. Daca lumea cu ochii atintiti spre Israel, Putin va avea mai multa libertate sa ‘trecupereze’ o bucata din Ucraina.

 2. Ce este cu acest text… Articol despre „Tara sfanta”?
  Pai, dupa ocupantul israelian, nu e nimic acolo in legatura cu „sfintenia”; kgazarii mimeaza mozaismul in particular iar oficial sint secularisti, adica laicio.
  Laicii nu au treaba cu sfintenia ci cu corectitudinea politica.
  Adica iudaism mascat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button